Blåbær cheesecake med browniebund - lækker cheesecake med blåbær

En skøn og cremet blåbær cheesecake med en fudgy browniebund er en dessert, der kombinerer det bedste fra to verdener. Den intense chokoladesmag fra browniebunden giver en perfekt kontrast til det lette, cremede cheesecakefyld med friske blåbær.Denne cheesecake opskrift er ideel at servere for gæster. Den er nem at lave og har et flot og skarpt look, som vil imponere dine gæster. Hvis du leder efter en blåbær cheesecake opskrift, der smager helt fantastisk, er denne variant med browniebund det oplagte valg. Den er både smuk og velsmagende – en favorit på dessertbordet.
Forberedelse:
30 minutter
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
45 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Sprøjtepose (reklamelink)
- M1 stjernetyl (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Browniebund:
- 50 gram smør
- 50 gram mørk chokolade
- 50 gram sukker
- 1 æg
- 50 gram hvedemel
- 15 gram kakaopulver
- 1/4 tsk salt
Blåbær ostecreme:
- 5 blade husblas
- Saften fra 1/2 citron
- 175 gram blåbær
- 110 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- 2 dl piskefløde (pisket til en fast skum)
- Friske blåbær
- Tørrede kornblomster (reklamelink)
Fremgangsmåde
Browniebund:
- Smelt smørret sammen med chokolade ved lav varme.
- Tilsæt derefter sukker og æg. Pisk det godt sammen.
- Kom mel, kakaopulver og salt i, og pisk det kort sammen indtil dejen er ensartet.
- Kom browniedejen i en springform (ca. Ø18 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Lad brownien køle helt af før den befries fra formen.
- Rengør springformen og beklæd den med kageplast i kanten. Kom browniebunden ned i formen og sæt den til side, indtil du skal bruge den.
Blåbær ostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom citronsaft og blåbær i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her. Tilsæt husblas og rør det ud deri.
- Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene blåbærsaft.
- Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden piskes fløden til let flødeskum.
- Tilsæt nu den lillefingervarme blåbærsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen. Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.Sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Pynt:
- Kom din flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt fine rosetter langs kanten, på toppen af kagen. Pynt med friske blåbær og tørrede kornblomster.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg den bedste konsistens på min cheesecake?
For at få en cremet og luftig cheesecake er det vigtigt at piske flødeost og sukker godt sammen. Derefter vendes det forsigtigt sammen med flødeskummet for at bevare lugtigheden. Kan jeg bruge frosne blåbær i min blåbær cheesecake? Ja, du kan sagtens bruge frosne blåbær i din blåbær cheesecake. Hvordan sikrer jeg, at min browniebund ikke bliver for tør? En browniebund skal være blød og fudgy. Undgå at bage den for længe – den må gerne være en smule underbagt, da den sætter sig, når den køler af. Kan jeg lave blåbær cheesecake dagen før servering? Ja, det kan du sagtens.
For at få en cremet og luftig cheesecake er det vigtigt at piske flødeost og sukker godt sammen. Derefter vendes det forsigtigt sammen med flødeskummet for at bevare lugtigheden. Kan jeg bruge frosne blåbær i min blåbær cheesecake? Ja, du kan sagtens bruge frosne blåbær i din blåbær cheesecake. Hvordan sikrer jeg, at min browniebund ikke bliver for tør? En browniebund skal være blød og fudgy. Undgå at bage den for længe – den må gerne være en smule underbagt, da den sætter sig, når den køler af. Kan jeg lave blåbær cheesecake dagen før servering? Ja, det kan du sagtens.

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej
Kan kagen laves i god tid og fryses inklusiv ostecremen ?
Hej Birgit
Ja, det kan den uden problemer. Dog ikke med flødeskum på toppen 🙂
Mvh. Mette
Hvor lang tid skal jeg give brownie i ovn hvis jeg laver den i 20 cm form?
Hej Sidra
Måske 1-2 minutter mere. Det er nogenlunde samme tid med så lidt forskel 😊
Mvh. Mette
Hvor mange personer er kagen til?
Hej Tina
Ca. 8-10 personer
Mvh. Mette
Hej 😊
Lækker kage
Kan jeg bruge frosset jordbær i stedet ?
Hej kan jeg bruge frosset jordbær
Lækker kage 🥰
Hej Zeynep
Ja, det kan du sagtens 😊
Mvh. Mette
Hej igen
Min form er 26 cm er det så dårlig ide at bage det ?
Så ville jeg nok lave dobbeltportion 😊