• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage!

28. maj 2020 6 Comments

Home » Brød og boller » Boller » Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage!

Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!

Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!
Disse fødselsdagsboller er perfekte til både fødselsdage og hyggelige stunder med familien. Opskriften giver luftige fødselsdagsboller, der holder sig bløde og lækre i flere dage – endda helt op til dag 4, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.
Disse lyse boller er også kendt som bamseboller, fordi de er så bløde og fluffy. Hvis du leder efter nemme fødselsdagsboller, der imponerer både store og små, så er denne opskrift helt oplagt. De er et hit hver gang!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 boller

Ingredienser
  

  • 3 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 2 æg
  • 5 spsk sukker
  • Ca. 600 gram hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 75 gram smør (stuetempereret)

Derudover:

  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde
 

  • Lun mælken og rør gæren ud deri.
  • Tilsæt æg og sukker.
  • Tilsæt mel sammen med kardemomme og salt.
  • Ælt dejen ved middelhøj hastighed på din røremaskine.
  • Tilsæt smør i tern lidt ad gangen.
  • Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 45 minutter.
  • Form dejen til boller (ca. 60-70 gram pr. bolle) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  • Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-13 minutter.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg mine fødselsdagsboller ekstra luftige?
For at få luftige fødselsdagsboller er det vigtigt at ælte dejen grundigt, helst med en røremaskine. En tilpas lang hævetid er også vigtig, da det giver de bedste bamseboller og sikrer at dejen får tid til at udvikle en god elasticitet og smag.
Kan jeg lave disse lyse boller uden kardemomme?
Ja, hvis du ikke bryder dig om kardemomme, kan du sagtens lave fødselsdagsboller uden. 
Hvordan opbevarer jeg mine fødselsdagsboller, så de holder sig bløde?
Opbevar dine luftige fødselsdagsboller i en lufttæt beholder eller en pose ved stuetemperatur. Så holder de sig bløde i flere dage. Hvis de bliver lidt tørre, kan de lunes kort i ovnen eller mikroovnen.
Kan jeg fryse mine bamseboller?
Ja, disse nemme fødselsdagsboller egner sig godt til frysning. Lad dem køle helt af, pak dem godt ind, og frys dem ned. Når de skal bruges, kan de optøs ved stuetemperatur eller lunes i ovnen.
Kan jeg bruge fuldkornsmel i denne fødselsdagsboller opskrift?
Ja, du kan sagtens erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel for at gøre bollerne lidt grovere. Husk dog, at dejen højest sandsynligt kræver en smule mere væske, hvis du tilsætter grovere mel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn Koldhævede sesamboller - sprøde og nemme æltefrie boller med sesamKoldhævede sesamboller

Filed Under: Boller, Brød og boller

Previous Post: « Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær
Next Post: Svampet kanelkage med kaffeglasur – den bedste kanelkage opskrift! »

Reader Interactions

Comments

  1. Susan

    28. maj 2020 at 15:27

    Hvorfor lune mælken? Rør gæren ud i sukkeret , tilsæt æg og lettere temperer mælk osv…

    Svar
    • metteskutter

      28. maj 2020 at 15:31

      Hej Susan

      Mælken skal være lun for at gærcellerne aktiveres og så dejen hæver hurtigere – hvis du bruger kold mælk vil der gå meget lang tid, før dejen begynder at hæve 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. kH

    8. august 2023 at 19:57

    Hvordan pakker du nem ned så de helt sikkert er bløde dagen efter? Jeg skal bage til min datters vuggestue og er ved at dø ved tanken om tørre boller 😁

    Svar
    • metteskutter

      8. august 2023 at 19:58

      Hej – jeg opbevarer dem i en lukket frysepose.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Charlotte

        19. december 2023 at 16:40

        Kommer du dem lune i posen eller helt kolde?

        Svar
        • metteskutter

          6. april 2024 at 07:28

          De skal være helt kølet af før de kommes i en pose – ellers dannes der kondens inde i posen 🙂

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required