
Bløde, luftige og helt uimodståeligt snaskede! Disse brunsvigerboller er den perfekte kombination af klassisk brunsviger og festlige fastelavnsboller. Disse boller med en lækker remonce af brun farin og smør er et fantastisk alternativ til traditionelle fastelavnsboller – her får du nemlig brunsviger fastelavnsboller, der virkelig smager lækkert.Opskriften er inspireret af den klassiske brunsviger, men i en form, der er nem at servere og spise. De små, snaskede brunsvigerboller er perfekte til både fastelavn eller brunch (som en morgenkage) eller når du bare har lyst til noget ekstra lækkert. Det bedste ved disse boller er det lækre fyld, der smelter ind i dejen og giver den karakteristiske søde og karamelagtige smag, som vi alle elsker ved en rigtig snasket brunsviger.Denne brunsviger opskrift er genial og kan nemt varieres – du kan eksempelvis tilføje flødeskum eller vaniljecreme. Uanset hvordan du vælger at servere dem, så er de her brunsvigerboller garanteret et hit hos både børn og voksne.Server dem helst samme dag de er bagt. Ellers kan de opbevares i en tætsluttende pose og stadig være gode dagen efter.
Ingredienser
Dej:
- 3 dl mælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- Ca. 550 gram hvedemel
- 150 gram smør stuetempereret
Derudover:
- 1 æg til pensling
- 50 gram hasselnøddeflager reklamelink
- 50 gram smeltet mørk chokolade kan undlades
Brunsvigertopping:
- 85 gram smør stuetempereret
- 100 gram brun farin
- 50 gram revet marcipan
- 2 spsk lys sirup
Fremgangsmåde
- Lun mælken og rør gær ud heri.
- Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og mel.
- Ælt det godt sammen og tilsæt derefter det bløde smør. Ælt dejen ved middel-høj hastighed på en røremaskine i ca. 10-15 minutter. Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer fast til dine fingre.
- Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig.
- Lav brunsvigertoppingen imens dejen hæver. Rør alle ingredienser godt sammen og sæt den til side indtil du skal bruge den.
- Når dejen er færdig med at hæve formes den til boller og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lav en fordybning ned i hver bolle med fingrene og kom ca. 1 spsk brunsvigertopping i. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandelflager og lidt ekstra brun farin.
- Bag brunsvigerbollerne ved 200 grader i ca. 12-16 minutter.
- Lad brunsvigerbollerne køle helt af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar