Antal:
Syrligt og sødt er en helt igennem fantastisk kombination i en dessert. Denne cheesecake med lækker og cremet creme cheese og hvid chokolade, der møder de syrlige kiwier sender dig i smagshimlen! Den er fantastisk!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksebund:
- 150 gram Digestive kiks
- 20 gram sukker
- 80 gram smeltet smør
Ostecreme med hvid chokolade:
- 4,5 blade husblas
- 200 gram flødeost naturel
- 80 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 3 dl piskefløde
- 125 gram hvid chokolade (smeltet og let afkølet)
Pynt:
- 3-4 friske kiwi
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker i en minihakker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt.
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med bageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden i køleskabet mens du laver ostecremen.
Ostecreme med hvid chokolade:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
- Pisk fløden til en let skum i en anden skål.
- Vrid husblas fri for vand og smelt det ved svag varme.
- Fra nu af skal processen gå hurtigt, så sørg for at have alle dine elementer klar!
- Pisk den hvide chokolade sammen med flødeosteblandingen.
- Kom 2 spsk af flødeosteblandingen over i den smeltede husblas og rør det sammen. Hæld det derefter tilbage i til flødeosteblandingen og pisk det godt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt cheesecaken på køl indtil den har sat sig.
- Befri cheesecaken fra springform og kageplast og pynt med friske, tynde skiver af kiwi.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Maria
Hej Mette
Kan se denne opskrift er fra 2018, men prøver at skrive alligevel.
Jeg gad godt prøve denne opskrift af. Men jeg er i tvivl om hvad der menes når der står at fløden skal pisket let 2 steder. Betyder det, til flødeskum eller at det bare lige skal “piskes op” i nogle sekunder? 🙂
Mvh. Maria
metteskutter
Hej Maria
Det betyder at den bare lige skal piskes indtil den begynder at tykne – ikke til flødeskum! Den skal stadig være en smule flydende 🙂
Mvh. Mette
Maria
Tak for hurtig svar 🙂
Har lige endnu et spørgsmål. Hvor mange halv-kugleforme med mousse brugte du da du lavede kagen?
Annika
Hej Mette. Faldt over denne opskrift i min søgning efter en lækker mousse til nogle talkager jeg vil lave. Tror du det er muligt at lave moussen og lade den blive stiv i nogle sprøjeposer for derefter at sprøjte den imellem og ovenpå mørdejsbunde? Er bange for om den vil skille, når man sprøjter den.
metteskutter
Hej Annika
Det har jeg desværre ikke prøvet og kan derfor ikke give dig et brugbart svar på det 🙂
Mvh. Mette