
Cheesecake med hvid chokolade og kiwi – en skøn kombination af sødt og syrligt! Denne cheesecake opskrift er helt perfekt, hvis du er på udkig efter noget friskt og cremet. Hvid chokolade giver kagen en lækker, sød smag, mens de syrlige kiwi-skiver på toppen giver et dejligt friskt pift.Jeg elsker den kontrast, der opstår mellem den bløde, cremede cheesecake med hvid chokolade og den friske kiwi. Det er en kombination, der smager virkelig godt – og ser super flot ud! Kagen bliver pyntet med flotte grønne kiwi skiver, der giver et flot og frisk finish.Så hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der både er lækker og lidt anderledes, så er denne cheesecake med hvid chokolade og kiwi et must-try! Jeg er sikker på, at den vil imponere både dine gæster og dig selv.
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Kiksebund:
- 150 gram Digestive kiks
- 20 gram sukker
- 80 gram smeltet smør
Ostecreme med hvid chokolade:
- 4,5 blade husblas
- 200 gram flødeost naturel
- 80 gram sukker
- 1/2 vaniljestang kornene
- 3 dl piskefløde
- 125 gram hvid chokolade smeltet og let afkølet
Pynt:
- 3-4 friske kiwi
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker i en minihakker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt.
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med bageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden i køleskabet mens du laver ostecremen.
Ostecreme med hvid chokolade:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn sammen i en skål.
- Pisk fløden til en let skum i en anden skål.
- Vrid husblas fri for vand og smelt det ved svag varme.
- Fra nu af skal processen gå hurtigt, så sørg for at have alle dine elementer klar!
- Pisk den hvide chokolade sammen med flødeosteblandingen.
- Kom 2 spsk af flødeosteblandingen over i den smeltede husblas og rør det sammen. Hæld det derefter tilbage i til flødeosteblandingen og pisk det godt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt cheesecaken på køl indtil den har sat sig.
- Befri cheesecaken fra springform og kageplast og pynt med friske, tynde skiver af kiwi.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette
Kan se denne opskrift er fra 2018, men prøver at skrive alligevel.
Jeg gad godt prøve denne opskrift af. Men jeg er i tvivl om hvad der menes når der står at fløden skal pisket let 2 steder. Betyder det, til flødeskum eller at det bare lige skal “piskes op” i nogle sekunder? 🙂
Mvh. Maria
Hej Maria
Det betyder at den bare lige skal piskes indtil den begynder at tykne – ikke til flødeskum! Den skal stadig være en smule flydende 🙂
Mvh. Mette
Tak for hurtig svar 🙂
Har lige endnu et spørgsmål. Hvor mange halv-kugleforme med mousse brugte du da du lavede kagen?
Hej Mette. Faldt over denne opskrift i min søgning efter en lækker mousse til nogle talkager jeg vil lave. Tror du det er muligt at lave moussen og lade den blive stiv i nogle sprøjeposer for derefter at sprøjte den imellem og ovenpå mørdejsbunde? Er bange for om den vil skille, når man sprøjter den.
Hej Annika
Det har jeg desværre ikke prøvet og kan derfor ikke give dig et brugbart svar på det 🙂
Mvh. Mette