Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Denne chokolademousse med Baileys er en luftig og cremet dessert. Med en lækker smag af chokolade og et strejf af Baileys bliver denne dessert i glas hurtigt en favorit. Chokolademoussen er uden husblas, hvilket gør den både nem og hurtig at lave.Hvis du leder efter den bedste chokolademousse, er denne opskrift værd at prøve. Den serveres i glas som portionsanrettet dessert i glas, hvilket gør den genial at servere for gæster. Moussen er toppet med sprød nøddekrokant, som tilføjer lidt dejlig kanas til desserten.Denne chokolademousse opskrift med Baileys tilføjer et lækkert twist til den klassiske dessert. En luftig chokolademousse, der både er enkel og indbydende.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- 8 flotte glas
Ingredienser
Chokolademousse med Baileys:
- 130 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 100 gram æggeblommer
- 60 gram sukker
- 0,75 dl Baileys
- 150 gram æggehvider
- 10 gram sukker
Nøddekrokant:
- 25 gram blandede nødder (jeg har brugt pistacie- og hasselnødder)
- 35 gram sukker
Samling og pynt:
- 1,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Chokolademousse med Baileys
- Smelt den mørke chokolade.
- Pisk æggeblommer og de 60 g sukker til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
- I en anden skål piskes æggehvider og de 10 g sukker helt stive.
- Kom den smeltede chokolade over i æggesnapsen og pisk godt. Tilsæt Baileys til ægge-chokolade blandingen og vend det sammen.
- Tilføj en tredjedel af marengsmassen og pisk godt. Herefter tilsættes resten af marengsmassen, som skal vendes forsigtigt i den smeltede chokolade.
- Kom chokolademoussen i en engangssprøjtepose og fordel chokolademoussen i glas. Stil dem herefter på køl, så de kan sætte sig.
Nøddekrokant:
- Kom sukker på en pande og lad det smelte indtil det får en gylden farve. Tilsæt nødderne og rør det godt sammen med det gyldne sukker.
- Hæld krokanten over på et stykke bagepapir og lad det køle helt ned. Hak derefter nøddekrokanten i stykker.
Samling:
- Pisk fløden til flødeskum og kom en klat flødeskum ovenpå hver chokolademousse.
- Drys herefter med mandelkrokant.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar