Choux au craquelin med cheesecake og hindbær

Denne opskrift på choux au craquelin er virkelig noget særligt! De sprøde, krakelerede vandbakkelser får et luksuriøst twist med en fyldig ostecreme og en frisk hindbærkompot. Kombinationen af den lette vandbakkelse og det søde, syrlige fyld gør disse perfekte til både dessertbordet eller som et alternativ til traditionelle fastelavnsboller.Hvis du er på udkig efter en choux au craquelin opskrift, der imponerer, så er denne et godt bud. Enkelt, delikat og med fokus på ultralækker smag – den ultimative dessert for cheesecake-elskere!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Rund tyl (Ø22 mm) (reklamelink)
Ingredienser
Kiksedej:
- 40 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 40 gram smør
- Rød/lyserød pastafarve
Vandbakkelser:
- 75 gram smør
- 1,5 dl vand
- 5 gram sukker
- 80 gram hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 2 æg
Cheesecakefyld:
- 400 gram flødeost naturel
- 300 gram flormelis
- 1 vaniljestang (kornene)
- 200 gram smør (stuetempereret)
Derudover:
- Hindbærmarmelade
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Kiksedej:
- Ælt alle ingredienserne sammen og rul den tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse).
- Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
- Stik små runde cirkLer ud (Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine små vandbakkelser.
Vandbakkelser:
- Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
- Rør mel og salt og i og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
- Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
- Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
- Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
- Lad dem derefter køle af på en rist.
Cheesecakefyld:
- Pisk smør luftigt og tilsæt derefter flormelis og vanilje.
- Pisk længe indtil massen bliver hvidt og luftigt
- Tilsæt derefter flødeosten og pisk på laveste hastighed KUN netop indtil cremen er ensartet.
- Kom cheesecakefyldet i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
Samling:
- Halver dine krakkelerede vandbakkelser.
- Sprøjt cheesecake fyldet langs kanten og kom et par tsk hindbær marmelade i midten.
- Kom “låget” på og pynt evt. med rød skovsyre.
- Spis dem helst samme dag som de er lavet og opbevar dem køligt.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg mine choux au craquelin til at hæve ensartet?
For at sikre, at dine krakelerede vandbakkelser hæver flot og jævnt, er det vigtigt at bage dem ved almindelig over- og undervarme i ovnen. Derudover må ovnlågen ikke åbnes under bagningen, da det kan få dem til at falde sammen.
Kan jeg lave choux au craquelin dagen før?
Nej, dine krakelerede fastelavnsboller er allerbedst samme dag de er bagt. Du kan dog bage dem og fryses dem ned. Tag dem op på dagen de skal serveres, lun dem kort i ovnen og fyld dem med ostecreme og hindbær.
Hvorfor bliver mine choux au craquelin bløde efter bagning?
Hvis dine vandbakkelser bliver bløde, kan det skyldes, at de ikke er bagt længe nok. De skal være helt gennembagte, så fugten kan fordampe, ellers falder de sammen. Du kan også lade dem stå i den slukkede ovn med ovndøren på klem i et par minutter efter bagning.
Kan jeg lave choux au craquelin uden kikselaget?
Ja, det kan du godt, men så får du en klassisk vandbakkelse i stedet for en choux au craquelin fastelavnsbolle. Kikselaget giver en sprød overflade og et flot udseende, men du kan sagtens lave opskriften uden, hvis du ønsker en mere traditionel vandbakkelse.
Hvilken type ost bruges til cheesecake-cremen?
Opskriften fungerer bedst med en neutral flødeost, som f.eks. Philadelphia eller Buko. Undgå light-versioner, da de kan gøre cremen for blød.
Denne choux au craquelin opskrift giver lækre, krakelerede fastelavnsboller, der både ser imponerende ud og smager fantastisk!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!