De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dage

I får her opskriften på de blødeste og lækreste gulerodsbrud med solsikkekerner. Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift nogensinde! Personligt elsker jeg at spise dem blot med smør på, fordi de har en så lækker, blød og helt vildt skøn smag. Gulerodsbruddene er både svampede og mættende, og de holder sig bløde i flere dage, hvilket gør dem til en perfekt frokostbolle eller snack.Gulerodsbrud er en fantastisk måde at få lidt ekstra grønt ind i hverdagen, og den milde sødme fra gulerødderne gør dem rigtig lækre. Jeg har tilføjet solsikkekerner for lidt ekstra bid og en dejlig nøddeagtig smag, som passer perfekt til den bløde konsistens. De smager fantastisk med smør, når de er friske og lune.For at få de bedste gulerodsbrud, så anbefaler jeg at bruge en røremaskine med dejkrog. Det gør det hele lidt lettere, og når dejen får lov at ælte længe, bliver bollerne ekstra luftige og bløde. Det er virkelig det, der gør forskellen for at få svampede gulerodsbrud, som holder sig bløde og lækre.Så hvis du leder efter en opskrift på bløde og lækre gulerodsbrud, som kan holde sig i flere dage, så er denne gulerodsbrud opskrift lige noget for dig.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Dejskærer (reklamelink)
Ingredienser
Gulerodsbrud:
- 300 gram hvedemel
- 200 gram fuldkorns speltmel
- 25 gram gær
- 3 dl vand (lunkent)
- 25 gram sukker
- 1 tsk salt
- 40 gram smør (stuetempereret)
- 1 æg
- 50 gram solsikkekerner
- 2 store gulerødder (revne)
Derudover:
- 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand og tilsæt mel, sukker og salt.
- Ælt det godt sammen på din røremaskine og tilsæt herefter det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil dejen bliver blank og smidig og slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
- Hæld dejen ud på bordet.
- Lav en uddybning/et hul i dejen og kom æg, revne gulerødder og solsikkekerner i.
- Fold dejen sammen, således at æg, gulerødder og solsikkekerner bliver lukket inde.
- Hak dejen i stykker med en dejskærer, så “fyldet” bliver godt fordelt og saml de små stykker til grove boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Lad bruddene efterhæve i 20 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg inden de kommes i ovnen.
- Bag gulerodsbruddene ved 220 grader i ca 15 min.
- Opbevar gulerodsbruddene i en lutftæt beholder/pose ved stuetemperatur.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar