• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

De bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage

14. juli 2019 Skriv kommentar

De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dage

Home » Brød og boller » Boller » De bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage

De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dage

De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dage
I får her opskriften på de blødeste og lækreste gulerodsbrud med solsikkekerner. Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift nogensinde! Personligt elsker jeg at spise dem blot med smør på, fordi de har en så lækker, blød og helt vildt skøn smag. Gulerodsbruddene er både svampede og mættende, og de holder sig bløde i flere dage, hvilket gør dem til en perfekt frokostbolle eller snack.
Gulerodsbrud er en fantastisk måde at få lidt ekstra grønt ind i hverdagen, og den milde sødme fra gulerødderne gør dem rigtig lækre. Jeg har tilføjet solsikkekerner for lidt ekstra bid og en dejlig nøddeagtig smag, som passer perfekt til den bløde konsistens. De smager fantastisk med smør, når de er friske og lune.
For at få de bedste gulerodsbrud, så anbefaler jeg at bruge en røremaskine med dejkrog. Det gør det hele lidt lettere, og når dejen får lov at ælte længe, bliver bollerne ekstra luftige og bløde. Det er virkelig det, der gør forskellen for at få svampede gulerodsbrud, som holder sig bløde og lækre.
Så hvis du leder efter en opskrift på bløde og lækre gulerodsbrud, som kan holde sig i flere dage, så er denne gulerodsbrud opskrift lige noget for dig.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10 stk

Udstyr til opskriften:

  • Dejskærer (reklamelink)

Ingredienser
  

Gulerodsbrud:

  • 300 gram hvedemel
  • 200 gram fuldkorns speltmel
  • 25 gram gær
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 25 gram sukker
  • 1 tsk salt
  • 40 gram smør (stuetempereret)
  • 1 æg
  • 50 gram solsikkekerner
  • 2 store gulerødder (revne)

Derudover:

  • 1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde
 

  • Opløs gær i vand og tilsæt mel, sukker og salt.
  • Ælt det godt sammen på din røremaskine og tilsæt herefter det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter indtil dejen bliver blank og smidig og slipper skålens kanter.
  • Lad dejen hæve i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
  • Hæld dejen ud på bordet.
  • Lav en uddybning/et hul i dejen og kom æg, revne gulerødder og solsikkekerner i.
  • Fold dejen sammen, således at æg, gulerødder og solsikkekerner bliver lukket inde.
  • Hak dejen i stykker med en dejskærer, så “fyldet” bliver godt fordelt og saml de små stykker til grove boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Lad bruddene efterhæve i 20 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg inden de kommes i ovnen.
  • Bag gulerodsbruddene ved 220 grader i ca 15 min.
  • Opbevar gulerodsbruddene i en lutftæt beholder/pose ved stuetemperatur.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg mine gulerodsbrud ekstra bløde og luftige?
For at få de bedste gulerodsbrud er det vigtigt at ælte dejen grundigt – helst i en røremaskine med dejkrog. Jo længere dejen æltes, desto mere elastisk bliver den, hvilket giver luftige og bløde boller.
Kan jeg lave gulerodsbrud uden solsikkekerner?
Ja, du kan sagtens lave gulerodsbrud uden solsikkekerner. De kan erstattes med græskarkerner, birkes eller helt udelades, hvis du ønsker en mere klassisk version.
Hvor længe holder gulerodsbrud sig friske?
Disse gulerodsbrud holder sig bløde og lækre i flere dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder eller en pose ved stuetemperatur. Du kan også fryse dem ned og tage dem op efter behov.
Kan jeg bruge fuldkornsmel i opskriften på gulerodsbrud?
Ja, du kan erstatte en del af hvedemelet med fuldkornsmel, men det kan gøre bollerne lidt tungere. Fuldkornsmel suger mere væske end almindeligt hvedemel, hvilket betyder at du også skal tilsætte en smule mere væske til bollerne.
Kan jeg lave gulerodsbrud uden røremaskine?
Ja, du kan ælte dejen i hånden, men det kræver lidt mere arbejde. Sørg for at ælte længe nok, så dejen bliver elastisk og smidig – det giver de bedste gulerodsbrud.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej Koldhævede fødselsdagsboller - opskrift på bløde og luftige lyse bollerKoldhævede fødselsdagsboller Æltefrie koldhævede boller - opskrift på nemme og luftige morgenbollerÆltefrie og koldhævede boller med havregryn Koldhævede sesamboller - sprøde og nemme æltefrie boller med sesamKoldhævede sesamboller

Skrevet i: Boller, Brød og boller

Previous Post: « Moussekage a la gammeldags æblekage
Next Post: Hjemmelavet flødeboller med kaffeskum og cookiebund »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required