Antal:
Skønne syrligt-søde fyldte chokolader støbt i Ruby chokolade og med fyld af hindbærtrøffel.
Udstyr til denne opskrift:
- Chokoladeforme i hård plast
- Termometer (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Bred spartel (reklamelink)
Ingredienser:
Hindbærtrøffel:
- 75 gram frosne hindbær
- 200 gram hvid chokolade
- 15 gram smør (stuetempereret)
- 1 tsk hindbærpulver (reklamelink)
Ruby chokoladeskaller:
- 300 gram Ruby chokolade (reklamelink)
- Spiseligt guldstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Hindbærtrøffel:
- Smelt den hvide chokolade.
- Kog hindbærrene møre i en gryde og si saften fra.
- Hæld den lune hindbærsaft i chokoladen og rør den til en blank masse.
- Tilsæt det bløde smør og hindbærstøv og rør det sammen til massen er glat og ensartet.
- Kom hindbærtrøffelmassen i en sprøjte pose og lad den ligge på køkkenbordet til du skal bruge den.
Ruby chokoladeskaller:
- Temperer chokoladen. Ruby chokoladen skal have en arbejdstemperatur på 30-32 grader.
- Drys lidt guldstøv ned i din chokoladeform og fyld derefter din form helt op med chokoladen.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade med en bred spartel både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen på hovedet mens det størkner – sæt den gerne i køleskabet et par minutter.
Samling:
- Klip et lille hul i sprøjteposen og fyld hindbærtrøffel i hver chokoladeskal.
- Luk derefter chokoladerne med chokolade og skrab for overskydende chokolade med en bred spartel.
- Lad chokoladerne sætte sig et køligt sted, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
inger jensen
Hej Mette. Dine chokoladeboller er rigtig gode, har lige bagt. Knus Inger
metteskutter
Hej Inger
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er også selv helt vild med dem!
Knus Mette
Amanda
Hej (:
Jeg vil bare gerne spørger hvor mange chokolader der kommer ud af en position?
metteskutter
Hej Amanda
Opskriften svarer til ca. 1 chokoladeform 🙂
Mvh. Mette