Hjemmelavede ToffeeCups - vaniljesmåkager med karamel og chokolade

Denne ToffeeCups opskrift giver dig de lækreste småkager, der kombinerer en sprød vaniljekiks med blød hjemmelavet karamel og et tyndt lag mælkechokolade. Hvis du elsker småkager, karamel og chokolade, er denne ToffeeCups opskrift lige noget for dig. Disse hjemmelavede ToffeeCups er også kendt som Toffypops
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Karamel:
- 100 gram sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 1/2 tsk salt
- 25 gram smør
Småkager med vanilje:
- 125 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram smør (stuetempereret)
Chokoladeovertræk:
- 150 gram mælkechokolade
- Evt. 5 gram kakaosmør
Fremgangsmåde
Karamel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en gyldenbrun farve.
- Varm fløden en smule i mikroovnen indtil den er lun, så den ikke er helt kold, når den hældes i den varme sukkermasse.
- Tilsæt fløden til den varme sukkerlage og kog massen op til ca. 120 grader under omrøring.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt smør i små tern, lidt efter lidt.
- Tilsæt til sidst salt.
- Hæld karamellen gennem en sigte, over i en skål.
- Sæt den i køleskabet i ca. 1 time, så den kan køle af og sætte sig.
Småkager med vanilje:
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen kortvarigt sammen til en ensartet masse.
- Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 4 cm og kom den på køl i 1 time.
- Skær småkager af dejen (tykkelse ca. 5 mm) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag småkagerne ved 180 grader i ca. 10 minutter indtil de er let gyldne i kanterne.
- Lad dine småkager køle helt af.
Samling & chokoladeovertræk:
- Kom karamellen i en sprøjtepose, klip et lille hul i enden og sprøjt det ud i midten på dine småkager.
- Temperer mælkechokoladen så den har en arbejdstemperatur på ca. 30-31 grader.
- Hæld den tempererede mælkechokolade over i en lille beholder, hvor der er plads til at dyppe dine karamelkiks ned i.
- Dyp dine karamelkiks i chokoladen og afsæt dem på et stykke bagepapir så de kan størkne. Sæt dem evt. i køleskabet, så de kan sætte sig hurtigere.
- Opbevar dine hjemmelavede ToffeeCups i en lufttæt beholder i køleskabet eller et køligt sted.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg den perfekte hjemmelavede karamel til mine ToffeeCups?
For at lave en perfekt hjemmelavet karamel til dine ToffeeCups er det vigtigt at smelte sukkeret langsomt ved middel varme og røre forsigtigt, så det ikke brænder på. Når fløden tilsættes, skal du være opmærksom på, at karamellen bobler kraftigt op – rør godt igennem for en glat konsistens. Kog karamellen til det antal grader der er angivet i opskriften for at få den rette konsistens. Koges karamellen for lidt bliver den for flydende og koges den for meget bliver den for hård.
Kan jeg bruge en anden type kiks til mine ToffeeCups?
Ja, hvis du ønsker at variere opskriften, kan du prøve at bruge digestive kiks eller mariekiks. Det giver en lækker kombination af sprød kiks med karamel og chokolade.
Hvordan får jeg chokoladelaget i ToffeeCups til at blive glat og blankt?
For at få en flot og blank overflade på dine hjemmelavede ToffeeCups skal du temperere chokoladen. Der findes utallige guides på nettet - find den metode du foretrækker til at temperere mælkechokolade.
Hvor længe kan hjemmelavede ToffeeCups holde sig?
ToffeeCups kan holde sig i op til en uge i en lufttæt beholder i køleskabet. Hvis du vil gemme dem længere, kan de fryses ned.
Kan jeg bruge mørk chokolade i stedet for mælkechokolade?
Ja, du kan sagtens bruge mørk chokolade, eller en anden type chokolade, hvis du foretrækker det. Kombinationen af sprød kiks med karamel og chokolade fungerer rigtig godt både med mælkechokolade, mørk chokolade og Gold chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar