Julecookies - lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade

Disse julecookies er helt perfekte, hvis du gerne vil bage noget, der både ser flot ud og smager af jul. De er lavet med knuste julestokke, sød hvid chokolade og ristede hasselnødder – en kombination, der bare spiller. Cookiesene får en skøn balance mellem det sprøde og det chewy, og så er de en fryd for øjet med de små røde og hvide striber fra julestokkene.Opskriften er nem at følge og kræver ikke andet end en god røreskål og lidt tid i ovnen. Resultatet er julesmåkager, der er lige til at sætte på bordet til en kop kaffe eller give væk som en hyggelig værtindegave.De her cookies er et hit blandt både store og små og kan sagtens bages i god tid – de holder sig nemlig lækre i flere dage, hvis du opbevarer dem i en tætsluttende dåse. Hvis du elsker en cookies opskrift, der er både dekorativ og smagfuld, er disse julecookies et must-try til jul! Verdens bedste julecookies – sprøde udenpå og chewy indeni.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
- 100 gram smør
- 75 gram sukker
- 125 gram brun farin
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 175 gram hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 25 gram knuste julestokke/Bismarck stokke
- 25 gram hakkede hasselnødder
- 35 gram hvid chokolade (knapper eller hakket)
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og rør det sammen med sukker, brun farin og salt.
- Rør derefter æg i.
- Tilsæt også hvedemel, bagepulver og kanel og rør dejen sammen til en ensartet masse.
- Kom dejen på køl i et par timer (gerne til dagen efter) eller på frys i ca. 30 minutter, hvis du vil bage med det samme.
- Kom de knuste julestokke, hvid chokolade og hakkede hasselnødder i en skål.
- Tril dejen til kugler på ca. 35 gram. “Dyp” kuglerne i skålen med julestok-blandingen, så fyldet sidder fast på toppen af kuglen.
- Placer cookie-kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at placere dem med meget mellemrum, da de flyder ud.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 16 minutter.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave julecookies i forvejen?
Ja, disse julesmåkager kan sagtens bages i god tid og opbevares i en tætsluttende kagedåse i op til 2 uger. Du kan også fryse de ubagte cookie-dejklumper og bage dem efter behov, så du altid har nybagte julecookies klar i juletiden.
Kan jeg erstatte julestokke med noget andet?
Ja, hvis du ikke har julestokke eller ikke bryder dig om dem, kan du bruge knuste udelade dem helt. Du kan også eksperimentere med tørret frugt eller ekstra nødder for en anden smag i din cookies opskrift.
Hvilken type nødder passer bedst i disse julesmåkager?
Valnødder, mandler og hasselnødder passer rigtig godt i disse julecookies, men du kan frit vælge dine favoritter. Hvis du ønsker en mere intens smag, kan du riste nødderne let på en pande, inden du tilsætter dem til dejen.
Kan jeg lave disse julesmåkager uden hvid chokolade?
Ja, du kan sagtens lave cookies opskriften uden hvid chokolade eller erstatte den med mørk eller mælkechokolade.
Hvordan får jeg mine julecookies bløde eller sprøde?
For bløde cookies kan du bage dem lidt kortere tid, så midten stadig er let blød, når de tages ud af ovnen. Hvis du foretrækker sprøde julesmåkager, kan du bage dem et par minutter ekstra og lade dem køle helt af på en rist.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar