Tiramisu - nem portionsanrettet dessert i glas

Tiramisu i glas er en nem og cremet dessert, der er perfekt som portionsanrettet dessert. Denne tiramisu opskrift er fyldt med smag og består af en lækker mascarponecreme, kaffe og ladyfingers. Den er nem at lave og kan bikses sammen på under en halv time, hvilket gør den til et oplagt valg, når du gerne vil lave en hurtig, men imponerende dessert.Denne tiramisu i glas er et fantastisk bud på verdens bedste kaffedessert – enkel, velsmagende og smukt portionsanrettet.
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
10 minutter
Udstyr til opskriften:
- 5 glas
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tiramisu
- Pisk brevets indhold sammen med mælk i ca. 3 minutter og kom cremen i en sprøjtepose.
- Sæt cremen på køl mens du forbereder resten af desserten.
- Dyp dine ladyfingers i kold kaffe og fordel dem i bunden af dine glas.
- Fordel derefter cremen øverst.
- Sigt lidt kakaopulver på toppen af desserterne.
- Sæt desserterne på køl indtil de skal serveres.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave tiramisu i glas dagen før?
Ja, sagtens! Din tiramisu i glas bliver kun bedre af at stå på køl natten over. Det giver smagene tid til at udvikle sig, og cremen får den helt rette konsistens.
Kan jeg lave tiramisu med alkohol?
Ja, en tiramisu smager rigtig skønt, hvis du blander lidt likør sammen med kaffen. Det kan f.eks. være Baileys, Amaretto eller mørk rom. Kan jeg bruge noget andet end mascarpone? Mascarpone er det klassiske valg i en tiramisu, men du kan erstatte det med en blanding af flødeost og flødeskum for at få en lignende cremet konsistens. Dog vil smagen være en smule anderledes. Hvilken kaffe skal jeg bruge til tiramisu? En stærk espresso eller en kraftig brygget kaffe fungerer bedst i en tiramisu opskrift. Hvordan undgår jeg, at kiksene bliver for bløde? Dyp kun dine ladyfingers kortvarigt i kaffen – de skal kun suge væske i et par sekunder. Hvis de ligger for længe i kaffen, bliver de for bløde og kan miste strukturen i din dessert i glas. Hvor længe kan tiramisu i glas holde sig? Din tiramisu i glas kan holde sig på køl i op til 2 dage. Sørg for at dække dem til, så de ikke suger smag fra andre ting i køleskabet.
Ja, en tiramisu smager rigtig skønt, hvis du blander lidt likør sammen med kaffen. Det kan f.eks. være Baileys, Amaretto eller mørk rom. Kan jeg bruge noget andet end mascarpone? Mascarpone er det klassiske valg i en tiramisu, men du kan erstatte det med en blanding af flødeost og flødeskum for at få en lignende cremet konsistens. Dog vil smagen være en smule anderledes. Hvilken kaffe skal jeg bruge til tiramisu? En stærk espresso eller en kraftig brygget kaffe fungerer bedst i en tiramisu opskrift. Hvordan undgår jeg, at kiksene bliver for bløde? Dyp kun dine ladyfingers kortvarigt i kaffen – de skal kun suge væske i et par sekunder. Hvis de ligger for længe i kaffen, bliver de for bløde og kan miste strukturen i din dessert i glas. Hvor længe kan tiramisu i glas holde sig? Din tiramisu i glas kan holde sig på køl i op til 2 dage. Sørg for at dække dem til, så de ikke suger smag fra andre ting i køleskabet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar