Ris a la mande trifli - skøn juledessert i glas

Ris a la mande trifli er en lækker og kreativ juledessert, i glas der passer godt til juleaften eller julefrokoster. Denne portionsanrettede dessert kombinerer de traditionelle elementer som ris a la mande og kirsebærsauce med et twist. Ved at tilføje knuste makroner og brændte mandler får du en skøn variation, som giver både tekstur og ekstra smag til den ellers cremede ris a la mande.Desserten serveres portionsanrettet i fine glas, hvilket gør den både elegant og praktisk til julefrokosten. Ris a la mande trifli er både en smuk og velsmagende måde at servere juleklassikeren på, og dens opdaterede udgave sikrer, at du kan imponere dine gæster med en både moderne og traditionel juledessert.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- 8 dessertglas
Ingredienser
Ris a la mande
- 1,5 dl vand
- 3 dl grødris
- 1 liter sødmælk
- 1 vaniljestang
- 50 gram sukker
- 85 gram smuttede mandler (finthakkede)
- 4 dl piskefløde
Brændte mandler
- 50 gram mandler
- 50 gram sukker
- 1/4 dl vand
Samling
- 1,5 karton kirsebærsauce (750 gram)
- 125 gram makroner (groft knuste)
- Ris a la mande
- Brændte mandler (hakkede)
- Spiselige guldflager (Reklamelink)
Fremgangsmåde
Ris a la mande
- Kom vand og grødris i en gryde. Kog risene op indtil vandet er absorberet.
- Tilsæt sødmælk.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Tilsæt derefter vanilje og sukker til gryden. Kom også de tomme vaniljestænger i og lad dem koge med.
- Varm risengrøden op til kogepunktet og skru derefter ned på lav varme.
- Lad risengrøden stå ved svag varme med låg på i ca. 45 minutter indtil grøden er tyknet. Rør i gryden ca. hver 10. minut.
- Kom husholdningsfilm helt tæt nedover risengrøden og lad den køle fuldstændig af – lad gerne de tommevaniljestænger blive i, indtil grøden skal blandes med de finthakkede mandler og fløden.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med den kolde risengrød og de finthakkede mandler.
Brændte mandler
- Alle ingredienser kommes på en pande og varmes op ved middel varme indtil sukkeret og vandet er smeltet sammen til en sirup.
- Fortsæt med at koge mandlerne til alt vandet er kogt fra og der kun er sukkeret tilbage igen.
- Når sukkeret begynder at smelte under de nederste mandler, skal du sørge for at vende og røre rundt i mandlerne hele tiden! Hvis du synes det går for stærkt, så fjern panden fra varmen.
- Mandlerne må IKKE blive helt blanke igen – det er vigtigt, at man ikke lader sukkeret smelte helt igen – så ender man blot ud med karamelliserede mandler.
- Når mandlerne har fået en let gylden farve hældes de ud på et stykke bagepapir – sørg for de ligger godt fordelt og lad dem køle af. Hak derefter mandlerne i grove stykker.
Samling:
- Hæld kirsebærsauce i bunden af dine glas.
- Fordel makronerne ovenpå.
- Kom ris a la manden i en sprøjtepose og klip et hul i enden. Fordel det i dine glas.
- Hæld evt. en lille smule ekstra kirsebærsauce ovenpå.
- Drys med brændte mandler og pynt med spiselige guldflager.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave ris a la mande trifli i forvejen?
Ja, denne juledessert i glas kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl. Vent dog med at pynte, indtil den skal serveres.
Hvordan får jeg en cremet ris a la mande?
For at sikre en lækker og luftig ris a la mande er det vigtigt kun at piske fløden til en let skum, inden den forsigtigt vendes i den afkølede risengrød. En kold risengrød kan godt være ret fast i konsistensen. Tilsæt derfor den letpiskede fløde lidt efter lidt - det er nemmere at vende sammen på denne måde. Kan jeg bruge noget andet end kirsebærsauce? Ja, hvis du vil lave en anden variation af den portionsanrettede juledessert, kan du prøve med hindbærcoulis, appelsinsauce eller en blanding af syltede bær. Det giver en frisk kontrast til den søde dessert. Hvordan får jeg en flot trifli flot i glas?
Det er en god idé at bruge en sprøjtepose til at fordele ris a la manden jævnt i glassene - så undgår du at der kommer noget på kanterne.
For at sikre en lækker og luftig ris a la mande er det vigtigt kun at piske fløden til en let skum, inden den forsigtigt vendes i den afkølede risengrød. En kold risengrød kan godt være ret fast i konsistensen. Tilsæt derfor den letpiskede fløde lidt efter lidt - det er nemmere at vende sammen på denne måde. Kan jeg bruge noget andet end kirsebærsauce? Ja, hvis du vil lave en anden variation af den portionsanrettede juledessert, kan du prøve med hindbærcoulis, appelsinsauce eller en blanding af syltede bær. Det giver en frisk kontrast til den søde dessert. Hvordan får jeg en flot trifli flot i glas?
Det er en god idé at bruge en sprøjtepose til at fordele ris a la manden jævnt i glassene - så undgår du at der kommer noget på kanterne.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar