• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet æblekage med kanel og marcipan

28. februar 2025 2 Comments

 

Home » Skærekager » Svampet æblekage med kanel og marcipan

Svampet æblekage med kanel og marcipan

Svampet æblekage med kanel og marcipan - bagt æblekage opskrift med vanilje creme fraiche
Denne svampet æblekage er fyldt med smag af søde æbler, kanel, marcipan og nødder. Kagen er dejligt blød og svampet og smager helt fantastisk mens den stadig er lun sammen med lidt vanilje creme fraiche.
En bagt æblekage som denne er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en lun dessert med vanilje creme fraiche til. Kombinationen af friske æbler, kanel, ristede nødder og sød marcipan gør denne æblekage virkelig lækker og smagfuld.
Det er en nem æblekage opskrift, som passer til de fleste lejligheder. Hvis du elsker klassiske efterårskager, så er denne æblekage med kanel og marcipan et sikkert hit.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø22 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Æblekage:

  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 100 gram revet marcipan
  • 2 æbler
  • 50 gram blandede nødder (brug de nødder du bedst kan lide)
  • Perlesukker

Vanilje creme fraiche:

  • 3 dl creme fraiche
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 2 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

Æblekage:

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Vend mel, bagepulver og kanel i.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
  • Vend dem i dejen sammen med marcipan.
  • Kom dejen i en springform (Ø22 cm) og drys med hakkede nødder og perlesukker.
  • Bag den ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Vanilje creme fraiche:

  • Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen.

Spørgsmål & svar

Svampet æblekage med kanel og marcipan - bagt æblekage opskrift med vanilje creme fraiche
Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for vaniljekorn i min vanilje creme fraiche?
Ja, det kan du sagtens. Erstat 1/2 vaniljestang med 2 tsk vaniljesukker.
Hvilke æbler er bedst til en bagt æblekage?
Til denne svampet æblekage anbefales det at bruge syrlige æbler som Belle de Boskoop, Ingrid Marie eller Granny Smith. De giver en god balance til den søde æblekage med kanel og marcipan.
Kan jeg undlade marcipan i denne æblekage opskrift?
Det vil jeg ikke anbefale. Marcipanen bidrager til at gøre kagen dejligt svampet og saftig. Hvis du vil udelade marcipanen fordi du ikke bryder dig om smagen, så smager marcipanen ikke igennem i denne opskrift. 
Hvordan opbevarer jeg kagen bedst?
Denne bagte æblekage holder sig frisk i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i 2-3 dage. Hvis du vil gemme den længere, kan den også sagtens fryses ned. Lun den eventuelt let i ovnen, før den serveres.
Kan kagen bages i en anden form?
Ja, du kan bage denne æblekage opskrift i en springform, en bradepande eller som muffins. Bagetiden vil variere afhængigt af formen – hold øje med kagen og tjek med en lille skarp kniv, om den er færdigbagt.
Denne svampet æblekage med kanel, marcipan og vanilje creme fraiche er en skøn efterårskage, der passer perfekt til både kaffe og dessert!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Brookie - en kombineret brownie cookie kageBrookie – en kombineret brownie cookie kage

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Svampet banankage med karamelganache
Next Post: Chili con carne med ris og tortillachips »

Reader Interactions

Comments

  1. Aila hansen

    1. marts 2025 at 22:07

    Er det rigtigt med 150 g mel
    Jeg syns det lyder af for lidt

    Svar
    • MettesMadmagi

      1. marts 2025 at 22:10

      Hej Aila
      Der skal 125 gram hvedemel i. Det er helt korrekt 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required