• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet kanelkage med kaffeglasur – den bedste kanelkage opskrift!

14. juni 2020 18 Comments

Svampet kanelkage med kaffeglasur - den bedste kanelkage opskrift!

Home » Skærekager » Svampet kanelkage med kaffeglasur – den bedste kanelkage opskrift!

Svampet kanelkage med kaffeglasur - den bedste kanelkage opskrift!

Svampet kanelkage med kaffeglasur - den bedste kanelkage opskrift!
Denne kanelkage med kaffeglasur er helt fantastisk svampet og fuld af smag, takket være den perfekte kombination af kanel og kaffeglasur.
Hvis du leder efter en kanelkage opskrift, der både er nem at lave og smager som en luksus kanelkage, så er denne et oplagt valg. Kærnemælken i dejen giver en dejlig luftig og svampet konsistens, der gør kagen til noget særligt.
Glasuren med kaffe sætter prikken over i’et og gør kagen ekstra lækker. Det er virkelig den bedste kanelkage!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø18 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Kanelkage:

  • 150 gram sukker
  • 4 tsk stødt kanel
  • 2 tsk natron
  • 200 gram hvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • 125 gram smør (smeltet)

Kaffeglasur:

  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram flormelis
  • 1/2 dl stærk, kold kaffe
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
 

Kanelkage:

  • Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
  • Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
  • For en springform (ca. Ø18-20 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
  • Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Kaffefrosting:

  • Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen til en lækker glasur.
  • Fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Pynt evt. med krymmel og/eller tørrede blomster.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne kanelkage opskrift uden kærnemælk?
Nej, kærnemælk giver uden tvivl den bedste og mest svampede konsistens til denne kanelkage. Jeg har før forsøgt mig med creme fraiche og resultatet blev ikke så godt, som hvis man bruger kærnemælk. Jeg vil anbefale at bruge kærnemælk. 
Kan jeg lave kanelkage med kaffeglasur uden kaffe?
Ja, hvis du ikke ønsker kaffeglasur, kan du erstatte kaffen med vand. Alternativt kan du lave en klassisk glasur med flormelis, vand og kakaopulver.
Kan jeg fryse kanelkage med kaffeglasur?
Ja, kanelkagen kan sagtens fryses ned, både med og uden kaffeglasur.
Er denne kanelkage med kærnemælk egnet til personer der ikke kan tåle æg?
Ja, denne kage er uden æg, så den er perfekt til dem, der ikke spiser æg. Kærnemælken sørger for, at kagen stadig bliver luftig og svampet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Moussekage med karamel, kaffe og kanelMoussekage med karamel, kaffe og kanel Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage!
Next Post: Hjemmelavet marmelade opskrift med hindbær & rabarber »

Reader Interactions

Comments

  1. inger jensen

    16. juni 2020 at 20:09

    Hej Mette. Jeg har bagt svampet kanelkage i eftermiddags. vi har lige smagt den nu, den er dejlig svampet. Den vil jeg bage igen. Jeg har snart fødselsdag, så kan mine gæster smage den gode kage.. Knus Inger.

    Svar
    • metteskutter

      16. juni 2020 at 20:10

      Hej Inger
      Tusind tak – jeg er glad for at høre, at den faldt i god smag 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Michela

    19. juni 2020 at 15:06

    Er det alm ovn eller varmluft?

    Svar
    • metteskutter

      19. juni 2020 at 15:07

      Det er altid alm. ovn, når der ikke står andet i mine opskrifter 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Mette

    13. maj 2021 at 08:17

    Hej Mette hvor længe kan kagen ca holde sig jeg lavede den sidste lørdag og syntes stadig den er dejlig svampet ?

    Svar
    • metteskutter

      13. maj 2021 at 12:10

      Hej Mette
      Jeg vil sige en 4-5 dage. Men hvis kagen stadig ser fin ud, smager fint og dufter fint, så kan jeg ikke se noget problem i, at du fortsat kan spise den 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Freja

    17. maj 2022 at 06:08

    Hvor mange personer er kanelkage ca til ?

    Svar
    • metteskutter

      18. maj 2022 at 06:23

      Hej Freja

      Ca. 8-10 personer

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Sophie

    22. juni 2022 at 09:07

    Hej kan man bruge minimælk istedet for kærnemælk? 😊

    Svar
    • metteskutter

      22. juni 2022 at 09:08

      Hej Sophie

      Nej, desværre. Der skal bruges kærnemælk for at få den her lækre og svampede kage 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Sophie

        22. juni 2022 at 17:09

        Okay tak for svar 😊

        Svar
  6. Louise

    16. december 2022 at 23:25

    Tak for opskriften. Jeg havde ikke kærnemælk, så jeg brugte a38 (2 dl) og sødmælk (1 dl). Den blev lækker svampet og smagen var god 🙂

    Svar
  7. Rikke Neergaard

    17. juni 2023 at 20:33

    Hvis man skal lave kagen i en bradepande, hvor mange gange tror du så den skal ganges?

    Svar
    • metteskutter

      18. juni 2023 at 10:50

      Hej Rikke
      Det kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke ved hvor stor din bradepande er 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Julie

    30. september 2023 at 15:33

    Den ser lækker ud, skal havde kage med i skole om 2 uger, tænkte om man måske kan leve denne i en doppelpotion i en bradepande?
    Hvis man kan det hvor står skal bradepanden så ca være?
    Hilsen Julie

    Svar
  9. Marianne Bojko

    15. februar 2024 at 10:13

    Ser lækker ud, kan den fryses ??

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2024 at 07:26

      Hej Marianne

      Ja, det kan den sagtens 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  10. Christine

    13. november 2024 at 16:13

    Hej hvor ser den lækker ud.
    Hvor mange gange skal den ganges op, hvis det skal være til en almindelig bradepande (fra ovn)?
    Mvh Christine

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required