Go Back
+ servings
Lagkage med hindbær og vaniljecreme
Udskriv maj 30, 2021
Antal: 10 personer
Lækker lagkage med lækre og luftige lagkagebunde, hindbærmousse, hindbærkompot, vaniljecreme, glasur og friske bær!
Voilá – så har du den skønneste hindbærlagkage!
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Lagkagebunde:
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 75 gram kartoffelmel
  • 75 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Vaniljecreme/konditorcreme:
  • 2 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 35 gram sukker
  • 20 gram Maizena
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl fløde
Hindbærmousse:
  • 2 blade husblas
  • 125 gram frosne hindbær
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 gram sukker
  • 1/4 vaniljestang
  • 3 dl fløde
Hindbærkompot:
  • Den frasigtede kompot fra hindbærmoussen
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 1 tsk citronsaft
Glasur:
  • 160 gram flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,25 dl vand

Fremgangsmåde:

Lagkagebunde:

  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og fyldig æggesnaps.
  • Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
  • Kom dejen i en springform (Ca. Ø18-20 cm) og bag den ved 170 grader i ca. 35-40 minutter.

Vaniljecreme/konditorcreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Pisk æggeblommer, sukker, maizena og 0,5 dl mælk sammen.
  • De resterende 1,5 dl mælk kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme mælk over æggeblandingen mens du stadig pisker. Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm cremen op mens du pisker, indtil den er tyknet.Tilsæt til sidst husblas og rør det godt ud.
  • Kom vaniljecremen i en skål med husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller til dagen efter.
  • Efter 3 timer/dagen efter piskes fløden til flødeskum.Pisk vaniljecremen lind og vend vaniljecreme og flødeskum sammen.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
  • Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen
  • Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Gem den frasigtede hindbærkompot til senere.
  • Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
  • Pisk imens fløden til flødeskum.
  • Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det sammen med hindbærvæden.Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Hindbærkompot:

  • Bland hindbærkompot, hindbærmarmelade og citronsaft.

Samling:

  • Del lagkagebunden i 3 bunde. Kom den ene bund i en springform foret med kageplast.
  • Fordel hindbærmoussen på bunden og kom en bund ovenpå.
  • Smør bunden med hindbærkompotten og fordel konditorcremen ovenpå. Afslut med den sidste bund på toppen.
  • Sæt lagkagen i køleskabet i mindst 4 timer eller til dagen efter.

Glasur:

  • Befri kagen fra springform og kageplast.
  • Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen. Undlad at komme den helt ud til kanten.
  • Pynt med hindbær, blåbær og evt. sølv chokoladekugler.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!