Antal: 20 fastelavnsboller
Lækre og bløde fastelavnsboller, som er fyldt med rabarber, hvid chokolade og vaniljecreme. Den kombination er vanvittigt lækker!
Dej:
- 50 gram gær
- 3 dl mælk
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 550-600 gram hvedemel
- 150 gram smør
Rabarberkompot:
- 200 gram rabarber
- 125 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Derudover:
- Hvid chokolade (hakket eller knapper)
- 1 æg (til pensling)
- Flormelis og vand (til glasur)
Dej:
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og hvedemel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
Tilsæt det bløde smør og ælt videre indtil dejen er blød og smidig.
Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer alt for meget til dine fingre.
Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
Lav imens rabarberkompotten og vaniljecremen mens dejen hæver.
Rabarberkompot:
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde.
Lad det stå og simre og sørg for at røre i det. Lad det småkoge indtil alt vandet er fordampet og du har en fin og fast rabarbergrød.
Kom rabarberkompotten i en skål og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.
Samling:
Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 15-20 lige store firkanter, alt efter hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
Kom først en lille tsk rabarberkompot på , derefter lidt hvid chokolade og til sidst vaniljecreme.
Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle helt af. Pynt dem derefter med en fast glasur og evt. krymmel.