Go Back
+ servings
Gammeldags fastelavnsboller med rabarber, hvid chokolade og vaniljecreme
Udskriv februar 5, 2021
Antal: 20 fastelavnsboller
Lækre og bløde fastelavnsboller, som er fyldt med rabarber, hvid chokolade og vaniljecreme. Den kombination er vanvittigt lækker!

Ingredienser:

Dej:
  • 50 gram gær
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 550-600 gram hvedemel
  • 150 gram smør
Rabarberkompot:
  • 200 gram rabarber
  • 125 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
Vaniljecreme
Derudover:
  • Hvid chokolade (hakket eller knapper)
  • 1 æg (til pensling)
  • Flormelis og vand (til glasur)

Fremgangsmåde:

Dej:

  • Rør gæren ud i lun mælk.
  • Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og hvedemel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt videre indtil dejen er blød og smidig.
  • Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer alt for meget til dine fingre.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
  • Lav imens rabarberkompotten og vaniljecremen mens dejen hæver.

Rabarberkompot:

  • Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde.
  • Lad det stå og simre og sørg for at røre i det. Lad det småkoge indtil alt vandet er fordampet og du har en fin og fast rabarbergrød.
  • Kom rabarberkompotten i en skål og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.

Vaniljecreme:

  • Pisk brevets indhold sammen med 4 dl mælk og evt. lidt ekstra vaniljepasta.
  • Sæt vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den.

Samling:

  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 15-20 lige store firkanter, alt efter hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
  • Kom først en lille tsk rabarberkompot på , derefter lidt hvid chokolade og til sidst vaniljecreme.
  • Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Lad fastelavnsbollerne køle helt af. Pynt dem derefter med en fast glasur og evt. krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!