Go Back
Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse
Udskriv juli 3, 2018
En lækker og svampet mælkechokolade brownie med hasselnødder, en fløjsblød blåbærmousse og friske blåbær.
Udstyr til denne opskrift:

Ingredienser:

Blåbærmousse:
  • 4 blade husblas
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram sukker
  • 250 gram frosne blåbær
  • 1/2 citron (saften)
  • 1 dl creme fraiche
  • 3,5 dl piskefløde
Brownie med mælkechokolade:
  • 150 gram mælkechokolade
  • 100 gram smør
  • 3 æg
  • 120 gram sukker
  • 50 gram hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 35 gram hasselnødder (grofthakkede)
Pynt:
  • Friske blåbær
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Blåbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom vanilje, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde og bring det i kog til blåbærrene er møre.
  • Sigt blåbærkompotten så du har den rene blåbærsaft tilbage.
  • Kom husblas i blåbærsaften og rør det ud til det hele er opløst.
  • Tilsæt creme fraiche og rør til en ensartet masse.
  • Pisk fløden til let skum og vend blåbærsaften sammen med det.
  • Kom din blåbærmousse i en sprøjtepose og fordel det Globe og Quenelle silikoneformene.
  • Kom dem i fryseren indtil de er gennemfrosne.

Brownie med mælkechokolade:

  • Smelt mælkechokolade og smør sammen.
  • Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps.
  • Rør den let afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  • Rør mel og salt i.
  • Hæld dejen i en springform (Ø18 cm) og drys de grofthakkede hasselnødder på toppen.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
  • Lad brownien køle helt af inden den pyntes.
  • Befri de gennemfrosne moussebomber fra silikoneformene og placer dem på toppen af brownien.
  • Pynt med friske blåbær og rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!