En lækker og svampet mælkechokolade brownie med hasselnødder, en fløjsblød blåbærmousse og friske blåbær.
Blåbærmousse:
- 4 blade husblas
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 100 gram sukker
- 250 gram frosne blåbær
- 1/2 citron (saften)
- 1 dl creme fraiche
- 3,5 dl piskefløde
Brownie med mælkechokolade:
- 150 gram mælkechokolade
- 100 gram smør
- 3 æg
- 120 gram sukker
- 50 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 35 gram hasselnødder (grofthakkede)
Pynt:
- Friske blåbær
- Rød skovsyre
Blåbærmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom vanilje, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde og bring det i kog til blåbærrene er møre.
Sigt blåbærkompotten så du har den rene blåbærsaft tilbage.
Kom husblas i blåbærsaften og rør det ud til det hele er opløst.
Tilsæt creme fraiche og rør til en ensartet masse.
Pisk fløden til let skum og vend blåbærsaften sammen med det.
Kom din blåbærmousse i en sprøjtepose og fordel det Globe og Quenelle silikoneformene.
Kom dem i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Brownie med mælkechokolade:
Smelt mælkechokolade og smør sammen.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps.
Rør den let afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen.
Rør mel og salt i.
Hæld dejen i en springform (Ø18 cm) og drys de grofthakkede hasselnødder på toppen.
Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
Lad brownien køle helt af inden den pyntes.
Befri de gennemfrosne moussebomber fra silikoneformene og placer dem på toppen af brownien.
Pynt med friske blåbær og rød skovsyre.