
Denne brownie med mælkechokolade og blåbærmousse er noget helt særligt. Den svampede mælkechokolade brownie er fyldt med hakkede hasselnødder, der giver et dejligt bid, og så er den toppet med en let og luftig blåbærmousse. Kombinationen af den intense chokoladesmag og den friske mousse gør kagen til en favorit – især hvis du elsker chokolade og bær.Blåbærmoussen giver et frisk pust til den rige brownie, og friske blåbær på toppen gør både smagen og udseendet helt perfekt. Det er en brownie, der både imponerer på smagen og ser flot ud på dessertbordet.Denne brownie opskrift er oplagt, hvis du vil lave noget lidt anderledes – måske til en fødselsdag eller bare en hyggelig aften. Det gode er, at du kan lave den i god tid, da kagen kun bliver bedre af at stå på køl. Prøv den næste gang, du har lyst til en brownie med mousse – den skuffer ikke!
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Globe silikoneform (reklamelink)
Ingredienser
Blåbærmousse:
- 4 blade husblas
- 1/2 vaniljestang kornene
- 100 gram sukker
- 250 gram frosne blåbær
- 1/2 citron saften
- 1 dl creme fraiche
- 3,5 dl piskefløde
Brownie med mælkechokolade:
- 150 gram mælkechokolade
- 100 gram smør
- 3 æg
- 120 gram sukker
- 50 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 35 gram hasselnødder grofthakkede
Pynt:
- Friske blåbær
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Blåbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vanilje, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde og bring det i kog til blåbærrene er møre.
- Sigt blåbærkompotten så du har den rene blåbærsaft tilbage.
- Kom husblas i blåbærsaften og rør det ud til det hele er opløst.
- Tilsæt creme fraiche og rør til en ensartet masse.
- Pisk fløden til let skum og vend blåbærsaften sammen med det.
- Kom din blåbærmousse i en sprøjtepose og fordel det Globe og Quenelle silikoneformene.
- Kom dem i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Brownie med mælkechokolade:
- Smelt mælkechokolade og smør sammen.
- Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps.
- Rør den let afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen.
- Rør mel og salt i.
- Hæld dejen i en springform (Ø18 cm) og drys de grofthakkede hasselnødder på toppen.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
- Lad brownien køle helt af inden den pyntes.
- Befri de gennemfrosne moussebomber fra silikoneformene og placer dem på toppen af brownien.
- Pynt med friske blåbær og rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Wow.
Den mousse ser simpelhen så flot ud 🙂
Hej Per.
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg kan afsløre at den smager lige så lækkert, som den ser ud 😊