• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse

3. juli 2018 2 Comments

Brownie med mælkechokolade

Home » Moussekager » Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse

Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse

Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse
Denne brownie med mælkechokolade og blåbærmousse er noget helt særligt. Den svampede mælkechokolade brownie er fyldt med hakkede hasselnødder, der giver et dejligt bid, og så er den toppet med en let og luftig blåbærmousse. Kombinationen af den intense chokoladesmag og den friske mousse gør kagen til en favorit – især hvis du elsker chokolade og bær.
Blåbærmoussen giver et frisk pust til den svampede brownie, og de friske blåbær på toppen gør både smagen og udseendet helt perfekt. Det er en brownie, der smager fantastisk og ser flot ud.
Denne brownie opskrift er oplagt, hvis du vil lave noget lidt anderledes – måske til en fødselsdag eller bare en hyggelig aften. Det gode er, at du kan lave den i god tid, da kagen kun bliver bedre af at stå på køl. Prøv den næste gang, du har lyst til en brownie med mousse – den skuffer ikke!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 40 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
8 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø18 cm (reklamelink)
  • Quenelle silikoneform (reklamelink)
  • Globe silikoneform (reklamelink)

Ingredienser
  

Blåbærmousse:

  • 4 blade husblas
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram sukker
  • 250 gram frosne blåbær
  • 1/2 citron (saften)
  • 1 dl creme fraiche
  • 3,5 dl piskefløde

Brownie med mælkechokolade:

  • 150 gram mælkechokolade
  • 100 gram smør
  • 3 æg
  • 120 gram sukker
  • 50 gram hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 35 gram hasselnødder (grofthakkede)

Pynt:

  • Friske blåbær
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Blåbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom vanilje, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde og bring det i kog til blåbærrene er møre.
  • Sigt blåbærkompotten så du har den rene blåbærsaft tilbage.
  • Kom husblas i blåbærsaften og rør det ud til det hele er opløst.
  • Tilsæt creme fraiche og rør til en ensartet masse.
  • Pisk fløden til let skum og vend blåbærsaften sammen med det.
  • Kom din blåbærmousse i en sprøjtepose og fordel det Globe og Quenelle silikoneformene.
  • Kom dem i fryseren indtil de er gennemfrosne.

Brownie med mælkechokolade:

  • Smelt mælkechokolade og smør sammen.
  • Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig æggesnaps.
  • Rør den let afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  • Rør mel og salt i.
  • Hæld dejen i en springform (Ø18 cm) og drys de grofthakkede hasselnødder på toppen.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
  • Lad brownien køle helt af inden den pyntes.
  • Befri de gennemfrosne moussebomber fra silikoneformene og placer dem på toppen af brownien.
  • Pynt med friske blåbær og rød skovsyre.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne brownie med mælkechokolade i forvejen?
Ja, du kan lave brownien dagen før. Opbevar den færdigbagte og afkølede brownie i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur. Blåbærmoussen kan faktisk laves flere op til flere uger i forvejen, da den skal fordeles i små silikoneforme og fryses ned.
Hvordan får jeg en svampet mælkechokolade brownie?
For at få den perfekte konsistens i din brownie opskrift er det vigtigt ikke at overbage den. Brownien skal stadig være let fugtig i midten, når den tages ud af ovnen. Lad den køle helt af, inden du tilføjer blåbærmoussen.
Kan jeg bruge en anden type chokolade i stedet for mælkechokolade?
Ja, hvis du foretrækker en mere intens chokoladesmag, kan du erstatte mælkechokolade med mørk chokolade. Husk dog, at det vil give en kraftigere og mindre sød smag end en brownie med mælkechokolade.
Kan jeg fryse min brownie med mousse?
Ja, det kan du sagtens.
Hvordan opbevarer jeg bedst kagen?
Opbevar din brownie med mousse i en lufttæt beholder i køleskabet. Den holder sig frisk i op til 3 dage. Lad den stå ved stuetemperatur i 10-15 minutter før servering for den bedste smagsoplevelse.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Brownie med karamel - fudgy brownie opskriftBrownie med karamel – fudgy brownie opskrift Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks Moussekage med karamel, kaffe og kanelMoussekage med karamel, kaffe og kanel Brownie muffinsS’mores muffins – brownie muffins med skumfidus Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbærMousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

Filed Under: Moussekager

Previous Post: « Churros opskrift
Next Post: Hjemmelavet hindbær koldskål »

Reader Interactions

Comments

  1. Per

    9. juli 2018 at 19:55

    Wow.
    Den mousse ser simpelhen så flot ud 🙂

    Svar
    • metteskutter

      9. juli 2018 at 19:56

      Hej Per.
      Tusind tak for din søde kommentar. Jeg kan afsløre at den smager lige så lækkert, som den ser ud 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required