
Her får du en opskrift på skumbanan is, der bringer den klassiske skumbanan til et nyt niveau. Isen er baseret på en lækker chokoladeis med et strejf af banansmag, og så er den fyldt med chunky chokoladestykker og små bidder af skumbanan. Kombinationen af cremet is, chunky chokoladestykker og de bløde skumbananer giver en helt fantastisk tekstur og smag.Denne hjemmelavede is kræver en ismaskine, men resultatet er det hele værd. Det er en sjov og anderledes dessert, som både børn og voksne vil elske. Hvis du elsker den klassiske skumbanan, så er det her en is, du bare må prøve.Opskriften er perfekt, hvis du vil forkæle dig selv eller dine gæster med noget lidt anderledes. Prøv denne chokolade is med skumbanan, hvis du vil eksperimentere med en sjov og smagfuld dessert!
Udstyr til opskriften:
- Ismaskine
Ingredienser
- 2,5 dl mælk
- 2,5 dl fløde
- 100 gram mørk chokolade
- 4 æggeblommer
- 100 gram sukker
- 5-7 dråber bananaroma
- 100 gram smeltet mørk chokolade
- 1 pose skumbananer 110 gram
Fremgangsmåde
- Kom mælk og fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tilsæt den mørke chokolade og rør rundt indtil at chokoladen er smeltet.
- Pisk æggeblommer, sukker og bananaroma til en lys og luftig masse. Hæld den varme chokolademælk i skålen med æggesnapsen og pisk det sammen.
- Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og varm det op til præcis 82 grader.Kom ismassen i en bøtte med låg og sæt den på køl i mindst 3-4 timer.
- Kør isen på ismaskinen indtil konsistensen er som en tyk softice (det tog ca. 30-40 minutter for min ismaskine).
- Når isen er lige ved at være færdig hældes den smeltede chokolade ned isen. Rør derefter rundt i ismassen, så chokoladen fordeles og du får lækre chunky chokoladestykker i isen.
- Skær dine skumbananer i små stykker og vend demr rundt i isen.
- Kom skumbanan-isen i en bøtte med låg og sæt den i fryseren indtil den har sat sig helt.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave skumbanan is uden ismaskine?
Ja, det kan du godt, men jeg vil anbefale at bruge en ismaskine.
Hvis du vil lave skumbanan isen uden ismaskine skal du komme den i fryseren og røre godt i den minimum hver halve time, i de første par timer, for at få en glat og cremet konsistens og for at undgå krystaller i isen.
Hvordan opbevarer jeg min hjemmelavede skumbanan is?
Opbevar din hjemmelavede skumbanan is i en tætsluttende beholder i fryseren.
Kan jeg lave skumbanan isen i forvejen?
Ja, det kan du sagtens. Den kan holde sig frisk i op til 2-3 måneder. Hvis isen er blevet for hård, kan du lade den stå ved stuetemperatur i ca. 15 minutter før servering, så den bliver lidt blødere.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan den ikke laves udwn ismaskine?
Hej Annelise
Det kan du godt. Det kræver bare du rører i isen hvert 20. minut indtil den har sat sig helt.
Mvh. Mette