• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Isbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift

27. november 2019

Home » Is » Isbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift

Isbomber med vanilje og karamel - en nem og hurtig isdessert opskrift

Isbomber med vanilje og karamel - en nem og hurtig isdessert
Denne isbombe er en af de nemmeste og lækreste isdesserter, du kan lave! Perfekt til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, hvor en portionsanrettet dessert gør det hele lidt ekstra fint.
Opskriften er utrolig enkel. Den cremede vaniljeis kræver kun 3 ingredienser og laves helt uden ismaskine, så alle kan være med. Inde i isbomben gemmer sig en kerne af den lækre dulce de leche karamel, som gør desserten helt uimodståelig.
Server isbomberne som en portionsanrettet nytårsdessert, og imponér dine gæster med både smag og udseende. Det er en skøn kombination af cremet vanilje, sød karamel og et smukt look, der passer perfekt til enhver fest.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
12 stk

Udstyr til opskriften:

  • Halvkugle silikoneform (Ø 7cm) (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Rund udstikker (Ø6 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladeskaller:

  • 250 gram mørk chokolade

Nøddebund:

  • 2 æggehvider
  • 1 dl sukker
  • 100 gram hasselnødder (finthakkede )
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk hvedemel

Vaniljeis:

  • 200 gram kondenseret mælk
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang (kornene)

Derudover:

  • 1 dåse Dulce de leche
  • Salted caramel crispearls (reklamelink)
  • Spiseligt guldstøv (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Chokoladeskaller:

  • Temperer chokoladen og hæld den i hullerne på en halvkugleform i silikone.
  • Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud.
  • Skrab overfladen fri for overskydende chokolade.
  • Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.

Nøddebund:

  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen til en sej og luftig marengs.
  • Vend forsigtigt finthakkede hasselnødder, salt og mel i.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir, fordel dejen derpå og smør den jævnt ud (til en højde på ca. 1 cm).
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 12-13 minutter.
  • Lad bunden køle af og stik bunde ud med en rund udstikker (Ø 6 cm) og læg dem til side indtil du skal bruge dem.

Vaniljeis:

  • Kom alle ingredienser i en skål og pisk det til en tyk og luftig masse.
  • Kom vaniljeisen i en sprøjtepose.

Samling:

  • Fyld dine chokoladehalvkugler lidt under halvt op med vaniljeis.
  • Kom 1 tsk dulche de leche i midten.
  • Drys med salted caramel crispearls og kom endnu et lag vaniljeis på. 
  • Afslut med en nøddebund.
  • Kom dem i fryseren indtil de er frosne.
  • Pynt med lidt spiseligt guldstøv inden de serveres.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave isbomberne i forvejen?
Ja, denne isbombe opskrift kan sagtens laves i god tid. Du kan lave isbomberne flere dage i forvejen og opbevare dem i fryseren, indtil de skal serveres.
Skal jeg bruge en ismaskine til opskriften?
Nej, denne isdessert opskrift kræver ingen ismaskine. Vaniljeisen laves med få ingredienser og bliver stadig dejligt cremet.
Hvordan får jeg en flot rund form på isbomberne?
For at lave en perfekt isbombe kan du bruge silikoneforme formet som halvkugler. Når isen er frosset, kan du nemt befri dem fra formen.
Kan jeg bruge en anden type karamel end dulce de leche?
Ja, hvis du ikke har dulce de leche, kan du bruge en tyk karamelsauce eller koge en dåse kondenseret mælk i et par timer for at lave din egen.
Hvordan serverer jeg isbomberne som en portionsanrettet nytårsdessert?
Anret hver isbombe på en lille tallerken, pynt med friske bær, chokoladesauce eller spiseligt guldstøv for et festligt udtryk. Perfekt til nytårsaften!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert 3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks Hjemmelavet skumbanan is - lækker chokoladeis med skumbananHjemmelavet skumbanan is Kransekagekurv med fyld - nem opskrift på kransekageKransekagekurv med fyld – nem opskrift på kransekage Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbærMousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær Kransekage tal - lækker kransekage opskrift formet som talKransekage tal – lækker kransekage opskrift formet som tal

Skrevet i: Is, Nytårskager og desserter

Previous Post: « Moussekage med hindbær, passionsfrugt og kokos
Next Post: De bedste brunkager – nem opskrift på brunkager »

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required