• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Tzatziki

14. maj 2025 Leave a Comment

Home » Mad opskrifter » Tilbehør » Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki - smagfuld og cremet tzatziki opskrift
Tzatziki er et frisk og cremet tilbehør, der passer perfekt til alt fra græske retter til grillmad og som tilbehør til brød. Denne tzatziki opskrift er enkel at lave og kræver kun få ingredienser. Hjemmelavet tzatziki smager langt bedre end den færdigkøbte version, og du kan nemt tilpasse smagen efter dine præferencer.
Tzatziki med græsk yoghurt giver en lækker cremet konsistens, hvor agurken tilføjer dejlig friskhed og bid. For at få den bedste smag er det vigtigt at dræne agurken godt for væde, så tzatzikien ikke bliver for vandet. Hvidløg og citronsaft giver den karakteristiske smag, der gør tzatziki til smagfuldt tilbehør til nærmest alt slags kød.
Hvis du leder efter en opskrift på tzatziki med græsk yoghurt, der er både nem og smagfuld, så er denne et godt valg. Den kan f.eks. serveres som dip til grøntsager eller til grillet kød m.m. Lav gerne denne hjemmelavet tzatziki i god tid, så den kan stå og trække masser af smag fra hvidløget, mens den står på køl.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 10 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 10 minutter minutter
(undgå sort skærm)
4 personer

Ingredienser
  

Tzatziki:

  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 250 gram græsk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. lidt tørret dild og olivenolie

Fremgangsmåde
 

  • Riv din agurk groft og pres så meget væske ud af dem som muligt.
  • Pres eller hak dine hvidløg fint.
  • Kom agurk, hvidløg, græsk yoghurt og citronsaft i en skål og bland det sammen.
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft.
  • Anret din tzatziki med lidt tørret dild og olivenolie på toppen.

Spørgsmål & svar

Hvordan undgår jeg, at min tzatziki bliver for vandet?
For at få en cremet tzatziki er det vigtigt at dræne agurken godt for væske. Riv agurken, pres væsken ud med hænderne, eller brug en si for at fjerne så meget væske som muligt. Dette sikrer, at din hjemmelavet tzatziki ikke bliver for tynd.
Hvor lang tid skal tzatziki trække for den bedste smag?
Tzatziki smager bedst, hvis den får lov at trække i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne længere! Den må meget gerne stå og trække i nogle timer. Dette giver tid til, at smagene fra hvidløg, agurk og citronsaft rigtig kan udvikle sig.
Kan jeg bruge en anden type yoghurt end græsk yoghurt?
Ja, du kan godt bruge andre typer yoghurt, men for at få en cremet og klassisk tzatziki med græsk yoghurt anbefales en yoghurt med høj fedtprocent. Alternativt kan du bruge skyr eller creme fraiche.
Hvordan kan jeg gøre min tzatziki endnu mere smagfuld?
Udover de klassiske ingredienser kan du tilføje tørret eller frisk dild, en smule olivenolie eller lidt cayennepeber for ekstra smag.
Hvor længe kan hjemmelavet tzatziki holde sig?
Tzatziki kan holde sig 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. Rør den godt igennem inden servering, da den kan udskille en smule væske fra agurken, mens den står og trækker i køleskabet.
Kan tzatziki fryses?
Nej, det anbefales ikke at fryse tzatziki, da yoghurten kan skille og få en grynet konsistens ved optøning. Det er bedst at lave en frisk portion, når du skal bruge den - og det er heldigvis superhurtigt at lave!
Tzatziki - smagfuld og cremet tzatziki opskrift
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Syltede rødløg - nem og hurtig opskriftSyltede rødløg Tunsalat - opskrift på hjemmelavet tunsalat med med majs og rødløgHjemmelavet tunsalat Hjemmelavet guacamole - den bedste guacamole opskrift!Hjemmelavet guacamole

Filed Under: Tilbehør

Previous Post: « Svampet rabarberkage med marcipan
Next Post: Gulerodsmuffins med ostecreme »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required