Hjemmelavet guacamole

Guacamole er en skøn og cremet dip, der passer perfekt til alt fra tacos og nachos til en simpel skive ristet rugbrød. Med denne guacamole opskrift får du en nem og smagfuld version, der laves med få gode råvarer.Hjemmelavet guacamole smager bare bedre end den færdiglavede fra butikken. Den friske smag af avocado, citron, hvidløg, rødløg og krydderier giver den helt rigtige balance mellem syrligt, cremet og krydret. Denne opskrift på guacamole er hurtig at lave, og du kan nemt justere smagen, alt efter hvad du foretrækker.Hvis du leder efter den bedste guacamole, er du landet det rette sted. Denne opskrift giver en let og cremet konsistens, hvor smagene får lov at træde frem. Server den som dip, i sandwich eller som tilbehør til aftensmaden – hjemmelavet guacamole passer til virkelig mange retter.
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
10 minutter
Ingredienser
- 2 avokado
- 4 spsk creme fraiche
- 1/2 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg (finthakket eller presset)
- 1/2 rødløg (finthakket)
- 1/2 tsk spidskommen
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Mos avokado med en gaffel.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen til en ensartet og cremet guacamole.
- Smag til med salt og peber.
Spørgsmål & svar
Hvordan laver man guacamole?
Det er super simpelt og hurtigt at lave sin egen hjemmelavet guacamole. Man blander blot moste avokadoer sammen med finthakket rødløg og hvidløg, creme fraiche, citronsaft og krydderier.
Hvordan undgår jeg, at min hjemmelavet guacamole bliver brun?
Guacamole bliver brun, når den kommer i kontakt med luft. Men når du tilsætter citronsaft og creme fraiche til din creme fraiche, så gør syren i disse 2 råvarer, at din guacamole forbliver flot grøn i farven. Kan jeg lave guacamole i forvejen? Jeg anbefaler at du laver din guacamole samme dag som den skal serveres for at den er så frisklavet som muligt. Opbevar den i køleskabet i en lufttæt bøtte indtil den skal serveres. Kan jeg fryse guacamole? Ja, du sagtens fryse guacamole. Frys guacamolen i en lufttæt beholder, og lad den tø op i køleskabet, inden du rører den godt igennem. Hvilke retter passer hjemmelavet guacamole godt til? Guacamole passer perfekt til mexicanske retter som tacos, nachos og burritos, men den smager også fantastisk som dip til grøntsagsstænger, i en sandwich eller på rugbrød eller som tilbehør til grillede retter. Hvordan gør jeg min guacamole mere cremet? For at få en ekstra cremet guacamole kan du bruge en stavblender eller foodprocessor til at blende ingredienserne. Du kan også tilsætte lidt ekstra creme fraiche for at få en endnu blødere konsistens.
Guacamole bliver brun, når den kommer i kontakt med luft. Men når du tilsætter citronsaft og creme fraiche til din creme fraiche, så gør syren i disse 2 råvarer, at din guacamole forbliver flot grøn i farven. Kan jeg lave guacamole i forvejen? Jeg anbefaler at du laver din guacamole samme dag som den skal serveres for at den er så frisklavet som muligt. Opbevar den i køleskabet i en lufttæt bøtte indtil den skal serveres. Kan jeg fryse guacamole? Ja, du sagtens fryse guacamole. Frys guacamolen i en lufttæt beholder, og lad den tø op i køleskabet, inden du rører den godt igennem. Hvilke retter passer hjemmelavet guacamole godt til? Guacamole passer perfekt til mexicanske retter som tacos, nachos og burritos, men den smager også fantastisk som dip til grøntsagsstænger, i en sandwich eller på rugbrød eller som tilbehør til grillede retter. Hvordan gør jeg min guacamole mere cremet? For at få en ekstra cremet guacamole kan du bruge en stavblender eller foodprocessor til at blende ingredienserne. Du kan også tilsætte lidt ekstra creme fraiche for at få en endnu blødere konsistens.

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar