Svampet rabarberkage med marcipan

Når rabarberne begynder at dukke op i haven eller i supermarkederne, ved man, at forår og sommer for alvor er i gang. Og noget af det første, jeg får lyst til at bage, er en denne helt enkle rabarberkage med marcipan. Det er sådan en opskrift, jeg vender tilbage til år efter år fordi den er virkelig nem og hurtig at lave, og smagen rammer bare plet.Det syrlige fra rabarberne og det søde fra marcipanen passer virkelig godt sammen. Marcipanen giver kagen en blød og svampet konsistens, uden at den bliver tung. Jeg river altid marcipanen inden jeg rører den i dejen. Det fungerer rigtig godt, så marcipanen fordeler sig i dejen og ikke ligger i klumper. Rabarberne skærer jeg i små stykker - det smager meget bedre med små stykker rabarber end store. Jeg rører 2/3 i dejen og den sidste 1/3 af rabarberne drysser jeg på toppen af kagen, så den får et flot og lækkert look med rabarber, hakkede mandler og perlesukker på toppen.Denne svampede rabarberkage holder sig lækker og svampet i flere dage – hvis den altså får lov at stå så længe. Den er god både som eftermiddagskage og som en lille dessert med vanilje creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis Og selvom jeg er fristet til at kalde den verdens bedste rabarberkage, (fordi det synes jeg den er!) så nøjes jeg med at sige, at den er virkelig god og helt sikkert en af mine egne favoritter.Opskriften er nem og kræver ikke meget. Det er en kage med rabarber, som man hurtigt kan røre sammen en eftermiddag, hvor man har lyst til at bage en kage. Og hvis du har lyst, kan du sagtens variere opskriften lidt – for eksempel med kokos, revet citronskal, kardemomme eller hakket hvid chokolade.Hvis du leder efter en nem og god rabarberkage opskrift, så prøv den her. Den er supernem og svampet. Denne rabarberkage med marcipan er en klassiker hjemme hos os – og måske bliver det også din nye favorit.
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
50 minutter
Tid i alt:
1 time 10 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
Ingredienser
Rabarberkage:
- 2 æg
- 175 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram revet marcipan
- 200 gram rabarber
- 30 gram mandler
- Perlesukker
Vanilje creme fraiche:
- 3 dl creme fraiche
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 2 spsk sukker
Fremgangsmåde
Rabarberkage:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
- Vend mel og bagepulver i.
- Skær rabarber ud i små tern og vend dem i dejen sammen med revet marcipan.
- Kom dejen i en springform (Ø20 cm) og drys med hakkede mandler og perlesukker.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Vanilje creme fraiche:
- Bland alle ingredienserne og rør det godt sammen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar