• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Churros opskrift

27. juni 2018 2 Comments

Home » Diverse » Churros opskrift

Hjemmelavet churros opskrift

Hjemmelavet churros opskrift
Hvis du er vild med churros, så skal du prøve denne opskrift på hjemmelavet churros! De er så nemme at lave, og de smager virkelig fantastisk. De er dejligt sprøde udenpå - perfekte som en lille snack eller dessert.
Churros, eller spanskrør som de også kaldes, er en klassisk og lækker ret, der stammer fra Spanien. Det kræver ikke meget tid at lave dem, og du kan med fordel servere dem med Nutella eller vaniljeis.
Denne churros opskrift giver dig de bedste churros, der er lette at lave, og som virkelig smager godt. Så næste gang du har lyst til at lave noget lidt anderledes og lækkert, så er denne churros opskrift et godt valg.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Tid i alt: 40 minutter minutter
(undgå sort skærm)
4 personer

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)
  • Termometer (reklamelink)

Ingredienser
  

Churros / Spanskrør:

  • 2,5 dl vand
  • 40 gram smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 110 gram hvedemel
  • 2 æg

Derudover:

  • 1 liter raps- eller solsikkeolie (til stegning)
  • 115 gram sukker
  • 1 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde
 

Churros / Spanskrør:

  • Kom vand og smør i en gryde og lad det smelte sammen.
  • Tilsæt vaniljesukker, salt og mel. Rør det godt sammen.
  • Fjern gryden fra varmen og lad dejen køle af i 10 minutter.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.

Stegning:

  • Kom olie i en gryde og varm den op til ca. 180 grader.
  • Sprøjt dine churros direkte ned i den varme olie (ca. 5 cm pr. churros)
  • Steg dem i olien indtil de er blevet gyldenbrune. Fjern dem fra olien og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
  • Rul dem i kanelsukker.
  • Server straks - evt. sammen med vaniljeis og/eller Nutella.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave churros opskriften i forvejen?
Churros smager bedst, når de er nyfriterede og sprøde, så jeg vil anbefale at lave dem på tæt på serveringstidspunktet som muligt. 
Hvordan undgår jeg, at mine churros bliver for fedtede?
For at undgå, at dine churros bliver for fedtede, skal du sikre dig, at olien er varm nok (ca. 180°C). Hvis olien er for kold, vil churrosene absorbere olien, hvilket gør dem fedtede. Brug gerne et termometer for at sikre, at olien har den rette temperatur.
Kan jeg bruge andet topping end Nutella til mine churros i?
Ja, du kan tilføje lige præcis den topping du har lyst til. Nutella er en klassisker, men du kan også prøve vaniljeis, karamelsauce eller du kan helt simpelt rulle dine churros i kanelsukker. Det afhænger helt af, hvad du bedst kan lide.
Er churros opskriften svær at lave?
Nej, denne opskrift på churros er faktisk ret nem at følge. Dejen er hurtig at forberede, og friturestegningen tager ikke lang tid. Det vigtigste er at holde øje med olien og sikre, at den hverken er for varm eller for kold.
Kan jeg bage mine churros i ovnen i stedet for at fritere dem i olie?
Friturestegning giver churros den klassiske sprøde overflade, men du kan godt bage dem i en forvarmet ovn ved ca. 200°C i 10-15. De bliver ikke lige så sprøde, men de vil stadig være lækre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Nutellasnurrer med karamel - opskrift på chokoladesnurrerNutellasnurrer med karamel – opskrift på bløde snurrer Påske mini donuts med citron og vaniljePåske mini donuts med citron og vanilje Bløde og luftige amerikanske pandekagerBløde og luftige amerikanske pandekager Bananboller med chokolade og nødder - sund, kaloriefattig og mættende snackBananboller med chokolade og nødder – sund, kaloriefattig og mættende snack Luftige donuts med hindbærsukker - opskrift på hjemmelavet donutsLuftige donuts med hindbærsukker – opskrift på hjemmelavet donuts Chokolade kop kage - lækker og hurtig kage i mikroovnChokoladekage i kop – lækker og hurtig kop kage i mikroovn Højsnegle - opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegleHøjsnegle – opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegle Karamel popcorn - opskrift på nem og lækker snackKaramel popcorn

Filed Under: Diverse

Previous Post: « Bløde og svampede kanelsnegle – den bedste opskrift
Next Post: Brownie med mælkechokolade og blåbærmousse »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    16. januar 2020 at 11:33

    Ca hvor mange Churros blev der ud af sådan en portion?

    Svar
    • metteskutter

      16. januar 2020 at 11:35

      Det kan jeg desværre ikke huske. Jeg mener at der er nok til 3-4 personer uden at være sikker 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required