Hjemmelavet churros opskrift

Hvis du er vild med churros, så skal du prøve denne opskrift på hjemmelavet churros! De er så nemme at lave, og de smager virkelig fantastisk. De er dejligt sprøde udenpå - perfekte som en lille snack eller dessert.Churros, eller spanskrør som de også kaldes, er en klassisk og lækker ret, der stammer fra Spanien. Det kræver ikke meget tid at lave dem, og du kan med fordel servere dem med Nutella eller vaniljeis.Denne churros opskrift giver dig de bedste churros, der er lette at lave, og som virkelig smager godt. Så næste gang du har lyst til at lave noget lidt anderledes og lækkert, så er denne churros opskrift et godt valg.
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
20 minutter
Tid i alt:
40 minutter
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Churros / Spanskrør:
- 2,5 dl vand
- 40 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 110 gram hvedemel
- 2 æg
Derudover:
- 1 liter raps- eller solsikkeolie (til stegning)
- 115 gram sukker
- 1 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
Churros / Spanskrør:
- Kom vand og smør i en gryde og lad det smelte sammen.
- Tilsæt vaniljesukker, salt og mel. Rør det godt sammen.
- Fjern gryden fra varmen og lad dejen køle af i 10 minutter.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
Stegning:
- Kom olie i en gryde og varm den op til ca. 180 grader.
- Sprøjt dine churros direkte ned i den varme olie (ca. 5 cm pr. churros)
- Steg dem i olien indtil de er blevet gyldenbrune. Fjern dem fra olien og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Rul dem i kanelsukker.
- Server straks - evt. sammen med vaniljeis og/eller Nutella.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Ca hvor mange Churros blev der ud af sådan en portion?
Det kan jeg desværre ikke huske. Jeg mener at der er nok til 3-4 personer uden at være sikker 😊