Bløde og svampede kanelsnegle - den bedste opskrift

Det her er opskriften på de blødeste og mest svampede kanelsnegle, som jeg bare elsker at bage igen og igen! Kanelsneglene bliver helt fantastiske, når de laves i en springform eller et fad, for det gør, at de holder sig saftige og fyldet bliver, hvor det skal. Der er virkelig ikke noget værre end tørre kanter eller kanelremonce, der løber væk under bagning.Jeg kan varmt anbefale at bage dem sammen i en springform ligesom kanelsnegle i fad – så undgår man nemlig de tørre kanter og at fyldet flyder ud af sneglene. De kan dog også sagtens laves enkeltvis på en bageplade også (bagetiden skal reduceres hvis de laves enkeltvis) Kanelsneglene er allerbedst samme dag, når de stadig er lune. Opskriften giver ca. 2 springforme (22-23 cm) med kanelsnegle, eller ca. 15 snegle, så der er nok til at dele (hvis man altså har lyst!).Prøv denne kanelsnegle opskrift – den skuffer ikke!
Forberedelse:
2 timer
Tilberedning:
25 minutter
Tid i alt:
2 timer 25 minutter
Ingredienser
Kanelsnegle:
- 75 gram smør
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 1 æg
- Ca. 500 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 2,5 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk salt
Remonce:
- 175 gram smør (stuetempereret)
- 125 gram brun farin
- 70 gram sukker
- 100 gram marcipan (revet)
- 5 tsk kanel
Fremgangsmåde
Kanelsnegle:
- Smelt smørret sammen med mælk. Sørg for det er håndvarmt inden gær tilsættes.
- Smuldr gær i og rør indtil det er opløst.
- Tilsæt æg, hvedemel, sukker, kardemomme og salt.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt visketykke over sig i 1 time og lav remoncen imens.
Remonce:
- Pisk alle ingredienserne godt sammen i en skål og lad det stå på bordet til du skal bruge den.
Samling:
- Rul din dej ud i et rektangel på et meldrysset bord.
- Fordel remoncen jævnt ud over hele dejen.
- Rul din dej stramt sammen til en pølse og skær den ud i snegle.
- Smør 2 springforme med smør og placer sneglen i springformen. Sørg for at sætte dem så de har en smule mellemrum, så de har plads til at hæve.
- Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over sig i 1/2 time.
- Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag kanelsneglene ved 180 grader i ca. 24-28 minutter indtil kanelsneglene har en gyldenbrun overflade.
- Når kanelsneglen er kølet af kan man komme en smule glasur på, hvis man har lyst til det.
Spørgsmål & svar
Hvordan undgår jeg, at mine kanelsnegle bliver tørre?
For at sikre, at dine kanelsnegle bliver bløde og svampede, anbefales det at bage dem i en springform eller et fad. På den måde holder de sig saftige, og fyldet bliver i kanelsneglene. Hvis du bager dem på en bageplade, kan kanterne blive tørre, og fyldet kan flyde ud.
Kan jeg lave disse kanelsnegle som koldhævede kanelsnegle?
Ja, tilsæt blot kun 10 gram gær til din dej og følg opskriften som normalt. Når du har placeret dine kanelsnegle i dit fad/springform skal du overdække den med husholdningsfilm og lade kanelsneglene hæve natten over i køleskabet. Om morgenen kan du bage dem, og så får du friskbagte, lækre kanelsnegle. Det gør dem også ekstra bløde og saftige, når de får lov at stå og hæve langsomt indtil næste dag.
Er det vigtigt at bruge springform til kanelsneglene?
Springformen er ikke nødvendigvis et krav, men den giver dine kanelsnegle den bedste struktur og hjælper med at bevare saftigheden. Hvis du vil undgå, at fyldet løber ud under bagning, er en springform, bradepande eller et fad en rigtig god idé. Du kan dog også lave dem enkeltvis på en bageplade, men vær opmærksom på, at bagetiden skal justeres, da de mindre snegle bages hurtigere.
Kan jeg fryse kanelsneglene?
Ja, du kan fryse kanelsneglene, enten før eller efter bagning. Hvis du fryser dem efter bagning, kan du lune dem i ovnen, så de bliver dejligt lune og friske igen. Hvis du fryser dem før bagning, kan du bage dem direkte fra fryseren – du skal blot forlænge bagetiden en smule.
Hvordan får jeg kanelsneglene til at blive ekstra svampede?
En af hemmelighederne til svampede kanelsnegle er at sørge for, at dejen æltes længe, så den bliver smidig og blank. Derudover er et også vigtigt at dejen får lov at hæve ordentligt. Sørg for at bruge den rette mængde gær og lad dejen hæve på et lunt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar