• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Marcipanæg med karamel – lækker opskrift på påskeæg

19. april 2019 Leave a Comment

Home » Påskekager og -desserter » Marcipanæg med karamel – lækker opskrift på påskeæg

Marcipanæg med karamel - lækker opskrift på påskeæg

Marcipanæg med karamel - lækker opskrift på påskeæg
Disse marcipanæg med karamel er en skøn lille påske opskrift, som er både nemme at lave og meget lækre. Påskeæggene består af marcipan med må knasende saltkaramelkugler i midten, og er overtrukket med Gold chokolade, som har en dejlig karamelsmag. Kombinationen af den søde chokolade, marcipan og de sprøde karamelkugler gør disse påskeæg til noget helt særligt.
Opskriften på disse marcipanæg er perfekt, hvis du vil lave dine egne hjemmelavede påskeæg med fyld. Det er en hyggelig aktivitet op til påske, og de fine æg er også en oplagt værtindegave. Du kan forme dem i præcis den størrelse, du ønsker, og hvis du vil prøve en anden smag, kan du også eksperimentere med forskellige slags chokolade eller fyld.
Denne marcipanæg opskrift er et hit for både store og små, og de passer perfekt til påskebordet eller som en sød lille snack i foråret. Påskeæg med chokolade og karamel smager superlækkert og er nemme at lave.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
20 små marcipanæg

Ingredienser
  

Marcipanæg med karamel:

  • 200 gram marcipan
  • Salted caramel crispearls (reklamelink)
  • Gold chokolade (reklamelink)
  • 1 spsk kokosolie
  • Spiselige guldflager (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

  • Vej din marcipan af i 20 stykker a 10 gram.
  • Tril dem til kugler i hånden.
  • Tryk dem flade og form dem til “en lille kurv”.
  • Kom saltkaramelkugler i og fold marcipanen omkring dem, så de bliver lukket inde. 
  • Brug en æggeruller eller form dem til små æg i hånden.
  • Kom Gold chokolade og kokosolie i en skål og temperer chokoladen. Den skal have en arbejdstemperatur på ca. 28-30 grader når den er færdigtempereret.
  • Dyp æggene ned i chokoladen og lad dem dryppe godt af, så det overskydende chokolade flyder af.
  • Pynt dem med spiselige guldflager inden chokoladen størkner.

Spørgsmål & svar

Kan jeg bruge en anden type chokolade til mine marcipanæg med karamel?
Ja, du kan sagtens bruge andre typer chokolade. Hvis du ikke har Gold chokolade, kan du bruge hvid, lys eller mørk chokolade alt efter hvad du bedst kan lide. Mørk chokolade giver en mere intens smag, mens hvid chokolade giver marcipanæggene en sødere smag.
Hvordan opbevarer jeg mine hjemmelavede påskeæg?
Dine marcipanæg med karamel bør opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. De holder sig friske i ca. 2 uger.
Hvad gør jeg, hvis chokoladen ikke dækker marcipanæggene jævnt?
Hvis chokoladen ikke dækker dine påskeæg pænt, kan du dyppe dem to gange for et tykkere lag. 
Kan jeg lave marcipanæg med børn?
Ja, denne marcipanæg opskrift er perfekt til at lave sammen med børn. De kan være med til at trille marcipanæggene, dyppe i chokolade og pynte æggene med krymmel, hakkede nødder eller spiseligt guldstøv.
Hvilket fyld kan jeg bruge i stedet for saltkaramelkugler?
Hvis du vil prøve en anden smagskombination, kan du fylde dine hjemmelavede påskeæg med blød karamel, nougat, peanutbutter, lakrids eller små stykker chokolade. Du kan også lave klassiske marcipanæg uden fyld og blot overtrække dem med chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Påske mini donuts med citron og vaniljePåske mini donuts med citron og vanilje Marcipan påskeæg med hindbær og Ruby chokoladeMarcipan påskeæg med hindbær og Ruby chokolade

Filed Under: Påskekager og -desserter

Previous Post: « Svampet banankage med chokolade
Next Post: Chokoladetærte med friske bær – skøn dessert tærte »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required