Svampet banankage med chokolade

Den bedste banankage opskrift, som er både luftig, lækker og svampet! Jeg laver ALTID denne opskrift, når jeg skal bage banankage – det er en sikker vinder hver eneste gang! Denne banankage er dejligt svampet, fyldt med smag og med små stykker af chokolade. Denne banankage er ikke en af de opskrifter, der bliver klæge. Denne er let, luftig og helt perfekt svampet. Hvis du leder efter en nem og klassisk banankage opskrift, så er det her opskriften for dig. Den er hurtig at røre sammen og kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i køkkenet. Banankagen smager skønt som en hyggelig eftermiddagskage.Denne svampet banankage opskrift er perfekt, hvis du har nogle overmodne bananer liggende – jo mere modne de er, jo sødere og mere smagfuld bliver kagen. Jeg tilsætter altid chokoladestykker i dejen, men du kan også toppe kagen med lidt glasur eller lave den nemme og smarte løsning med at komme pålægschokolade ovenpå kagen, mens den stadig er lun.Uanset om du laver banankagen med chokoladestykker eller laver den helt klassisk, er denne opskrift altid en succes! Den er populær hos både børn og voksne og kan nemt tilpasses, så den passer til dine smagspræferencer.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
Ingredienser
Banankage:
- 2 æg
- 120 gram sukker
- 3-4 bananer (3 store eller 4 små overmodne bananer)
- 1 dl solsikke- eller rapsolie
- 185 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 75 gram chokolade (vælg din yndlings)
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt.
- Mos bananerne til grød og pisk dem med i æggemassen.
- Tilsæt olie og pisk det sammen.
- Tilsæt mel, natron, salt og chokolade. Pisk det kortvarigt sammen til dejen er ensartet.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø18 cm) og hæld din dej i.
- Drys evt. lidt ekstra chokolade på toppen.
- Bag banankagen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg min banankage luftig og svampet?
For at få en luftig og svampet banankage er det vigtigt ikke at piske dejen for meget efter de tørre ingredienser er blandet i dejen – pisk ved lav hastighed til dejen er ensartet. Brug også gerne overmodne bananer, da de tilfører fugt og sødme til kagen.
Kan jeg lave banankage uden chokolade?
Ja, du kan sagtens lave en klassisk banankage uden chokolade. Du kan du evt. tilføje hakkede nødder.
Hvordan opbevarer jeg bedst min banankage?
Den bedste måde at opbevare banankagen på er i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Den holder sig svampet i ca. 3 dage. Hvis du vil gemme den længere, kan du fryse den ned.
Kan jeg bruge overmodne bananer i min banankage opskrift?
Ja! Jo mere modne bananerne er, jo sødere og mere smagfuld bliver kagen. Overmodne bananer er perfekte til banankage, da de giver en dejlig svampet konsistens.
Hvordan får jeg den perfekte topping på min banankage?
Du kan drysse hakket chokolade eller ligge pålægschokolade på den varme kage, så det smelter. Alternativt kan du lave en simpel glasur af flormelis og vand.
Du kan også prøve min opskrift på svampet banankage med karamelganache
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Jeg er i gang med at bage din skønne kage, men er du sikker på at det skal være en springform på 18cm? Min kage er godt nok blevet høj inde i ovnen 😄 Men den både dufter og ser sååå lækker ud! Jeg glæder mig så meget til at sætte tænderne i din i aften, sammen med familien 🤩
Hej Karina. Ja, den form jeg plejer at bruge er 18-19 cm i diameter, så min får også en fin højde, når jeg bager den 😊
Mvh. Mette
Det har den vist også nu 😀
Den falder jo lidt sammen når den kommer ud af ovnen, men det tænkte jeg ikke lige på under bagningen, da den pludselig var 3-4 cm højere end formens kant 😂
Glæder mig til at sætte tænderne i den! Og tak for alle de lækre opskrifter – der er en masse endnu jeg skal have testet 😍