• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Chokoladetærte med friske bær – skøn dessert tærte

25. april 2019 Leave a Comment

Chokoladetærte med friske bær - skøn dessert tærte

Home » Tærter » Chokoladetærte med friske bær – skøn dessert tærte

Chokoladetærte med friske bær - skøn dessert tærte

Chokoladetærte med friske bær - skøn dessert tærte
Denne chokoladetærte med friske bær er en fantastisk dessert, der både ser smuk ud og smager vidunderligt. Den består af en sprød mørdej, der fyldes med en cremet og intens chokoladeganache. Toppen pyntes med friske bær, der passer perfekt sammen med den skønne chokoladesmag.
Opskriften er ret enkel at følge, og resultatet bliver altid en sikker vinder. Tærten kan serveres præcis, som den er, men hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du servere den sammen med en god vaniljeis.
Denne dessert tærte med chokolade er et must for chokoladeelskere, og de friske bær gør den let og indbydende. Kombinationen af den sprøde mørdej, den fløjlsbløde chokoladeganache og de friske bær gør dette til en tærte, man bare må prøve. Med denne chokoladetærte opskrift får du en dessert, der smager fantastisk og ser super indbydende og lækker ud.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
1 tærte

Udstyr til opskriften:

  • Tærtering (Ø19 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Mørdej:

  • 60 gram smør (stuetempereret)
  • 40 gram flormelis
  • 15 gram mandler (blendet til mandelmel)
  • 1/2 æg
  • 115 gram hvedemel
  • 1/4 tsk salt

Chokoladeganache:

  • 3 dl piskefløde
  • 300 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)

Pynt:

  • Friske bær
  • Sølv krymmelkugler (reklamelink)
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Mørdej:

  • Ælt smør, flormelis, mandelmel, æg, mel og salt sammen til en ensartet og fast dej.
  • Kom dejen på køl i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud i ca. 2,5 mm tykkelse i lidt flormelis og fordel dejen i din tærteform og skær det overskydende dej fra kanten.
  • Prik huller i bunden med en gaffel.
  • Bag tærten i 15-17 minutter ved 180 grader.

Chokoladeganache:

  • Varm fløden op til kogepunktet.
  • Kom chokoladen i en skål og hæld den varme fløde over chokoladen.
  • Rør rundt i chokoladen til massen er glat og ensartet.
  • Hæld chokoladeganachen op til kanten i tærten.
  • Sæt tærten på køl i mindst 2 timer.
  • Pynt med friske bær, sølv krymmelkugler og rød skovsyre.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave chokoladetærten dagen før?
Ja, denne chokoladetærte opskrift kan sagtens laves dagen før, da chokoladeganachen skal have lov at sætte sig i køleskabet og det kan den passende gøre natten over. Vent dog med at pynte tærten med friske bær til dagen den skal servers, så de forbliver friske og saftige.
Kan jeg bruge andre bær end dem, der er nævnt i opskriften?
Ja, du kan bruge præcis de friske bær, du bedst kan lide. Jordbær, hindbær, blåbær og brombær passer særligt godt til chokoladetærte, men du kan også eksperimentere med passionsfrugt eller granatæblekerner for en syrlig kontrast.
Hvordan sikrer jeg, at chokoladeganachen bliver blød og cremet?
For at få en glat og fløjlsblød chokoladeganache er det vigtigt at varme fløden op, men ikke lade den koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og lad det stå i et minut, før du forsigtigt rører det sammen indtil det bliver ensartet og blankt.
Kan jeg bruge mælkechokolade i stedet for mørk?
Ja, du kan sagtens bruge mælkechokolade, hvis du foretrækker en mildere smag. Dog vil tærten blive sødere med mælkechokolade.
Hvordan opbevarer jeg chokoladetærten bedst?
Opbevar din dessert tærte i køleskabet. Den holder sig frisk i 2-3 dage. Tag gerne din chokoladetærte med mørdej ud af køleskabet ca. 15-20 minutter før servering, så chokoladeganachen får den perfekte konsistens.
Kan jeg fryse chokoladetærten?
Ja, du kan fryse chokoladetærten uden bær. Lad den tø op i køleskabet natten over og pynt med friske bær lige inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Oreo tærte med mælkechokolade, saltkaramel og friske bærOreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær Citrontærte med marengs - opskrift på fransk citrontærteCitrontærte med marengs – opskrift på fransk citrontærte Små hindbærtærter med Ruby ganacheSmå hindbærtærter med Ruby ganache Cremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbærCremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbær Jordbærtærte med pistaciemazarinJordbærtærte med pistaciemazarin Frugttærte med pistaciemazarin og hindbærmousseFrugttærte med pistaciemazarin og hindbærmousse

Filed Under: Tærter

Previous Post: « Marcipanæg med karamel – lækker opskrift på påskeæg
Next Post: Flødeboller med karamel og ristede hasselnødder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required