Påske mini donuts med citron og vanilje

Disse små mini donuts med citron og vanilje er perfekte som en sød påskekage. De er lavet i en donutmaskine og pyntet som små gule reder med farverige påskeæg af chokolade – men du kan selvfølgelig dekorere dem lige, som du har lyst.Opskriften er både nem og hurtig, og resultatet er nogle skønne små mini donuts, der passer perfekt til påskebordet.Hvis du leder efter en mini donuts opskrift eller inspiration til en simpel og dekorativ påskekage opskrift, er disse donuts et oplagt valg!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Donutmaskine (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Mini donuts:
- 1 æg
- 50 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 85 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kardemomme
- 50 gram smør (smeltet)
- 1/2 dl piskefløde
- 1/2 citron (finrevet skal)
Pynt:
- Flormelis
- Vand
- Gul pastafarve
- Kokosmel
- Spiseligt sølvstøv (reklamelink)
- Små påskeæg
Fremgangsmåde
Donuts:
- Æg, sukker og vanilje piskes til en lys og luftig æggesnaps.
- Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og vend det i dejen.
- Til sidst vendes smeltet smør, fløde og fintrevet citronskal i dejen.
- Kom dejen i en sprøjtepose – så er det nemmere at fordele dejen i donut-hullerne.
- Fyld dej i donuthullerne op til kanten, luk låget og bag dem i ca. 2 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
Pynt:
- Rør en fast glasur sammen af flormelis, vand og gul pastafarve.
- Farv dit kokosmel med gul pastafarve.
- Dyp herefter de afkølede minidonuts i glasuren, lad kort det overskydende glasur løbe af og dyp dem derefter i det farvede kokos.
- Drys med lidt spiseligt sølvstøv og afslut med et lille chokoladeæg i midten.
- Spis dem helst samme dag, som de er lavet.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar