• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Ymerfromage med jordbær og makroner – nem dessert i glas

20. oktober 2019

Home » Portionsanrettede desserter » Ymerfromage med jordbær og makroner – nem dessert i glas

Ymerfromage med jordbær og makroner - nem dessert i glas

Ymerfromage med jordbær og makroner - nem dessert i glas
Ymerfromage med jordbær og makroner er en skøn og frisk dessert, der passer perfekt til enhver anledning. Denne opskrift på ymerfromage med citron giver desserten et dejligt syrligt twist, som går rigtig godt sammen med de søde jordbær og sprøde makroner.
Desserten serveres som portionsanrettet dessert i glas, hvilket gør den både flot og praktisk at sætte på bordet. En super nem og velsmagende dessert, som med fordel kan laves dagen før!
Hvis du leder efter en ymerfromage opskrift, der er enkel og fyldt med smag, er denne et godt bud. Kombinationen af ymerfromage med jordbær og makroner er både klassisk og lækker.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 små glas

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Ymerfromage:

  • 6 blade husblas
  • 1 citron (fintrevet skal og saften)
  • 1 liter ymer
  • 200 gram sukker
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 3 dl piskefløde

Topping:

  • 1,5 pakke Jordbærgrød (færdiglavet fra f.eks. Skælskør frugtplantage eller REMA1000)
  • Knuste makroner
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Riv skallen af citronen på et fint rivejern og bland det med ymer, sukker og vaniljekorn. Rør det godt sammen.
  • Pisk fløden til en let skum og sæt den til side.
  • Pres saften ud af citronen og varm den op i en lille kasserolle. Tilsæt husblas og rør det godt ud.
  • Lad kasserollen stå og køle af i et par minutter.
  • Tilsæt 1/3 af ymer-blandingen ned i den lune citronsaft og rør det sammen. Kom derefter citron-ymer blandingen op i skålen med den resterende ymer og rør det sammen.
  • Vend ymerblandingen sammen med den letpiskede fløde.
  • Kom ymerfromagen i en sprøjtepose og fordel den i dine glas.
  • Lad desserterne sætte sig i køleskabet i ca. 1 1/2 time.
  • Kom jordbærgrød, knuste makroner og skovsyre på toppen af desserterne.
  • OBS: Hvis du laver desserten dagen før, så vent med at komme makroner på til desserterne skal serveres.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave ymerfromage dagen før?
Ja, denne ymerfromage opskrift er perfekt at lave dagen før, da den skal have tid til at sætte sig i køleskabet. Det gør den ekstra praktisk som en portionsanrettet dessert til gæster.
Kan jeg bruge andet end citron i ymerfromagen?
Ja, hvis du ikke ønsker ymerfromage med citron, kan du erstatte citronsaften med appelsinsaft eller helt udelade den. Citronen hjælper dog med at balancere sødmen fra jordbærgrød og makroner.
Kan jeg lave ymerfromage uden husblas?
Nej, denne opskrift på ymerfromage kræver husblas for at den sætter sig og får den helt perfekte og cremede konsistens.
Hvad kan jeg bruge i stedet for makroner?
Hvis du ikke har makroner, kan du bruge knuste kiks som Digestive eller Bastogne kiks eller koldskålscrunch for at få en lignende sprød effekt i din portionsanrettede dessert.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Blødende chokoladekageBlødende chokoladekage – opskrift på lun chokoladefondant Opskrift på nem Tiramisu i glasTiramisu i glas Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessertBrownie med saltkaramelmousse og bærcoulis

Filed Under: Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Rabarber cheesecake med Ruby cremeux
Next Post: Hjemmelavet varm kakao med julekrydderier – en skøn opskrift på varm chokolade »

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required