Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessert

En lækker portionsanrettet dessert, der kombinerer intens chokoladesmag, silkeblød mousse og frisk frugt. Denne brownie opskrift med saltkaramelmousse og bærcoulis forener sødt, salt og syrligt i en harmonisk bid! Den er nem at lave, ser fantastisk ud, og med portionsanretning imponerer den enhver gæst.Alle elementerne kan forberedes dagen før og lynhurtigt anrettes på en tallerken lige inden det skal serveres.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Bradepande (Ca. 30x22 cm) (Reklamelink)
Ingredienser
Brownie:
- 240 gram smør
- 200 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 6 æg
- 240 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 40 gram kakaopulver
- 1 tsk salt
Saltkaramelmousse:
- 2,5 dl fløde
- 1 dåse dulce de leche
- 1/4 tsk salt
Bærcoulis:
- 1 blade husblas
- 150 gram frosne bær
- 75 gram sukker
Fremgangsmåde
Brownie:
- Smelt smør sammen med chokolade.
- Pisk æg og sukker i.
- Kom mel, kakaopulver og salt i, og rør det sammen indtil dejen er ensartet.
- Kom browniedejen i en bradepande (Ca. 30x22 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 20 minutter - husk en brownie skal være lidt underbagt!
- Lad den køle helt af før den skæres ud
Saltkaramelmousse:
- Pisk fløde til en fast skum.
- Vend dulce de leche og salt i.
- Kom saltkaramelmoussen i en sprøjtepose og fordel det i små glas.
- Sæt glassene på køl indtil de skal bruges.
Bærcoulis:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom frosne bær og sukker i en gryde.
- Giv det et opkog indtil sukker er opløst.
- Tilsæt husblas og rør godt rundt.
- Hæld din bærcoulis i en skål og kom husholdningsfilm over.
- Sæt det på køl indtil det skal bruges.
Anretning:
- Skær brownien ud firkantede stykker.
- Placer brownien på en tallerken og sæt dit lille glas med saltkaramelmousse ved siden af. Kom evt. lidt salted crispearls ovenpå.
- Kom ca. 1 spsk bærcoulis på tallerknen og træk skeen igennem det.
- Pynt evt. med Rød Skovsyre og Salted Caramel Crispearls (reklamelink)
Spørgsmål & svar
Hvad gør denne brownie opskrift særlig?
Denne brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis er en luksuriøs og portionsanrettet dessert, der kombinerer intens chokoladesmag med cremet saltkaramel og en frisk syrlighed fra bær. Den perfekte dessert til at imponere gæster uden alt for meget besvær.
Kan jeg forberede denne portionsanrettede dessert i forvejen?
Ja, denne dessert egner sig rigtig godt til at blive forberedt på forhånd. Du kan lave både browniebundene, saltkaramelmoussen og bærcoulis i god tid og anrette det hele lige inden servering.
Kan jeg bruge en færdig brownie til opskriften?
Selvfølgelig! Hvis du har travlt, kan du sagtens bruge en færdigbagt brownie som bund. Men hvis du har tid, anbefales det at lave denne brownie opskrift fra bunden for den bedste smag og konsistens.
Kan jeg bruge andre bær til coulis?
Ja, du kan bruge de bær, du bedst kan lide. Hindbær og jordbær er klassiske valg, men solbær eller brombær giver også en lækker og intens smag til desserten.
Er det svært at lave saltkaramelmousse?
Slet ikke! Saltkaramelmoussen er overraskende nem at lave, og den kan piskes hurtigt sammen med ingredienser, du sikkert allerede har i køkkenet. Det eneste, du skal være opmærksom på, er at lade karamellen køle ordentligt af, inden den blandes med fløden.
Hvor mange personer rækker opskriften til?
Opskriften er beregnet til at lave 10 portionsanrettede desserter, men du kan nemt tilpasse mængderne, hvis du skal lave til færre eller flere gæster.
Kan jeg tilføje noget ekstra pynt?
Sagtens! Små flager af havsalt, friske bær eller et drys hakket chokolade er perfekte til at give denne portionsanrettede dessert et ekstra flot og festligt udtryk.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar