• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Chokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert

9. januar 2022 3 kommentarer

Portionsanrettet chokolade cheesecake

Home » Cheesecake » Chokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert

Chokolade cheesecake - fin portionsanrettet dessert

Portionsanrettet chokolade cheesecake
Forkæl dine gæster med denne smukke portionsanrettet chokolade cheesecake. Denne cheesecake med chokolade består af en sprød kiksebund, en silkeblød ostecreme med chokolade, chokoladeganache og er toppet med friske hindbær. Det hele er støbt i fine chokoladeskaller, der giver desserten et eksklusivt og professionelt udtryk.
Denne cheesecake opskrift er den perfekte løsning til dig, der ønsker en portionsanrettet dessert, der både smager himmelsk og er nem at lave. De færdiglavede chokoladeskaller gør det muligt at fokusere på fyldet og detaljerne, så du hurtigt kan lave en dessert, der imponerer. Kombinationen af den cremede chokolade og de friske bær gør denne dessert til en vaskeægte chokoladebombe, der vil begejstre enhver chokoladeelsker.
Med denne opskrift på chokolade cheesecake får du en dessert, der både er smuk og fuld af smag.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 stk

Ingredienser
  

Chokoladeskaller:

  • 8 stk færdigkøbte chokoladeskaller

Kiksebund:

  • 60 gram Digestive kiks
  • 30 gram smeltet smør

Chokolade ostecreme:

  • 2 blade husblas
  • 4 spsk vand
  • 150 gram naturel flødeost
  • 60 gram sukker
  • 130 gram mælkechokolade
  • 2 dl piskefløde

Chokoladeganache:

  • 140 gram mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk honning

Pynt:

  • Friske hindbær
  • Tørrede rosenblade (reklamelink)
  • Spiselige guldflager (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Kiksebund:

  • Knus Digestive kiksene helt fint og tilsæt det smeltede smør. Bland det godt.
  • Hæld kikse-blandingen ned i de små chokoladeforme og pres det forsigtigt og jævnt ud med en teske. Sæt dem på køl imens du laver ostecremen.

Chokolade ostecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk flødeost og sukker godt sammen.
  • Smelt mælkechokoladen og sæt den til side så den er klar.
  • Smelt husblas i en gryde sammen med 2 spsk vand. Lad den afkøle i et par minutter og hæld den derefter sammen med flødeost-blandingen og pisk det godt sammen.
  • I en anden skål piskes fløden til en let skum.
  • Vend chokolade-blandingen og flødeskummet sammen til en ensartet masse.
  • Kom ostefyldet i en sprøjtepose og fordel det ovenpå kiksebunden i de små forme. Skrab overfladen helt lige og plan med en spartel. Sæt kagerne på køl indtil chokolade ostecremen har sat sig.

Chokoladeganache:

  • Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme til det smelter sammen.
  • Hæld det i en skål og put husholdningsfilm helt ned til ganachen. Kom den i køleskabet indtil den har en fast og sprøjtebar konsistens. Du kan også lave den i god tid og sætte den i køleskabet til du skal bruge den (husk at tage den ud af køleskabet ca. 1 time før du skal bruge den)
  • Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt fine toppe ovenpå dine chokolade cheesecakes.
  • Pynt med friske hindbær, tørrede rosenblade og spiselige guldflager

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne chokolade cheesecake i forvejen?
Ja, denne portionsanrettede dessert kan sagtens laves dagen før, så den kan nå at sætte sig ordentligt i køleskabet. 
Kan jeg bruge en anden type chokolade i opskriften?
Ja, du kan tilpasse opskriften på chokolade cheesecake ved at bruge mørk, lys eller hvid chokolade, afhængigt af hvor intens du ønsker smagen. Mørk chokolade giver en dybere smag, mens lys eller hvid chokolade gør desserten mildere og sødere.
Hvordan får jeg den bedste konsistens på min chokolade cheesecake?
For at sikre en cremet og luftig konsistens er det vigtigt at blande ingredienserne forsigtigt og ikke piske for længe. Lad desuden cheesecaken sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer, så den får den perfekte faste, men stadig bløde tekstur.
Hvordan pynter jeg bedst en portionsanrettet dessert som denne?
Du kan dekorere din chokolade cheesecake med friske bær, hakket chokolade, kakaopulver eller lidt flødeskum.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Portionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbærPortionsanrettet cheesecake med citron, vanilje og hindbær Portionsanrettet cheesecake med kiwi og jordbærCheesecake i glas med kiwi og jordbær – portionsanrettet cheesecake Nem chokolademousse - lækker dessert i glasNem chokolademousse – lækker dessert i glas Rabarber cheesecake i glasPortionsanrettet cheesecake med rabarber – skøn dessert i glas Snickers cheesecakeSnickers cheesecake – cheesecake med karamel og peanuts Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessertCitronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert

Skrevet i: Cheesecake, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Moussekage med karamel, kaffe og kanel
Next Post: Brunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Daisy

    10. januar 2022 kl. 09:18

    Er den fryse egnet? Jeg fryser ofte mouse kager, men har aldrig prøvet med en cheesecake

    Svar
    • metteskutter

      10. januar 2022 kl. 09:54

      Hej Daisy
      De kan sagtens fryses 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
      • Daisy

        10. januar 2022 kl. 10:04

        Tak

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required