Baked Alaska med hindbæris og brownie - flot portionsanrettet dessert

Baked Alaska er en helt fantastisk dessert, der kombinerer alt det bedste: lækker, kold hindbæris, en fudgy brownie og en let og luftig marengs, der får en skøn, let brændt overflade. Denne Baked Alaska opskrift er både smuk og lækker og kan nemt forberedes i forvejen, hvilket gør den til en perfekt dessert til både fester og hyggelige middage.Hindbærisen er en is uden ismaskine, hvilket gør den ekstra nem at lave. Den friske smag af hindbær komplementerer den tætte brownie perfekt og skaber en skøn balance i smagen. Den brændte marengs giver en dejlig sødme og tekstur til desserten. Samlet set er det en dessert, der både ser imponerende ud og smager helt fantastisk.Som portionsanrettet dessert kan den anrettes superflot til hver enkelt gæst.Så hvis du vil imponere dine gæster med en dessert, der både smager og ser fantastisk ud, er denne Baked Alaska helt perfekt!
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
20 minutter
Tid i alt:
1 time 20 minutter
Udstyr til opskriften:
- Rund udstikker (Ø6 cm) (reklamelink)
- Flødebolle silikoneform (reklamelink)
- Gasbrænder (reklamelink)
Ingredienser
Brownie:
- 80 gram smør
- 100 gram sukker
- 2 æg
- 65 gram mørk chokolade (smeltet)
- 65 gram mel
- 20 gram kakaopulver
- 1/2 tsk salt
Hindbæris:
- 250 gram frosne hindbær
- 200 gram kondenseret mælk
- 4 dl piskefløde
- 1 vaniljestang (kornene)
Derudover:
- Hindbærmarmelade
Marengs:
- 1 brev Perfect Meringues fra Dr. Oetker (reklamelink)
Pynt:
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Tørrede rosenblade (reklamelink)
Fremgangsmåde
Brownie:
- Smelt smørret og tilsæt sukker.
- Pisk æggene i.
- Tilsæt den smeltede chokolade og fortsæt med at piske.
- Kom mel, kakaopulver og salt i, og pisk det sammen indtil dejen er ensartet.
- Kom browniedejen i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 20 minutter.
- Lad brownien køle helt af i køleskabet og udstik den derefter i cirkler med en rund udstikker på Ø6 cm
Hindbæris:
- Blend hindbærrene og passér dem gennem en sigte så du får en hindbærsaft uden kerner.
- I en skål piskes kondenseret mælk, fløde og vaniljekorn til en tyk og luftig masse. Vend til sidst hindbærsaften i.
- Fyld silikoneformene halvt op med hindbæris og kom 2 tsk hindbærmarmelade i midten. Fyld derefter formen næsten helt op med hindbæris.
- På toppen lægges forsigtigt en browniebund på.
- Sæt formen i fryseren til isen er helt frossen og kan befries fra silikoneformen.
Marengs:
- Følg anvisningen bag på brevet og pisk en luftig og sej marengs.
- Tag dine frosne isdesserter ud af fryseren og lad dem lige stå og tø lidt op i ca. 15 minutter.
- Beklæd dem helt med marengs – enten ved hjælp af en sprøjtepose med tyl i, eller blot med en dejskraber. Brænd marengsen til den er gylden med en gasbrænder.
- Pynt og server straks.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej 🙂
Først vil jeg lige sige den her dessert er super flot 😋😍
Hvis man synes den er lige til den søde side og smager for lidt af Hindbær
Kan man så undlade 1 dl fløde og måske luftaffjedring den kondenseret mælk
Eller hvad vil du anbefale i forhold til den bliver lige så lækker i konsistens ? 🙂🙏🏻