• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

24. maj 2021 Leave a Comment

Home » Portionsanrettede desserter » Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant

Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Denne chokolademousse med Baileys er en luftig og cremet dessert. Med en lækker smag af chokolade og et strejf af Baileys bliver denne dessert i glas hurtigt en favorit. Chokolademoussen er uden husblas, hvilket gør den både nem og hurtig at lave.
Hvis du leder efter den bedste chokolademousse, er denne opskrift værd at prøve. Den serveres i glas som portionsanrettet dessert i glas, hvilket gør den genial at servere for gæster. Moussen er toppet med sprød nøddekrokant, som tilføjer lidt dejlig kanas til desserten.
Denne chokolademousse opskrift med Baileys tilføjer et lækkert twist til den klassiske dessert. En luftig chokolademousse, der både er enkel og indbydende.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 glas

Udstyr til opskriften:

  • 8 flotte glas

Ingredienser
  

Chokolademousse med Baileys:

  • 130 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
  • 100 gram æggeblommer
  • 60 gram sukker
  • 0,75 dl Baileys
  • 150 gram æggehvider
  • 10 gram sukker

Nøddekrokant:

  • 25 gram blandede nødder (jeg har brugt pistacie- og hasselnødder)
  • 35 gram sukker

Samling og pynt:

  • 1,5 dl fløde

Fremgangsmåde
 

Chokolademousse med Baileys

  • Smelt den mørke chokolade.
  • Pisk æggeblommer og de 60 g sukker til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
  • I en anden skål piskes æggehvider og de 10 g sukker helt stive.
  • Kom den smeltede chokolade over i æggesnapsen og pisk godt. Tilsæt Baileys til ægge-chokolade blandingen og vend det sammen.
  • Tilføj en tredjedel af marengsmassen og pisk godt. Herefter tilsættes resten af marengsmassen, som skal vendes forsigtigt i den smeltede chokolade.
  • Kom chokolademoussen i en engangssprøjtepose og fordel chokolademoussen i glas. Stil dem herefter på køl, så de kan sætte sig.

Nøddekrokant:

  • Kom sukker på en pande og lad det smelte indtil det får en gylden farve. Tilsæt nødderne og rør det godt sammen med det gyldne sukker.
  • Hæld krokanten over på et stykke bagepapir og lad det køle helt ned. Hak derefter nøddekrokanten i stykker.

Samling:

  • Pisk fløden til flødeskum og kom en klat flødeskum ovenpå hver chokolademousse.
  • Drys herefter med mandelkrokant.

Spørgsmål & svar

Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Hvordan får jeg en luftig chokolademousse uden husblas?
For at få den bedste chokolademousse uden husblas er det vigtigt at piske fløden til en let og luftig konsistens – ikke for stiv, da den så kan blive svær at folde ind i chokoladeblandingen. Derudover må den smeltede chokolade ikke være for varm, da den ellers vil få fløden til at skille.
Kan jeg lave chokolademoussen dagen før?
Jeg vil anbefale at lave denne chokolademousse opskrift på selve dagen den skal serveres. Den er heldigvis en virkelig hurtig og nem dessert.
Kan jeg lave chokolademousse uden Baileys?
Selvfølgelig! Hvis du vil lave en alkoholfri version af chokolademousse med Baileys, kan du blot udelade Baileys eller evt. erstatte den med kaffe. 
Hvilke glas egner sig bedst til servering?
Da det er en dessert i glas, kan du bruge alt fra små drikkeglas til vinglas eller dessertskåle. Det vigtigste er, at glassene har den rette størrelse, så moussen og nøddekrokanten præsenteres flot.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Nem chokolademousse - lækker dessert i glasNem chokolademousse – lækker dessert i glas Dessert med hindbær og chokolade - nem dessert i glasDessert med hindbær og chokolade – nem dessert i glas Gulerodsdessert med mælkechokoladeknas - nem dessert i glasGulerodsdessert med mælkechokoladeknas – nem dessert i glas Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Trifli med bær - nem dessert i glas på 10 minutterTrifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter Nem brownie trifli med friske bærNem trifli med bær og brownie Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert

Filed Under: Nytårskager og desserter, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Den bedste Snickerskage
Next Post: Lagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required