Berlinere med hindbær - lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade

Med denne berliner opskrift kan du lave de lækreste berlinere derhjemme, fyldt med skøn hindbærmarmelade. Resultatet er vanvittigt luftige og bløde berlinere med hindbær, som smager helt fantastisk.Denne opskrift på berlinere sikrer, at du får en dej, der er let og luftig, og hindbærfyldet passer perfekt sammen med den luftige dej. En frisklavet berliner med syltetøj er bedst samme dag, som de lavet.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Termometer (reklamelink)
- Fyldetyl (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Berlinerdej:
- 1,25 dl lun mælk
- 25 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- 70 gram smør (smeltet)
- 275 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Stegning:
- 1 liter solsikkeolie
Fyld & hindbærsukker:
- 100 gram sukker
- 3 tsk frysetørret hindbær
- 250 gram hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
Berlinerdej:
- Opløs gær i den lune mælk.
- Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
- Tilsæt æg og smeltet smør.
- Kør det på din røremaskine med dejkrog.
- Tilsæt mel, kardemomme og salt.
- Lad derefter maskinen ælte ved høj hastighed i ca. 10 minutter indtil dejen er elastisk og klasker mod skålens kanter.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 90 minutter.
- Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud.
- Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Stik dejen ud med en rund udstikker på ca. Ø8 cm.
- Placer dine berlinere på et meldrysset bord. Lad dem ligge og hæve i 1 time.
Stegning:
- Hæld olien i en gryde.
- Temperaturen skal være på omkring 180 grader hele tiden.
- Friter dine berlinere på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
Fyld & hindbærsukker:
- Kom dit frysetørret hindbær i en minihakker og blend det.
- Bland sukker og hindbærpulver.
- Vend dine berlinere i sukkeret.
- Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose med en fyldetyl i enden.
- Stik fyldetylden i siden på berlinerne og fyld dem med hindbærmarmelade.
- Opbevar dine berlinere i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar