• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Berlinere med hindbær – lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade

30. november 2020 Leave a Comment

Berlinere med hindbær - lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade

Home » Diverse » Berlinere med hindbær – lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade

Berlinere med hindbær - lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade

Berlinere med hindbær - lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade
Med denne berliner opskrift kan du lave de lækreste berlinere derhjemme, fyldt med skøn hindbærmarmelade. Resultatet er vanvittigt luftige og bløde berlinere med hindbær, som smager helt fantastisk.
Denne opskrift på berlinere sikrer, at du får en dej, der er let og luftig, og hindbærfyldet passer perfekt sammen med den luftige dej.
En frisklavet berliner med syltetøj er bedst samme dag, som de lavet.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 stk

Udstyr til opskriften:

  • Termometer (reklamelink)
  • Fyldetyl (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Berlinerdej:

  • 1,25 dl lun mælk
  • 25 gram gær
  • 25 gram sukker
  • 1 æg
  • 70 gram smør (smeltet)
  • 275 gram hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk kardemomme

Stegning:

  • 1 liter solsikkeolie

Fyld & hindbærsukker:

  • 100 gram sukker
  • 3 tsk frysetørret hindbær
  • 250 gram hindbærmarmelade

Fremgangsmåde
 

Berlinerdej:

  • Opløs gær i den lune mælk.
  • Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
  • Tilsæt æg og smeltet smør.
  • Kør det på din røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt mel, kardemomme og salt.
  • Lad derefter maskinen ælte ved høj hastighed i ca. 10 minutter indtil dejen er elastisk og klasker mod skålens kanter.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 90 minutter.
  • Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud.
  • Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
  • Stik dejen ud med en rund udstikker på ca. Ø8 cm.
  • Placer dine berlinere på et meldrysset bord. Lad dem ligge og hæve i 1 time.

Stegning:

  • Hæld olien i en gryde.
  • Temperaturen skal være på omkring 180 grader hele tiden.
  • Friter dine berlinere på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
  • Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.

Fyld & hindbærsukker:

  • Kom dit frysetørret hindbær i en minihakker og blend det.
  • Bland sukker og hindbærpulver.
  • Vend dine berlinere i sukkeret.
  • Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose med en fyldetyl i enden.
  • Stik fyldetylden i siden på berlinerne og fyld dem med hindbærmarmelade.
  • Opbevar dine berlinere i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg luftige berlinere med hindbær?
For at sikre, at dine berlinere med hindbær bliver luftige og lette, er det vigtigt at lade dejen ælte længe indtil den er elastisk og smidig. Derudover skal den hæve længe nok – helst 1-2 timer.
Kan jeg bruge andet fyld end hindbærmarmelade?
Ja, du kan variere fyldet i din berliner opskrift ved at bruge jordbærmarmelade, solbærsyltetøj, vaniljecreme eller endda Nutella, hvis du ønsker en ekstra sød variant.
Kan jeg bage berlinerne i ovnen i stedet for at friturestege dem?
Nej, disse berlinere skal steges i rigeligt solsikkeolie eller rapsolie.
Hvor længe kan berlinere holde sig friske?
Frisklavede berlinere med hindbær smager bedst samme dag, de er lavet. Du kan dog opbevare dem i en lufttæt beholder i 1-2 dage. Hvis du vil forberede dem i forvejen, kan du fryse dem ned uden fyld og så tø dem op og fylde dem lige før servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

De bedste müslibarer med karamel og mælkechokoladeDe bedste müslibarer med karamel og mælkechokolade Brunsviger boller / brunsviger fastelavnsbollerBrunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller Bløde og luftige amerikanske pandekagerBløde og luftige amerikanske pandekager Bananboller med chokolade og nødder - sund, kaloriefattig og mættende snackBananboller med chokolade og nødder – sund, kaloriefattig og mættende snack Luftige donuts med hindbærsukker - opskrift på hjemmelavet donutsLuftige donuts med hindbærsukker – opskrift på hjemmelavet donuts Chokolade kop kage - lækker og hurtig kage i mikroovnChokoladekage i kop – lækker og hurtig kop kage i mikroovn Højsnegle - opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegleHøjsnegle – opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegle Karamel popcorn - opskrift på nem og lækker snackKaramel popcorn

Filed Under: Diverse

Previous Post: « Fyldte chokolader med karamel crunch
Next Post: Lækre vaniljekranse der ikke flyder ud »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required