Hjemmelavet koldskål med vanilje og hjemmelavede kammerjunkere

Hjemmelavet koldskål med vanilje og sprøde kammerjunkere er smagen af dansk sommer! Når du laver både koldskål og kammerjunkere fra bunden, får du en helt fantastisk smagsoplevelse. Brug gerne en god vanilje for at fremhæve de klassiske, søde nuancer i både koldskål og kammerjunkere. Hvis du overvejer, om det virkelig er værd at lave selv, er svaret klart ja! Denne koldskål opskrift og hjemmelavede kammerjunkere er perfekt som en nem sommerdessert eller en let forfriskning på en varm dag.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
Kammerjunker:
- 275 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 125 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 125 gram smør (stuetempereret)
- 1 æg
Koldskål med vanilje:
- 3 æggeblommer
- 75 gram sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 5 dl tykmælk
- 5 dl kærnemælk
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Kammerjunkere:
- Kom mel, bagepulver, sukker og vanilje i en skål.
- Tilsæt smør i små tern og rør det sammen.
- Tilsæt til sidst æg og ælt dejen sammen til en samlet og ensartet masse.
- Del dejen i to og rul dem ud til 2 pølser (diameter på ca. 2-3 cm) og pak dem ind i husholdningsfilm.
- Læg dem i fryseren i 20 minutter.
- Skær pølsen ud i små runde kammerjunkere og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter eller indtil de er let gyldne.
- Lad dem køle helt af på en rist og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.
Koldskål med vanilje:
- Kom æggeblommer, sukker og vanilje i en skål.
- Pisk det til en lys, luftig og tyk æggesnaps.
- Tilsæt tykmælk, kærnemælk og citronsaft mens der piskes.
- Server med kammerjunkere og evt. friske bær.
Spørgsmål & svar
Hvor længe kan hjemmelavet koldskål holde sig?
Denne koldskål opskrift kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Rør den godt igennem inden servering.
Kan jeg bruge vaniljesukker i stedet for vaniljestang?
Ja, hvis du ikke har en vaniljestang, kan du bruge vaniljesukker i din koldskål opskrift. Dog giver en vaniljestang en mere intens og dejlig smag af ægte vanilje.
Kan jeg tilsætte andre smage til koldskålen?
Sagtens! Du kan tilsætte revet citronskal, friske bær eller en smule ingefær for at give din hjemmelavede koldskål et frisk twist.
Du kan også prøve min opskrift på hjemmelavet hindbær koldskål
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar