• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Fyldte chokolader med karamel crunch

23. november 2020 2 Comments

Fyldte chokolader med karamelcrunch

Home » Chokolade » Fyldte chokolader med karamel crunch

Fyldte chokolader med karamel crunch

Fyldte chokolader med karamelcrunch
Fyldte chokolader er altid en sikker vinder, og denne opskrift på fyldte chokolader med karamel og knas er ingen undtagelse. Kombinationen af sød, blød karamel og sprødt nøddecrunch, omsluttet af en tynd skal af mælkechokolade, smager fuldstændig fantastisk.
Denne fyldte chokolade opskrift er perfekt til dig, der elsker chokolade, karamel og crunch.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
3 chokoladeforme

Udstyr til opskriften:

  • Chokoladeforme i hård plast
  • Termometer (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Saltkaramel:

  • 150 gram sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 40 gram smør
  • 1 tsk salt

Nøddecrunch:

  • 50 gram sukker
  • 50 gram hasselnødder
  • 50 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)

Chokoladeskaller:

  • 800 gram mælkechokolade

Fremgangsmåde
 

Saltkaramel:

  • Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en gyldenbrun farve
  • Varm fløden en smule i mikroovnen, så den ikke er helt kold, når den hældes i den varme sukkermasse.
  • Tilsæt fløden til den varme sukkerlage.
  • Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
  • Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
  • Tilsæt til sidst salt.
  • Hæld saltkaramellen gennem en sigte, over i en skål. Sæt den i køleskabet mens du laver dit nøddecrunch.

Nøddecrunch:

  • Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
  • Tilsæt nødderne under omrøring.
  • Hæld derefter nøddekaramellen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
  • Hak nøddecrunchen fint.
  • Bland nøddecrunchen med saltkaramellen.
  • Kom din færdige karamelcrunch i en sprøjtepose og læg den på køkkenbordet til du skal bruge den.

Chokoladeskaller:

  • Dekorer evt. formene med farvet kakaosmør inden du går i gang.
  • Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
  • Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
  • Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
  • Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
  • Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
  • Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
  • Klip et hul i sprøjteposen og fyld hver chokoladeskal med karamelcrunch.
  • Hæld derefter chokolade på toppen af alle chokoladerne og skrab for overskydende chokolade.
  • Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 1 time hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
  • Opbevar chokoladerne køligt i en lufttæt beholder.

Spørgsmål & svar

Hvordan laver jeg fyldte chokolader med karamel, der ikke smelter i hånden?
For at opnå en skinnende overflade på dine fyldte chokolader er det vigtigt at temperere chokoladen korrekt. Hvis chokoladen ikke tempereres, kan dine hjemmelavede chokolader blive grå og bløde i konsistensen.
Hvor længe kan fyldte chokolader holde sig?
Hjemmelavede fyldte chokolader med karamel kan holde sig i op til 2 uger, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Fyldte chokolader med hindbærtrøffelFyldte chokolader med hindbærtrøffel Fyldte chokolader med mintFyldte chokolader med mint Fyldte chokolader med orangeknasFyldte chokolader med orangeknas Fyldte chokolader med passionsfrugtFyldte chokolader med passionsfrugt Fyldte chokolader med karamelFyldte chokolader med karamel Hjemmelavet chokoladebrud med tørret frugtHjemmelavet chokoladebrud med tørret frugt Hjemmelavede Snickers barer - chokoladebarer med karamel, fransk nougat og peanutsHjemmelavede Snickers bar – chokoladebar med karamel, fransk nougat og peanuts Fyldte chokolader med kaffeganacheFyldte chokolader med kaffe

Filed Under: Chokolade

Previous Post: « Trifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter
Next Post: Berlinere med hindbær – lækker berliner opskrift med hindbærmarmelade »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte Hjorth

    23. november 2024 at 12:40

    Hej,
    Vil man evt kunne bruge toffee sovs, som den fra din opskrift på karamel fyldt chokolade??

    Svar
    • MettesMadmagi

      23. november 2024 at 18:26

      Hej Charlotte
      Det kan man nok godt, men resultatet vil ikke blive nær så godt, da den karamel sauce er ret flydende.

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required