Antal: chokoladeforme
Okay, okay! De her fyldte chokolader ligger så højt på skalaen over de bedste fyldte chokolader jeg har smagt!De består af en vanvittigt lækker karamelcrunch i en skal af mælkechokolade.Match made in heaven!
Udstyr til denne opskrift:
- Chokoladeforme i hård plast
- Termometer (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Saltkaramel:
- 150 gram sukker
- 2 dl piskefløde
- 40 gram smør
- 1 tsk salt
Nøddecrunch:
- 50 gram sukker
- 50 gram hasselnødder
- 50 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
Chokoladeskaller:
- 800 gram mælkechokolade
Fremgangsmåde:
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en gyldenbrun farve
- Varm fløden en smule i mikroovnen, så den ikke er helt kold, når den hældes i den varme sukkermasse.
- Tilsæt fløden til den varme sukkerlage.
- Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Tilsæt til sidst salt.
- Hæld saltkaramellen gennem en sigte, over i en skål. Sæt den i køleskabet mens du laver dit nøddecrunch.
Nøddecrunch:
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
- Tilsæt nødderne under omrøring.
- Hæld derefter nøddekaramellen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
- Hak nøddecrunchen fint.
- Bland nøddecrunchen med saltkaramellen.
- Kom din færdige karamelcrunch i en sprøjtepose og læg den på køkkenbordet til du skal bruge den.
Chokoladeskaller:
- Dekorer evt. formene med farvet kakaosmør inden du går i gang.
- Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
- Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
- Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
- Klip et hul i sprøjteposen og fyld hver chokoladeskal med karamelcrunch.
- Hæld derefter chokolade på toppen af alle chokoladerne og skrab for overskydende chokolade.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 1 time hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
- Opbevar chokoladerne køligt i en lufttæt beholder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar