
Fyldte chokolader er altid en sikker vinder, og denne opskrift på fyldte chokolader med karamel og knas er ingen undtagelse. Kombinationen af sød, blød karamel og sprødt nøddecrunch, omsluttet af en tynd skal af mælkechokolade, smager fuldstændig fantastisk. Denne fyldte chokolade opskrift er perfekt til dig, der elsker chokolade, karamel og crunch.
Udstyr til opskriften:
- Chokoladeforme i hård plast
- Termometer (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Saltkaramel:
- 150 gram sukker
- 2 dl piskefløde
- 40 gram smør
- 1 tsk salt
Nøddecrunch:
- 50 gram sukker
- 50 gram hasselnødder
- 50 gram usaltede pistacienødder reklamelink
Chokoladeskaller:
- 800 gram mælkechokolade
Fremgangsmåde
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en gyldenbrun farve
- Varm fløden en smule i mikroovnen, så den ikke er helt kold, når den hældes i den varme sukkermasse.
- Tilsæt fløden til den varme sukkerlage.
- Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Tilsæt til sidst salt.
- Hæld saltkaramellen gennem en sigte, over i en skål. Sæt den i køleskabet mens du laver dit nøddecrunch.
Nøddecrunch:
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
- Tilsæt nødderne under omrøring.
- Hæld derefter nøddekaramellen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
- Hak nøddecrunchen fint.
- Bland nøddecrunchen med saltkaramellen.
- Kom din færdige karamelcrunch i en sprøjtepose og læg den på køkkenbordet til du skal bruge den.
Chokoladeskaller:
- Dekorer evt. formene med farvet kakaosmør inden du går i gang.
- Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
- Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
- Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
- Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
- Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
- Klip et hul i sprøjteposen og fyld hver chokoladeskal med karamelcrunch.
- Hæld derefter chokolade på toppen af alle chokoladerne og skrab for overskydende chokolade.
- Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 1 time hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
- Opbevar chokoladerne køligt i en lufttæt beholder.
Spørgsmål & svar
Hvordan laver jeg fyldte chokolader med karamel, der ikke smelter i hånden?
For at opnå en skinnende overflade på dine fyldte chokolader er det vigtigt at temperere chokoladen korrekt. Hvis chokoladen ikke tempereres, kan dine hjemmelavede chokolader blive grå og bløde i konsistensen.
Hvor længe kan fyldte chokolader holde sig?
Hjemmelavede fyldte chokolader med karamel kan holde sig i op til 2 uger, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Hjemmelavede fyldte chokolader med karamel kan holde sig i op til 2 uger, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej,
Vil man evt kunne bruge toffee sovs, som den fra din opskrift på karamel fyldt chokolade??
Hej Charlotte
Det kan man nok godt, men resultatet vil ikke blive nær så godt, da den karamel sauce er ret flydende.
Mvh. Mette