• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Blommetrifli med vaniljecreme og makroner – nem trifli opskrift

19. august 2021 Skriv kommentar

Home » Portionsanrettede desserter » Blommetrifli med vaniljecreme og makroner – nem trifli opskrift

Blommetrifli med vaniljecreme og makroner - nem trifli opskrift

Blommetrifli med vaniljecreme og makroner
Denne blommetrifli er en dejlig og nem dessert i glas, der kombinerer danske blommer, sprøde makroner og en blød vaniljecreme. Det er en klassisk trifli, som er perfekt til sensommeren, når blommerne er modne, men den kan også laves hele året, hvis du har frosne blommer i fryseren.
Hvis du er så heldig at have blommer i haven, kan du skære dem i halve, udstene dem og fryse dem ned. På den måde har du altid blommer klar til kager og nem trifli, når lysten melder sig.
Denne trifli opskrift er velegnet som en portionsanrettet dessert, der er let at servere og ser super flot og lækker ud. Kombinationen af søde, syrlige blommer, sprøde makroner og vaniljecreme skaber en skøn balance, som gør desserten til en favorit hos mange.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 40 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 40 minutter minutter
(undgå sort skærm)
12 glas

Udstyr til opskriften:

  • 12 glas

Ingredienser
  

Vaniljecreme:

  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 110 gram sukker
  • 45 gram majsstivelse
  • 45 gram æggeblomme
  • 7,5 dl mælk
  • 2,5 dl piskefløde (pisket til en let skum)

Blommekompot:

  • 700 gram blommer (uden sten)
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 25 gram sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 4-5 spsk majsstivelse

Derudover:

  • 1 pose makroner

Fremgangsmåde
 

Vaniljecreme:

  • Kom alle ingredienser i en gryde. Varm massen op og pisk KONSTANT indtil cremen tykner.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
  • Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 2,5 dl letpisket fløde.

Blommekompot:

  • Kom blommer, vaniljekorn, sukker og citronsaft i en gryde. Lad det koge indtil blommer er helt møre og bliver til mos.
  • Tilsæt majsstivelse lidt efter lidt, indtil blommekompotten har konsistens som en tyk grød (husk den sætter sig yderligere efter den bliver kold).

Samling:

  • Kom blommekompotten i en sprøjtepose.
  • Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
  • Knus makronerne.
  • Start med at komme et lag blommekompot i dine glas. Kom derefter et lag knuste makroner på og afslut med et lag vaniljecreme. Pynt evt. med lidt friske blommer.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave blommetrifli i forvejen?
Ja, denne blommetrifli kan sagtens laves i dagen før. Jeg vil dog anbefale at vente med at samle desserten til dagen den skal serveres, så makronerne bevarer deres sprødhed. Du kan forberede blommefyld og vaniljecreme dagen før og opbevare dem på køl.
Hvordan laver jeg en ekstra luftig vaniljecreme til min trifli?
For at få en let og luftig vaniljecreme i din trifli opskrift skal du vende letpisket flødeskum i cremen, når den er afkølet. Det giver en blød og lækker konsistens, som passer perfekt til de søde blommer og sprøde makroner.
Kan jeg servere blommetrifli som en portionsanrettet dessert?
Ja, denne blommetrifli er ideel som en portionsanrettet dessert. Servér den i små glas eller skåle, så de flotte lag af blommer, vaniljecreme og makroner tydeligt kan ses. Det gør desserten både indbydende og praktisk at servere til gæster.
Kan jeg bruge en anden frugt i stedet for blommer?
Ja, det kan du godt. Hvis du ikke har blommer, kan du lave denne trifli opskrift med æbler, rabarber, pærer eller bær som alternativ. Blommer giver en skøn sødme og syrlighed, men andre frugter eller bær smager også fantastisk sammen med vaniljecreme og makroner.
Hvor længe kan denne dessert i glas holde sig?
En dessert i glas som denne blommetrifli kan holde sig i køleskabet i op til et døgn. Hvis du vil bevare makronernes sprødhed, kan du vente med at samle desserten til dagen den skal serveres. 
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Trifli med bær - nem dessert i glas på 10 minutterTrifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessertCitronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Blødende chokoladekageBlødende chokoladekage – opskrift på lun chokoladefondant Opskrift på nem Tiramisu i glasTiramisu i glas Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessertBrownie med saltkaramelmousse og bærcoulis

Skrevet i: Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Chokolade cookies – nem cookies opskrift med 3 slags chokolade
Next Post: Twix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required