Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glas

Denne trifli med hindbær og banan er en fantastisk dessert i glas, som både er nem og hurtig at lave. Kombinationen af de syrlige hindbær, de søde bananer og de sprøde makroner gør den til en frisk og velsmagende dessert, der er perfekt til enhver lejlighed.Jeg elsker at servere trifli som portionsanrettet dessert. Det ser så fint ud i glas, med de flotte lag. I denne opskrift har jeg brugt hindbær og banan, men du kan sagtens variere med andre bær som blåbær eller jordbær, hvis du vil. Trifli med bær er en dessert, som kan tilpasses lige efter sæson og smag.De knuste makroner giver en dejlig sprødhed og fungerer perfekt sammen med den lette vaniljecreme og de friske bær. Så hvis du har brug for en hurtig dessert, er det bare at lave denne på forhånd og opbevare den i køleskabet indtil servering.Verdens bedste, mest velsmagende og ret nemme trifli dessert! En klar favorit herhjemme, og jeg er sikker på, at den vil blive det samme hos dig. Denne trifli opskrift er perfekt, når du vil lave en frisk dessert uden for meget arbejde – og stadig imponere dine gæster.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Vaniljecreme:
- 1 vaniljestang (kornene)
- 110 gram sukker
- 45 gram majsstivelse
- 45 gram æggeblommer
- 7,5 dl mælk
- 2,5 dl piskefløde (letpisket)
Hindbærkompot:
- 750 gram hindbær
- 1 vaniljestang (kornene)
- 225 gram sukker
Derudover:
- Makroner
- 4 bananer
- Friske hindbær
- Citronmelisse
Fremgangsmåde
Vaniljecreme:
- Kom alle ingredienser i en gryde. Varm massen op og pisk konstant indtil cremen tykner.
- Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
- Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 2,5 dl letpisket flødeskum.
Hindbærkompot:
- Kom hindbær, vanilje og sukker i en skål.
- Lad det stå på køkkenbordet til sukkeret er opløst og massen er blevet til en flydende kompot.
Samling:
- Kom hindbærkompotten i en sprøjtepose.
- Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
- Knus makronerne.
- Skær bananerne i skiver.
- Kom først hindbærkompot i dine glas.
- Derefter skal et lag makroner på, så bananer og til sidst et lag vaniljecreme.
- Pynt med friske hindbær og citronmelisse.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Mette 😊 Er det frosne hindbær du har brugt? 😊
Hej Nina
Ja, det er det 🙂
Mvh. Mette
Min vaniljecreme bliver totalt vandet. Hvad har jeg mon gjort forkert? 🤷🏻♀️
Mit bud er at du ikke har kogt den længe nok. Den skal boble i et par minutter, mens du pisker i den konstant 🙂
Mvh. Mette
Koger du ikke hindbær sammen med sukkeret? Og Kan desserten laves i god tid?
Hej Lonnie
Nej, hindbærrene skal ikke koges. De skal bare kommes ned i en skål sammen med sukker og vaniljekorn, og så skal de stå og “råsylte”.
Du kan lave de forskellige elementer til desserten et par dage før og så samle den på dagen.
Ellers kan du lave den aftenen før den skal serveres 🙂
Tak. Skal fløden først i til sidst?
Ja, når vaniljecremen er kold så piskes den lind og derefter vendes den letpiskede fløde i.