Antal: glas
Verdens bedste, mest velsmagende og ret nemme trifli dessert! En klar favorit herhjemme.
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Vaniljecreme:
- 1 vaniljestang (kornene)
- 110 gram sukker
- 45 gram majsstivelse
- 45 gram æggeblommer
- 7,5 dl mælk
- 2,5 dl piskefløde (letpisket)
Hindbærkompot:
- 750 gram hindbær
- 1 vaniljestang (kornene)
- 225 gram sukker
Derudover:
- Makroner
- 4 bananer
- Friske hindbær
- Citronmelisse
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
- Kom alle ingredienser i en gryde. Varm massen op og pisk konstant indtil cremen tykner.
- Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
- Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 2,5 dl letpisket flødeskum.
Hindbærkompot:
- Kom hindbær, vanilje og sukker i en skål.
- Lad det stå på køkkenbordet til sukkeret er opløst og massen er blevet til en flydende kompot.
Samling:
- Kom hindbærkompotten i en sprøjtepose.
- Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
- Knus makronerne.
- Skær bananerne i skiver.
- Kom først hindbærkompot i dine glas.
- Derefter skal et lag makroner på, så bananer og til sidst et lag vaniljecreme.
- Pynt med friske hindbær og citronmelisse.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Nina
Hej Mette 😊 Er det frosne hindbær du har brugt? 😊
metteskutter
Hej Nina
Ja, det er det 🙂
Mvh. Mette
Annesofie
Min vaniljecreme bliver totalt vandet. Hvad har jeg mon gjort forkert? 🤷🏻♀️
metteskutter
Mit bud er at du ikke har kogt den længe nok. Den skal boble i et par minutter, mens du pisker i den konstant 🙂
Mvh. Mette
Lonnie Ulf
Koger du ikke hindbær sammen med sukkeret? Og Kan desserten laves i god tid?
metteskutter
Hej Lonnie
Nej, hindbærrene skal ikke koges. De skal bare kommes ned i en skål sammen med sukker og vaniljekorn, og så skal de stå og “råsylte”.
Du kan lave de forskellige elementer til desserten et par dage før og så samle den på dagen.
Ellers kan du lave den aftenen før den skal serveres 🙂
Lonnie Ulf
Tak. Skal fløden først i til sidst?
metteskutter
Ja, når vaniljecremen er kold så piskes den lind og derefter vendes den letpiskede fløde i.