• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert

25. december 2019

Home » Portionsanrettede desserter » Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær – flot portionsanrettet dessert

Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessert

Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessert
Denne citronkage med birkes er en smuk og velsmagende portionsanrettet dessert. Kagen serveres med en cremet Ruby ganache, som tilfører en flot farve og en dejlig balance til den friske citronsmag.
Desserten fuldendes med en quenelle af Ruby is og friske hindbær, der giver både sødme og syrlighed. Det er en nem portionsanrettet dessert, der ser utrolig elegant ud på tallerkenen – perfekt til gæster og som portionsanrettet nytårsdessert.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
6 portionsanretninger

Udstyr til opskriften:

  • Quenelle silikoneform (reklamelink)
  • Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
  • Firkantet form (ca. 20x20 cm)
  • Lille stjernetyl (nr. 199)

Ingredienser
  

Ruby is:

  • 1/2 dåse kondenseret mælk
  • 65 gram Ruby chokolade (reklamelink)
  • 2,5 dl piskefløde
  • Lyserød pastafarve

Ruby ganache:

  • 70 gram Ruby chokolade (reklamelink)
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk honning
  • Lyserød pastafarve

Citronkage med blå birkes:

  • 150 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram sukker
  • 75 gram marcipan (revet)
  • 1 citron (fintrevet skal og saften)
  • 2 æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 tsk blå birkes
  • 1/2 dl mælk

Derudover:

  • Friske hindbær
  • Rød skovsyre
  • Frysetørret hindbær (reklamelink)
  • Spiselige guldflager (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Ruby is:

  • Smelt chokoladen.
  • Hæld kondenseret mælk og fløde i en skål og pisk det til en luftig og cremet masse.
  • Tilsæt den afkøledede chokolade lidt efter lidt og pisk den sammen.
  • Tilsæt en smule lyserød pastafarve for synets skyld.
  • Støb isen i en Quenelle silikoneform.
  • Kom isen i fryseren til det er helt frossen.

Ruby ganache:

  • Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme til det smelter sammen.
  • Hæld det i en skål og put husholdningsfilm helt ned til ganachen.
  • Lad den stå på køkkenbordet og køle ned til stuetemperatur, hvis du skal bruge den med det samme - ellers kommes den i køleskabet til du skal bruge den (husk at tage den ud af køleskabet i god tid, før du skal bruge den).

Citronkage med blå birkes:

  • Pisk smør, sukker, marcipan, citronsaft og citronskal sammen indtil det er luftigt og cremet.
  • Pisk derefter æggene i.
  • Tilsæt mel, bagepulver og blå birkes.
  • Tilsæt til sidst mælk og rør det godt sammen indtil dejen er ensartet.
  • Fordel dejen i en lille kageform (ca. 20 x 20 cm).
  • Bag citronkagen ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
  • Lad kagen køle af og brug derefter en rund udstikker (ca. Ø4 cm) og stik små runde kager ud.
  • Opbevar kagerne i en lufttæt pose/beholder indtil desserten skal anrettes.

Anretning:

  • Befri din gennemfrosne Ruby is fra silikoneformen.
  • Placer en lille rund citronkage på en tallerken og kom friske hindbær og skovsyre på toppen.
  • Drys med frysetørret hindbær og spiseligt guld.
  • Kom din Ruby ganache i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden og sprøjt små toppe på din tallerken.
  • Placer din Ruby is ved siden af citronkagen.
  • Server straks efter anretning.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave citronkagen uden birkes?
Ja, du kan sagtens udelade birkes, hvis du foretrækker en klassisk citronkage.
Hvad er Ruby ganache, og kan jeg bruge en anden chokolade?
Ruby ganache er en chokoladecreme lavet med Ruby chokolade, der har en naturligt frugtig smag og en smuk rosa farve. Hvis du ikke har Ruby chokolade, kan du erstatte den med hvid chokolade.
Kan denne portionsanrettede dessert laves i forvejen?
Ja! Både citronkage med birkes, Ruby ganache og isen kan laves dagen før, og desserten kan samles lige inden servering, så den ser flot og frisk ud.
Er denne dessert egnet som nytårsdessert?
Absolut! Denne portionsanrettede nytårsdessert er både elegant og smukt anrettet – perfekt til en festlig afslutning på aftenen.
Hvordan laver jeg en flot quenelle af is?
Frys din is ned i en Quenelle silikoneform. Det giver den klassiske, aflange form, som gør din portionsanrettede dessert ekstra indbydende.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Nem chokolademousse - lækker dessert i glasNem chokolademousse – lækker dessert i glas Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron Brownie med saltkaramelmousse og bærcoulis - en nem og hurtig portionsanrettet dessertBrownie med saltkaramelmousse og bærcoulis

Filed Under: Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund
Next Post: Æble cheesecake med hasselnød og nougat »

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required