Citronkage med birkes, Ruby ganache, is og hindbær - flot portionsanrettet dessert

Denne citronkage med birkes er en smuk og velsmagende portionsanrettet dessert. Kagen serveres med en cremet Ruby ganache, som tilfører en flot farve og en dejlig balance til den friske citronsmag.Desserten fuldendes med en quenelle af Ruby is og friske hindbær, der giver både sødme og syrlighed. Det er en nem portionsanrettet dessert, der ser utrolig elegant ud på tallerkenen – perfekt til gæster og som portionsanrettet nytårsdessert.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
- Firkantet form (ca. 20x20 cm)
Ingredienser
Ruby is:
- 1/2 dåse kondenseret mælk
- 65 gram Ruby chokolade (reklamelink)
- 2,5 dl piskefløde
- Lyserød pastafarve
Ruby ganache:
- 70 gram Ruby chokolade (reklamelink)
- 1/2 dl piskefløde
- 1/2 tsk honning
- Lyserød pastafarve
Citronkage med blå birkes:
- 150 gram smør (stuetempereret)
- 100 gram sukker
- 75 gram marcipan (revet)
- 1 citron (fintrevet skal og saften)
- 2 æg
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk blå birkes
- 1/2 dl mælk
Derudover:
- Friske hindbær
- Rød skovsyre
- Frysetørret hindbær (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Ruby is:
- Smelt chokoladen.
- Hæld kondenseret mælk og fløde i en skål og pisk det til en luftig og cremet masse.
- Tilsæt den afkøledede chokolade lidt efter lidt og pisk den sammen.
- Tilsæt en smule lyserød pastafarve for synets skyld.
- Støb isen i en Quenelle silikoneform.
- Kom isen i fryseren til det er helt frossen.
Ruby ganache:
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme til det smelter sammen.
- Hæld det i en skål og put husholdningsfilm helt ned til ganachen.
- Lad den stå på køkkenbordet og køle ned til stuetemperatur, hvis du skal bruge den med det samme - ellers kommes den i køleskabet til du skal bruge den (husk at tage den ud af køleskabet i god tid, før du skal bruge den).
Citronkage med blå birkes:
- Pisk smør, sukker, marcipan, citronsaft og citronskal sammen indtil det er luftigt og cremet.
- Pisk derefter æggene i.
- Tilsæt mel, bagepulver og blå birkes.
- Tilsæt til sidst mælk og rør det godt sammen indtil dejen er ensartet.
- Fordel dejen i en lille kageform (ca. 20 x 20 cm).
- Bag citronkagen ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle af og brug derefter en rund udstikker (ca. Ø4 cm) og stik små runde kager ud.
- Opbevar kagerne i en lufttæt pose/beholder indtil desserten skal anrettes.
Anretning:
- Befri din gennemfrosne Ruby is fra silikoneformen.
- Placer en lille rund citronkage på en tallerken og kom friske hindbær og skovsyre på toppen.
- Drys med frysetørret hindbær og spiseligt guld.
- Kom din Ruby ganache i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden og sprøjt små toppe på din tallerken.
- Placer din Ruby is ved siden af citronkagen.
- Server straks efter anretning.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave citronkagen uden birkes?
Ja, du kan sagtens udelade birkes, hvis du foretrækker en klassisk citronkage.
Hvad er Ruby ganache, og kan jeg bruge en anden chokolade?
Ruby ganache er en chokoladecreme lavet med Ruby chokolade, der har en naturligt frugtig smag og en smuk rosa farve. Hvis du ikke har Ruby chokolade, kan du erstatte den med hvid chokolade.
Kan denne portionsanrettede dessert laves i forvejen?
Ja! Både citronkage med birkes, Ruby ganache og isen kan laves dagen før, og desserten kan samles lige inden servering, så den ser flot og frisk ud.
Er denne dessert egnet som nytårsdessert?
Absolut! Denne portionsanrettede nytårsdessert er både elegant og smukt anrettet – perfekt til en festlig afslutning på aftenen.
Hvordan laver jeg en flot quenelle af is?
Frys din is ned i en Quenelle silikoneform. Det giver den klassiske, aflange form, som gør din portionsanrettede dessert ekstra indbydende.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!