Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiks

Denne Twix kage er en skøn dessert med en fudgy browniebund, et lag sprød kiks, saltkaramel ganache og en lækker mælkechokolade glaze. Kagen er en ægte chokoladebombe!En kage med karamel som denne er et oplagt valg til en festlig anledning eller som en lækker kage til weekenden. Den sprøde kiks giver et ekstra lag af tekstur, mens den bløde brownie og den cremede karamel ganache smelter sammen i munden. Overtrækket med mælkechokolade glaze giver kagen et skinnende og skarpt finish.Kagen kan med fordel serveres sammen med en god vaniljeis, som komplementerer den rige smag og giver en dejlig kontrast til kagens fyldige tekstur. Hvis du elsker glaze kage og den klassiske kombination af karamel, chokolade og knas, er denne Twix kage et perfekt valg.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
Ingredienser
Brownie:
- 60 gram smør
- 50 gram mørk chokolade
- 75 gram sukker
- 1 æg
- 65 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 50 gram mel
- 15 gram kakaopulver
- 1/4 tsk salt
Kiksebund:
- 170 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 80 gram smeltet smør
Saltkaramel ganache:
- 1 blad husblas
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 1,5 dl piskefløde
- 1 tsk honning
- 1 knsp salt
Mælkechokolade glaze:
- 3 blade husblas
- 1 dl vand
- 150 gram sukker
- 115 gram mælkechokolade
- 1/2 dl piskefløde
Pynt:
- Twix stykker
- Dr. Oetker kakaokrymmel (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Brownie:
- Smelt smørret sammen med de 50 g mørk chokolade.
- Pisk æg og sukker i.
- Tilsæt 65 g chokoladeknapper sammen med mel, kakaopulver og salt, og pisk det sammen indtil dejen er ensartet.
- Lad brownien blive i silikoneformen og køle helt af.
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
- Hæld kikse-blandingen ovenpå browniebunden og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.
- Sæt kagen på frys imens du laver saltkaramel ganachen.
Salkaramel ganache:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom alle ingredienser, inklusive den opblødte husblas, i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen.
- Kom karamel ganachen ovenpå kiksebunden og sæt kagen i fryseren indtil den er helt bundfrossen.
Mælkechokolade glaze:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
- Kom chokoladen i en høj beholder sammen med fløde og hæld den 100 grader varme sukkerlage over det. Tilsæt husblas og stavblend massen.
- Lad chokolade glazen køle ned til ca. 32-33 grader og hæld den over din helt frosne kage.
- Skrab overskydende “glaze-gardiner” af kagen i bunden. Flyt forsigtigt kagen over på et fad ved hjælp af 2 paletknive.
- Pynt kagen med Twix-stykker, chokoladekrymmel og spiseligt guld.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg en perfekt balance mellem brownie, karamel og kiks?
For at sikre den bedste smagsoplevelse i din Twix kage er det vigtigt, at hvert lag har den rette konsistens. Denne brownie opskrift giver en fudgy bund, karamellaget skal være blødt, men ikke flydende og kikselaget skal være sprødt.
Hvordan får jeg en blank glaze på min Twix kage?
For at få en flot og spejlblank glaze på din glaze kage er det vigtigt, at kagen er helt frossen, når du hælder glazen over. Desuden skal glazen have den rette temperatur – ikke for varm, da den ellers bliver for tynd, og ikke for kold, da den så vil blive for tyk.
Kan jeg lave Twix kage i forvejen?
Ja, denne Twix kage er perfekt til at lave i forvejen, da den skal i fryseren og sætte sig. Jeg anbefaler at glaze kagen på dagen den skal serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Åh den ser lækker ud. Overvejer at lave den til fødselsdag næste weekend.
Hvor mange personer er den til og hvor længe skal den stå efter have fået glaze og til den er tøet op? Tænker bare om jeg kan glaze den om eftermiddagen og først servere om aftenen?
På forhånd tusind tak for svar ❤ dine kager er altid en succes at lave
Hej Johanne
Tusind tak for dine rosende ord! Det betyder meget 😊
Det vil være helt perfekt at gøre som du beskriver – at glaze den om eftermiddagen og servere den om aftenen. Det tager ca. et par timer for den at tø op. Kagen svarer til ca. 8 personer.
Mvh. Mette
Tusind tak ❤