• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Havregrynskugler med kaffe og marcipan

19. december 2020 2 kommentarer

Home » Juleopskrifter » Havregrynskugler med kaffe og marcipan

Havregrynskugler med kaffe og marcipan

Havregrynskugler med kaffe og marcipan
Disse havregrynskugler er en skøn variation af den klassiske julekonfekt. De indeholder både marcipan og en svag note af kaffe, der giver en dejlig dybde i smagen. Med denne havregrynskugle opskrift kan du nemt justere kaffens styrke, så den passer til din smag – eller erstatte den med vand, hvis du ikke kan lide kaffe.
Opskriften er ideel som julekonfekt med marcipan, og havregrynskuglerne passer perfekt ind blandt andre julekonfekt opskrifter. De er nemme at lave, kræver kun få ingredienser og smager fantastisk som en sød lille bid til julens hygge.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
25 stk

Ingredienser
  

Havregrynskugler:

  • 100 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram flormelis
  • 135 gram havregryn
  • 50 gram marcinpan (revet)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 3 spsk kold kaffe
  • 1 tsk rom aroma (reklamelink)

Pynt:

  • 50 gram kokosmel
  • Spiseligt guldstøv (reklamelink)
  • Spiseligt rosastøv (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

  • Rør alle ingredienser godt sammen i en skål og stil den på køl i en halv time.
  • Tril derefter massen til små mundrette kugler (ca. 15 gram pr. kugle)
  • Bland kokos og den ønskede farve glimmerstøv.
  • Tril herefter kuglerne i kokosblandingen, så de bliver helt dækket.
  • Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet og sørg for at de er kolde, når de serveres.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave havregrynskugler uden kaffe?
Ja, hvis du ikke ønsker kaffesmag i dine havregrynskugler, kan du nemt erstatte kaffen med vand. Du kan også erstatte kaffen med Baileys.
Hvor længe kan havregrynskugler holde sig?
Disse havregrynskugler kan holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge. De kan også fryses, hvis du vil lave dem i god tid og servere dem efter behov.
Kan jeg tilsætte ekstra smag til havregrynskuglerne?
Ja, du kan f.eks. tilsætte lidt romessens eller fintrevet appelsinskal til denne havregrynskugle opskrift.
Hvilken type marcipan er bedst til julekonfekt med marcipan?
Det er bedst at bruge en marcipan med høj mandelprocent, da det giver en bedre smag og konsistens i dine julekonfekt opskrifter.
Hvordan får jeg den bedste konsistens på mine havregrynskugler?
For at få den helt rigtige konsistens kan du justere mængden af væske. Hvis dejen er for tør, tilsæt lidt mere kaffe eller væske, og hvis den er for klistret, kan du røre ekstra havregryn i.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige norske klejnerNorske klejner – opskrift på luftige norske klejner med citronglasur Lækre vaniljekranse der ikke flyder udLækre vaniljekranse der ikke flyder ud Sprøde jødekagerSprøde jødekager – opskrift på klassiske julesmåkager Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Risalamande trifli - skøn juledessertRisalamande trifli – skøn juledessert i glas Trøfler med saltkaramel og Baileys - lækkert konfekt med chokoladeTrøfler med saltkaramel og Baileys

Skrevet i: Juleopskrifter

Previous Post: « Sprøde jødekager – opskrift på klassiske julesmåkager
Next Post: Tiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Linda

    15. november 2021 kl. 20:03

    Aiiii! Nu har jeg igen mistet din gamle opskrift på havregrynskugler (den med billedet med de to Blomsterberg-skåle). Kan du hjælpe (igen)? Så LOVER jeg at skrive den ind i min kogebog denne gang, så den ikke forsvinder igen!

    Svar
    • metteskutter

      15. november 2021 kl. 21:43

      Hej Linda
      Den har jeg desværre ikke længere. Men denne opskrift er en forbedret version af den 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required