
Denne ølkage er en klassisk opskrift der serveres med lækkert og krydret julesmørDenne ølkage opskrift er utrolig svampet og har den karakteristiske krydrede smag, som gør den til en favorit i vintermånederne. Den serveres med en skøn "hjemmelavet" julesmør, som er fyldt med julens skønne krydderier.Med denne gammeldags ølkage kan du forkæle dig selv og dine gæster med en klassisk julekage, der er både nem at lave og fuld af varme krydderier.
Udstyr til opskriften:
- Brødform (Ca. 25x12 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Ølkage:
- 100 gram smør stuetempereret
- 100 gram sukker
- 100 gram brun farin
- 2 æg
- 225 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt allehånde
- 2 dl øl
Julesmør:
- 75 gram smør stuetempereret
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk honning
- 2 tsk syltet appelsinskal
Fremgangsmåde
Ølkage:
- Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen til en ensartet masse.
- Pisk æggene i et ad gangen.
- Tilsæt mel, bagepulver, krydderier og øl.
- Pisk ved laveste hastighed til dejen er ensartet.
- Kom dejen i en brødform (ca. 25x12 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader.
Julesmør:
- Rør alle ingredienser sammen og kom smørret i en lille skål.
- Sæt det på køl indtil det skal bruges.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar