• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Ølkage med julesmør – en lækker og svampet julekage

12. november 2020 Leave a Comment

Home » Juleopskrifter » Ølkage med julesmør – en lækker og svampet julekage

Ølkage med julesmør - en lækker og svampet julekage

Ølkage med julesmør - en lækker og svampet julekage
Denne ølkage er en klassisk opskrift der serveres med lækkert og krydret julesmør
Denne ølkage opskrift er utrolig svampet og har den karakteristiske krydrede smag, som gør den til en favorit i vintermånederne. Den serveres med en skøn "hjemmelavet" julesmør, som er fyldt med julens skønne krydderier.
Med denne gammeldags ølkage kan du forkæle dig selv og dine gæster med en klassisk julekage, der er både nem at lave og fuld af varme krydderier.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10

Udstyr til opskriften:

  • Brødform (Ca. 25x12 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Ølkage:

  • 100 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram brun farin
  • 2 æg
  • 225 gram hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 2 dl øl

Julesmør:

  • 75 gram smør (stuetempereret)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk syltet appelsinskal

Fremgangsmåde
 

Ølkage:

  • Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen til en ensartet masse.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Tilsæt mel, bagepulver, krydderier og øl.
  • Pisk ved laveste hastighed til dejen er ensartet.
  • Kom dejen i en brødform (ca. 25x12 cm) beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i ca. 40 minutter ved 180 grader.

Julesmør:

  • Rør alle ingredienser sammen og kom smørret i en lille skål.
  • Sæt det på køl indtil det skal bruges.

Spørgsmål & svar

Hvilken type øl skal jeg bruge til ølkage?
Til en gammeldags ølkage anbefales det at bruge en mørk øl. Det giver en dybere smag og en dejligt krydret sødme. Når det er sagt, så kan du dog sagtens bruge alle slags øl til denne ølkage - du får et godt resultat uanset hvilken øl du bruger!
Hvorfor bliver min ølkage tør?
Hvis din ølkage bliver tør, kan det skyldes, at den har bagt for længe eller ved for høj temperatur. Sørg for at følge opskriften nøje og tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en lille kniv ned i midten af kagen. 
Kan jeg lave ølkagen i forvejen?
Ja, det kan du godt, selvom en friskbagt ølkage er at foretrække. Opbevar kagen i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur for at bevare fugtigheden.
Hvad kan jeg servere til ølkagen?
Ølkagen smager fantastisk alene, men bliver ekstra lækker med det hjemmelavede julesmør, der tilfører en dejlig krydret sødme. Du kan også servere den med almindeligt smør.
Kan jeg fryse ølkage?
Ja, denne ølkage opskrift egner sig godt til frysning. Pak kagen ind i husholdningsfilm og derefter i en frysepose. Når du vil nyde den, skal den blot tø op ved stuetemperatur og evt. lunes lidt i ovnen.
Denne ølkage opskrift er et perfekt valg til julens hyggestunder – fyldt med varme krydderier og dejlig svampet konsistens.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige norske klejnerNorske klejner – opskrift på luftige norske klejner med citronglasur Sprøde jødekagerSprøde jødekager – opskrift på klassiske julesmåkager Havregrynskugler med kaffe og marcipanHavregrynskugler med kaffe og marcipan Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Ris a la mande trifli - skøn juledessertRis a la mande trifli – skøn juledessert i glas Trøfler med saltkaramel og Baileys - lækkert konfekt med chokoladeTrøfler med saltkaramel og Baileys

Filed Under: Juleopskrifter

Previous Post: « Norske klejner – opskrift på luftige norske klejner med citronglasur
Next Post: Honningbomber – lækre honningkage snitter med smørcreme og abrikos »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required