Trøfler med saltkaramel og Baileys

Lækre små petit four / konfekt / trøfler med saltkaramel og Baileys. De har en cremet smag af Baileys, fyldig karamel og lækker chokolade. De er perfekte som petit four til kaffen, som en del af din julekonfekt, eller til en servering med kagetapas.
Forberedelse:
30 minutter
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
30 minutter
Ingredienser
Ganache med saltkaramel og Baileys:
- 200 gram Gold chokolade ((reklamelink))
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk Baileys
- 25 gram smør
- 1/4 stk salt
Chokoladeovertræk:
- 200 gram mørk chokolade
- Evt. spiseligt guld- eller bronzestøv
Fremgangsmåde
Ganache med saltkaramel og Baileys:
- Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt det over svag-middel varme mens du hele tiden rører i gryden.
- Hæld Baileys-karamel massen i en skål og kom husholdningsfilm over.
- Sæt den på køl i ca. 3-4 timer, eller natten over, indtil konsistensen er helt fast.
- Tril små kugler af trøffelmassen.
- Sæt dem i køleskabet mens du forbereder chokoladeovertrækket.
Chokoladeovertræk:
- Smelt chokoladen og tril Baileys-karamel kuglerne deri. Drys evt. lidt spiseligt guld- eller bronzestøv ovenpå.
- Opbevar trøffelkuglerne i en bøtte med låg i køleskabet.
Spørgsmål & svar
Kan jeg ersatte Gold chokoladen med noget andet?
Ja, du kan sagtens erstatte Gold chokolade med hvilken som helst anden chokolade - mørk, mælkechokolade eller hvid chokolade. Smagssammensætningen bliver anderledes, men stadig meget lækker.
Kan jeg lave trøflerne i forvejen?
Ja, disse trøfler med saltkaramel kan laves flere dage i forvejen. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder, så de holder sig friske og lækre til servering.
Kan jeg undlade Baileys i opskriften?
Ja, hvis du vil lave en alkoholfri version, kan du sagtens undlade Baileys.
Hvordan sikrer jeg, at saltkaramellen ikke bliver for flydende?
Det er vigtigt at følge opskriften nøje og lade karamellen køle til den rette konsistens, før den bruges. På den måde sikrer du, at dine trøfler med saltkaramel holder formen og ikke flyder ud.
Er trøflerne svære at lave?
Nej, de er overraskende nemme at lave, selvom de ser imponerende ud. Med en smule tålmodighed og de rette ingredienser kan du trylle disse lækre bidder af konfekt med chokolade frem i dit eget køkken.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Hej Mette, jeg har lavet denne lækre trøffel “dej”, men jeg kan simpelthen ikke få den fast nok til at trille til kugler. Selv efter et døgn på køl 😬 Kan jeg tilføje noget til konsistensen – mere fløde, chokolade eller smør, og varme det op igen? Eller er “løbet kørt nu hvor den har været på køl.
På forhånd tak 🙏🏼☺️
Hej Louise
Det er meningen at massen skal være lidt blød, så den får det her cremede bid, men den skal selvfølgelig ikke være til den flydende side. Kan du slet ikke forme dem med hænderne, så de bliver til små kugler?
Ellers kan du jo prøve at varme massen en smule op igen og tilsætte mere smeltet Gold chokolade, hvis du ønsker en fastere konsistens 😊
Mvh. Mette