• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Trøfler med saltkaramel og Baileys

19. december 2024 3 Comments

Home » Chokolade » Trøfler med saltkaramel og Baileys

Trøfler med saltkaramel og Baileys

Trøfler med saltkaramel og Baileys - lækkert konfekt med chokolade
Lækre små petit four / konfekt / trøfler med saltkaramel og Baileys.
De har en cremet smag af Baileys, fyldig karamel og lækker chokolade. De er perfekte som petit four til kaffen, som en del af din julekonfekt, eller til en servering med kagetapas.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 30 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 30 minutter minutter
(undgå sort skærm)
25 stk

Ingredienser
  

Ganache med saltkaramel og Baileys:

  • 200 gram Gold chokolade ((reklamelink))
  • 1 dl piskefløde
  • 3 spsk Baileys
  • 25 gram smør
  • 1/4 stk salt

Chokoladeovertræk:

  • 200 gram mørk chokolade
  • Evt. spiseligt guld- eller bronzestøv

Fremgangsmåde
 

Ganache med saltkaramel og Baileys:

  • Kom alle ingredienserne i en gryde og smelt det over svag-middel varme mens du hele tiden rører i gryden.
  • Hæld Baileys-karamel massen i en skål og kom husholdningsfilm over.
  • Sæt den på køl i ca. 3-4 timer, eller natten over, indtil konsistensen er helt fast.
  • Tril små kugler af trøffelmassen.
  • Sæt dem i køleskabet mens du forbereder chokoladeovertrækket.

Chokoladeovertræk:

  • Smelt chokoladen og tril Baileys-karamel kuglerne deri. Drys evt. lidt spiseligt guld- eller bronzestøv ovenpå.
  • Opbevar trøffelkuglerne i en bøtte med låg i køleskabet.

Spørgsmål & svar

Kan jeg ersatte Gold chokoladen med noget andet?
Ja, du kan sagtens erstatte Gold chokolade med hvilken som helst anden chokolade - mørk, mælkechokolade eller hvid chokolade. Smagssammensætningen bliver anderledes, men stadig meget lækker.
Kan jeg lave trøflerne i forvejen?
Ja, disse trøfler med saltkaramel kan laves flere dage i forvejen. Opbevar dem i køleskabet i en tætsluttende beholder, så de holder sig friske og lækre til servering.
Kan jeg undlade Baileys i opskriften?
Ja, hvis du vil lave en alkoholfri version, kan du sagtens undlade Baileys. 
Hvordan sikrer jeg, at saltkaramellen ikke bliver for flydende?
Det er vigtigt at følge opskriften nøje og lade karamellen køle til den rette konsistens, før den bruges. På den måde sikrer du, at dine trøfler med saltkaramel holder formen og ikke flyder ud.
Er trøflerne svære at lave?
Nej, de er overraskende nemme at lave, selvom de ser imponerende ud. Med en smule tålmodighed og de rette ingredienser kan du trylle disse lækre bidder af konfekt med chokolade frem i dit eget køkken.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Fyldte chokolader med karamelcrunchFyldte chokolader med karamel crunch Fyldte chokolader med passionsfrugtFyldte chokolader med passionsfrugt Fyldte chokolader med karamelFyldte chokolader med karamel Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Fyldte chokolader med kaffeganacheFyldte chokolader med kaffe Ris a la mande trifli - skøn juledessertRis a la mande trifli – skøn juledessert i glas

Filed Under: Chokolade, Juleopskrifter

Previous Post: « Avokado sandwich med mozzarella og pesto
Next Post: Kransekage tal – lækker kransekage opskrift formet som tal »

Reader Interactions

Comments

  1. Louise Nordenbæk

    28. marts 2025 at 21:49

    Hej Mette, jeg har lavet denne lækre trøffel “dej”, men jeg kan simpelthen ikke få den fast nok til at trille til kugler. Selv efter et døgn på køl 😬 Kan jeg tilføje noget til konsistensen – mere fløde, chokolade eller smør, og varme det op igen? Eller er “løbet kørt nu hvor den har været på køl.
    På forhånd tak 🙏🏼☺️

    Svar
    • MettesMadmagi

      29. marts 2025 at 09:25

      Hej Louise
      Det er meningen at massen skal være lidt blød, så den får det her cremede bid, men den skal selvfølgelig ikke være til den flydende side. Kan du slet ikke forme dem med hænderne, så de bliver til små kugler?
      Ellers kan du jo prøve at varme massen en smule op igen og tilsætte mere smeltet Gold chokolade, hvis du ønsker en fastere konsistens 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required