Luftige donuts med hindbærsukker - opskrift på hjemmelavet donuts

Luftige, bløde og helt uimodståelige hjemmelavede donuts med hindbærsukker er en perfekt kombination af sødme og syrlighed. Denne donuts opskrift giver dig skønne donuts med en let syrlig hindbærsmag, der harmonerer fantastisk med den luftige og bløde donut.Hjemmelavede donuts er en klassiker, der får et nyt og friskt pift med hindbærsukkeret, som både smager himmelsk og ser dekorativt ud. Donuts skal serveres straks eller samme dag, de er lavet, da de hurtigt mister deres saftige krumme, men til gengæld er de helt perfekte, når de er frisklavede.
Forberedelse:
3 timer
Tilberedning:
20 minutter
Tid i alt:
3 timer 20 minutter
Udstyr til opskriften:
- Donutudstikker (reklamelink)
Ingredienser
Donuts dej:
- 1,25 dl lun mælk
- 70 gram smeltet smør
- 20 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- Ca. 250 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Hindbærsukker:
- 6 tsk frysetørret hindbær (reklamelink)
- 75 gram sukker
Derudover:
- 1 liter solsikkeolie (til stegning)
Fremgangsmåde
Donut dej:
- Kom mælk og smør i en gryde. Smelt det sammen og sæt det til side for at køle af – det skal være lunt/lillefingervarmt, når gæret kommes i.
- Opløs gær i den lune mælk og smeltede smør.
- Tilsæt sukker og æg.
- Tilsæt lidt mel, kardemomme og salt. Kør dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad maskinen ælte i ca. 10 minutter.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 1,5 time.
- Strø lidt mel på dit bord og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Udstik dine donuts og placer dem på et stykke bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem stå og hæve i 1 time.
Hindbærsukker:
- Blend de frysetørret hindbær helt fint og bland det med sukker. Sæt det til side indtil du skal bruge det.
Stegning:
- Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være omkring 175-180 grader hele tiden.
- Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
- Når dine donuts har kølet af i ca. 20-30 sekunder skal du trille dem i hindbærsukkeret.
- Servers straks/samme dag
Spørgsmål & svar
Hvordan sørger jeg for at mine hjemmelavede donuts bliver luftige?
For at sikre luftige donuts er det vigtigt at ælte dejen længe og lade den hæve længe nok. En god hævetid giver en let og blød konsistens, som er afgørende i en perfekt donuts opskrift.
Kan jeg lave hjemmelavede donuts uden en frituregryde?
Ja, du kan stege dine donuts i olie i en gryde. Denne opskrift på donuts kan dog ikke laves i ovnen eller i en donutmaskine.
Hvordan undgår jeg, at mine donuts suger for meget olie?
For at undgå fedtede donuts, skal olien have den rette temperatur – omkring 175-180 grader. Hvis olien er for kold, suger de for meget olie, og hvis den er for varm, bliver de for mørke udenpå, før de er færdige indeni.
Hvordan opbevarer jeg bedst mine donuts?
Dine donuts smager bedst samme dag, men du kan opbevare dem i en lufttæt beholder i op til et døgn. De kan også fryses ned og varmes op kort i ovnen, hvis du vil nyde dem senere. Frys dem helst ned uden hindbærsukker.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej Jeg har et spørgsmål til dig. Kan man bage disse donuts i en forvarmet alm. ovn ved 200 grader i cirka 10 minutter med for og undervarme
Hej Kim
Denne slags donut kan du ikke bage i ovnen. Den er beregnet til at blive “friturestegt” i olie 😊
Mvh. Mette