Donuts med karamel og daim - opskrift på luftige donuts

Her får du en virkelig lækker donuts opskrift med karamel og daim. De er luftige, bløde og har en skøn smag med karamel icing og det knasende daim på toppen. Donuts kan virke lidt tidskrævende at lave, men det er det hele værd, når du står med de færdige, nybagte donuts. Opskriften her er nem at gå til og sikrer et resultat, der smager helt fantastisk. Husk, at donuts helst skal spises samme dag, som de er lavet.Hvis du elsker kombinationen af sødt og lidt knas, er disse donuts med karamel og daim helt sikkert et hit.Prøv opskriften på donuts med karamel og daim næste gang, du vil forkæle dig selv eller dine nærmeste – de her donuts skuffer aldrig!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Donutudstikker (reklamelink)
Ingredienser
Donut dej:
- 1,25 dl lun mælk
- 70 gram smeltet smør
- 20 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- Ca. 250 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Karamel icing:
- 170 gram flormelis
- 1 spsk lys sirup
- 1 knsp salt
- 1-2 spsk kogende vand
- 115 gram sukker
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl piskefløde
Derudover:
- 1 liter solsikkeolie (til stegning)
- 2 stk dobbelt daim
Fremgangsmåde
Donut dej:
- Kom mælk og smør i en gryde. Smelt det sammen og sæt det til side for at køle af – det skal være lunt/lillefingervarmt, når gæret kommes i.
- Opløs gær i den lune mælk og smeltede smør.
- Tilsæt sukker og æg.
- Tilsæt lidt mel, kardemomme og salt. Kør dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad maskinen ælte i ca. 10 minutter.
- Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 1,5 time.
- Strø lidt mel på dit bord og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Udstik dine donuts og placer dem på et stykke bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem stå og hæve i 1 time.
Stegning:
- Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være omkring 175-180 grader hele tiden.
- Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
Karamel icing:
- Rør flormelis, sirup, salt og kogende vand sammen til en ensartet glasur.
- Kog sukker og vand sammen indtil sukkeret er opløst.
- Fjern gryden fra varmen og tilsæt fløde.
- Rør den varme sukkerlage sammen med glasuren.
- Dyp dine donuts i karamel icingen og drys med hakkede daim.
- Servers straks/samme dag
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave disse donuts uden en donutmaskine?
Ja, denne donuts opskrift er til klassiske, friturestegte donuts, så du behøver ikke en donutmaskine. Disse donuts stikkes ud med en udstikker og friteres derefter i varm olie for at få den perfekte luftige konsistens.
Hvordan opbevarer jeg bedst mine donuts?
Donuts smager bedst samme dag, de er lavet, men hvis du har rester, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 1 dag. De kan også fryses (helst uden karamel og daim). Lad dem tø op ved stuetemperatur og pynt dem inden servering.
Kan jeg bage disse donuts i ovnen i stedet for at friturestege dem?
Nej, denne donuts opskrift skal friteres i olie.
Kan jeg bruge andre toppings end daim?
Ja, du kan bruge lige præcis det du har lyst til! Du kan f.eks. bruge hakkede nødder, havsalt, hakket chokolade eller krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan man lave karamel icing dagen før?
Hej Camilla
Nej, den skal bruges umiddelbart efter den er lavet 😊
Mvh. Mette
Okay, tak!
– jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭
Okay, tak!
– jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭