• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Donuts med karamel og daim – opskrift på luftige donuts

2. september 2015 4 kommentarer

Home » Diverse » Donuts med karamel og daim – opskrift på luftige donuts

Donuts med karamel og daim - opskrift på luftige donuts

Donuts med karamel og daim - opskrift på luftige donuts
Her får du en virkelig lækker donuts opskrift med karamel og daim. De er luftige, bløde og har en skøn smag med karamel icing og det knasende daim på toppen.
Donuts kan virke lidt tidskrævende at lave, men det er det hele værd, når du står med de færdige, nybagte donuts. Opskriften her er nem at gå til og sikrer et resultat, der smager helt fantastisk. Husk, at donuts helst skal spises samme dag, som de er lavet.
Hvis du elsker kombinationen af sødt og lidt knas, er disse donuts med karamel og daim helt sikkert et hit.
Prøv opskriften på donuts med karamel og daim næste gang, du vil forkæle dig selv eller dine nærmeste – de her donuts skuffer aldrig!
5
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
12 stk

Udstyr til opskriften:

  • Donutudstikker (reklamelink)

Ingredienser
  

Donut dej:

  • 1,25 dl lun mælk
  • 70 gram smeltet smør
  • 20 gram gær
  • 25 gram sukker
  • 1 æg
  • Ca. 250 gram hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1/2 tsk kardemomme

Karamel icing:

  • 170 gram flormelis
  • 1 spsk lys sirup
  • 1 knsp salt
  • 1-2 spsk kogende vand
  • 115 gram sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl piskefløde

Derudover:

  • 1 liter solsikkeolie (til stegning)
  • 2 stk dobbelt daim

Fremgangsmåde
 

Donut dej:

  • Kom mælk og smør i en gryde. Smelt det sammen og sæt det til side for at køle af – det skal være lunt/lillefingervarmt, når gæret kommes i.
  • Opløs gær i den lune mælk og smeltede smør.
  • Tilsæt sukker og æg.
  • Tilsæt lidt mel, kardemomme og salt. Kør dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad maskinen ælte i ca. 10 minutter.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen lad den stå til hævning i 1,5 time.
  • Strø lidt mel på dit bord og rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse.
  • Udstik dine donuts og placer dem på et stykke bagepapir. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke og lad dem stå og hæve i 1 time.

Stegning:

  • Hæld olie i en gryde. Temperaturen skal være omkring 175-180 grader hele tiden.
  • Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
  • Fjern dem fra olien og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.

Karamel icing:

  • Rør flormelis, sirup, salt og kogende vand sammen til en ensartet glasur.
  • Kog sukker og vand sammen indtil sukkeret er opløst.
  • Fjern gryden fra varmen og tilsæt fløde.
  • Rør den varme sukkerlage sammen med glasuren.
  • Dyp dine donuts i karamel icingen og drys med hakkede daim.
  • Servers straks/samme dag

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave disse donuts uden en donutmaskine?
Ja, denne donuts opskrift er til klassiske, friturestegte donuts, så du behøver ikke en donutmaskine. Disse donuts stikkes ud med en udstikker og friteres derefter i varm olie for at få den perfekte luftige konsistens.
Hvordan opbevarer jeg bedst mine donuts?
Donuts smager bedst samme dag, de er lavet, men hvis du har rester, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 1 dag. De kan også fryses (helst uden karamel og daim). Lad dem tø op ved stuetemperatur og pynt dem inden servering.
Kan jeg bage disse donuts i ovnen i stedet for at friturestege dem?
Nej, denne donuts opskrift skal friteres i olie.
Kan jeg bruge andre toppings end daim?
Ja, du kan bruge lige præcis det du har lyst til! Du kan f.eks. bruge hakkede nødder, havsalt, hakket chokolade eller krymmel.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Hjemmelavet donuts opskrift - bløde og luftigeHjemmelavet donuts opskrift – bløde og luftige Nutellasnurrer med karamel - opskrift på chokoladesnurrerNutellasnurrer med karamel – opskrift på bløde snurrer Luftige donuts med hindbærsukker - opskrift på hjemmelavet donutsLuftige donuts med hindbærsukker – opskrift på hjemmelavet donuts Hjemmelavet koldskål med vanilje og hjemmelavede kammerjunkereHjemmelavet koldskål med vanilje og hjemmelavede kammerjunkere Pæredessert med vaniljemousse, karamel og crumble - smuk portionsanrettet dessertPære dessert med vaniljemousse, karamel og crumble – smuk portionsanrettet dessert Chokoladekage i kop - lækker og hurtig kop kage i mikroovnChokoladekage i kop – lækker og hurtig kop kage i mikroovn Højsnegle - opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegleHøjsnegle – opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegle Karamel popcorn - opskrift på nem og lækker snackKaramel popcorn

Skrevet i: Diverse

Previous Post: « Gammeldags æblekage med makroner
Next Post: Frugtkage med mandelbund – nem og frisk sommerkage med frugt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla

    16. oktober 2020 kl. 17:21

    Kan man lave karamel icing dagen før?

    Svar
    • metteskutter

      16. oktober 2020 kl. 19:38

      Hej Camilla

      Nej, den skal bruges umiddelbart efter den er lavet 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Camilla

        17. oktober 2020 kl. 19:47

        Okay, tak!
        – jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
        Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭

        Svar
      • Camilla Hartman

        17. oktober 2020 kl. 19:47

        Okay, tak!
        – jeg havde dog en del udfordringer med icingen, den smagte ikke af karamel trods kogning på høj varme i 3-4 minutter.
        Da den så endelig blev brun, havde den en eftersmag af brændt. 😭

        Svar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.