Hjemmelavet donuts opskrift - bløde og luftige

Hjemmelavet donuts er virkelig noget særligt – især når de er bløde, luftige og helt frisklavede! Denne donuts opskrift giver de bedste resultater, og det er faktisk ikke så svært at lave, som det måske lyder. Spis dem helst samme dag, da de er allerbedst, når de er frisklavede.Dejen til disse hjemmelavet donuts er nem at arbejde med, og den hæver flot, så du får de helt perfekte, bløde og luftige donuts. Du kan pynte dem, præcis som du har lyst – med glasur, chokolade og krymmel. Jeg er selv stor fan af klassiske donuts med glasur og lidt krymmel på toppen. Hvis du leder efter de bedste donuts, der både er sjove at lave og smager fantastisk, så er denne opskrift helt perfekt. Så hvis du mangler en nem og god opskrift på donuts med glasur eller bare har lyst til at prøve kræfter med hjemmelavede donuts, så er det her opskriften, du skal prøve. De er luftige, smager fantastisk og er sjove at lave – og så er de meget oplagte til at børn kan være med til at pynte!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Donutudstikker (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Donutdej:
- 1,25 dl mælk (lun)
- 20 gram gær
- 25 gram sukker
- 1 æg
- 70 gram smør (smeltet)
- Ca. 250 gram hvedemel
- 1 knsp salt
- 1/2 tsk kardemomme
Pynt:
- Glasur
- Krymmel
- Evt. spiselige blomster
Derudover:
- 1 liter solsikke- eller rapsolie (til fritering)
Fremgangsmåde
Donutdej:
- Opløs gær i den lune mælk.
- Tilsæt sukker og rør rundt for at opløse det.
- Tilsæt æg, smeltet smør, mel, kardemomme og salt.
- Ælt dejen på din røremaskine med dejkrog. Lad den ælte i ca. 10 minutter til den er blank og smidig.
- Lad dejen hæve i 2 timer med et fugtigt viskestykke over sig.
- Strø lidt mel på dit bord og hæld dejen ud.
- Rul den ud til ca. 1 cm tykkelse.
- Udstik dejen i donuts med en donutudstikker.
- Placer dine donuts på en bageplade med bagepapir.
- Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt viskestykke over sig.
Fritering:
- Opvarm olie i en gryde til ca. 180 grader.
- Friter dine donuts på hver side i den varme olie indtil de er gyldenbrune.
- Fjern dem fra olien med en hulske og lad dem ligge og dryppe af på køkkenrulle.
- Pynt dine donuts med glasur og krymmel i valgfri farve.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg mine donuts luftige og bløde?
For at få luftige donuts er det vigtigt at lade dejen hæve tilstrækkeligt – både efter æltning og igen efter, at de er stukket ud. Sørg for at bruge lun mælk i dejen, så gærcellerne aktiveres og sørg også for at ælte den godt, så du får en smidig og elastisk dej.
Kan jeg lave donuts uden en frituregryde?
Ja, du kan stege dine donuts i en gryde med olie.
Hvordan undgår jeg, at mine hjemmelavede donuts suger for meget olie?
Hvis din olie er for kold, så vil dine donuts suge olie og dermed blive fedtede. Sørg for, at din olie er ca. 180°C, og lad dem dryppe af på køkkenrulle efter stegning.
Kan jeg fryse donuts?
Ja, du kan sagtens fryse dine hjemmelavet donuts - helst uden glasur. Når du vil spise dem, kan du tø dem op og lune dem kort i ovnen. Pynt dem med glasur eller chokolade efter optøning for det bedste resultat.
Hvilken glasur passer bedst til donuts?
Den klassiske glasur til donuts laves af flormelis og vand. Du kan også bruge smeltet chokolade, karamelsauce. Du kan drysse dem med krymmel for at få et flot og farverigt udtryk.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar