• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær

7. maj 2022 Leave a Comment

Home » Skærekager » Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær

Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær

Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær
En skøn og svampet mazarinkage med marcipan og knas fra pekannødder er en klassisk og velsmagende dessert, der løftes til nye højder med en luftig hindbærskum og friske bær. Denne mazarinkage med bær er perfekt at servere for familie og venner.
Mazarinkagen har en rig smag af marcipan og en saftig konsistens, som gør den til en favorit hos mange. Kombinationen af den søde kagebund, de sprøde pekannødder og den friske hindbærskum giver en balanceret smagsoplevelse. De friske bær på toppen fuldender både smagen og udseendet.
Denne opskrift på mazarinkage med hindbærskum er nem at lave, men resultatet ser imponerende ud på ethvert kagebord. Du kan selvfølgelig bruge forskellige nødder og bær/frugter for at sætte dit eget præg på denne klassiske mazarinkage.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 25 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 10 minutter minutter
(undgå sort skærm)
6 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø18 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Mazarinkage med marcipan:

  • 100 gram marcipan
  • 125 gram sukker
  • 125 gram blødt smør
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 80 gram hvedemel
  • 1 citron (saften og fintrevet skal)
  • 50 gram Pekannødder

Hindbærskum:

  • 1 dl piskefløde
  • 50 gram hindbær
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1/2 spæk flormelis

Derudover:

  • Friske hindbær
  • Friske jordbær
  • Sølv krymmelkugler (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Mazarinkage med citron:

  • Pisk marcipan, sukker og smør sammen til det bliver helt ensartet og cremet.
  • Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Pisk dejen indtil den er lys og luftig.
  • Tilsæt vaniljesukker, hvedemel, citronsaft og fintrevet citronskal til dejen og vend det sammen.
  • Beklæd en springform (Ø18 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.

Hindbærskum:

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Mos hindbærrene sammen med citronsaft og flormelis.
  • Vend hindbærkompotten i flødeskummet sammen med flormelis.
  • Fordel hindbærskummet ovenpå den afkølede kage og pynt med friske jordbær, hindbær og sølv krymmelkugler.

Spørgsmål & svar

Hvordan laver jeg en saftig og svampet mazarinkage?
For at sikre en saftig og svampet mazarinkage er det vigtigt at bruge marcipan af god kvalitet og ikke bage kagen for længe. En god mazarinkage opskrift giver en fugtig og blød konsistens, som smelter på tungen.
Kan jeg lave mazarinkage med bær i selve dejen?
Ja, du kan tilføje friske eller frosne bær til dejen. Vær dog opmærksom på, at saften fra bærrene kan gøre dejen lidt mere fugtig, så kagen måske skal have lidt længere tid i ovnen.
Hvordan laver jeg den bedste hindbærskum til mazarinkagen?
For at få en luftig og cremet hindbærskum er det vigtigt at piske fløden til en blød skum og vende den forsigtigt sammen med hindbærkompotten. Dette giver en perfekt balance mellem sødme og friskhed, der passer  perfekt til en mazarinkage med bær.
Kan jeg fryse mazarinkage med hindbærskum?
Selve mazarinkagen kan fryses uden, men ikke med hindbærskum på. 
Hvilke bær passer bedst til en mazarinkage med hindbærskum?
Hindbær er et oplagt valg, men du kan også bruge blåbær, jordbær eller ribs for at give din mazarinkage med bær et flot og smagfuldt udtryk. 
Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache ToscakageToscakage med marcipan og hjemmelavet vaniljeis Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Brookie - en kombineret brownie cookie kageBrookie – en kombineret brownie cookie kage

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Blåbær cheesecake med browniebund – lækker cheesecake med blåbær
Next Post: Luftige donuts med hindbærsukker – opskrift på hjemmelavet donuts »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required