• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Squashkage i bradepande – svampet squashkage med ostecreme

23. juni 2025 Leave a Comment

Home » Skærekager » Squashkage i bradepande – svampet squashkage med ostecreme

Squashkage i bradepande - svampet squashkage med ostecreme

Squashkage i bradepande - svampet Squashkage med ostecreme
Denne squashkage i bradepande er en rigtig god opskrift, når man skal lave kage til mange. Kagen er nem at røre sammen, har en mildt krydret smag og en svampet konsistens, der holder sig god i flere dage. Krydderier som kanel og nellike smager fantastisk i en squashkage. Det er en klassisk bradepandekage, som både fungerer godt som en eftermiddagskage til kaffen og som dessert.
Jeg river squashen forholdsvist fint og kommer den direkte i dejen. Det giver kagen sin karakteristiske saftighed, uden at den bliver hverken tung eller klæg. Squashsmagen træder ikke frem som sådan, men bidrager med en blød tekstur og fugt, som gør hele forskellen i en svampet squashkage.
Når kagen er bagt og er kølet helt af, kommer jeg ostecremen på. Det er en blanding af flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker – en virkelig dejlig, cremet og mild ostecreme. Jeg smører den ud i et jævnt lag, og pynter med rød skovsyre og de gule blomster fra skovsyren. Ostecremen gør kagen lidt mere dessertagtig, uden at den bliver tung.
En squashkage med ostecreme som denne er nem at tilpasse efter sin egen smag. Du kan sagtens f.eks.tilføje hakkede nødder, chokolade eller revet appelsinskal i dejen. Kagen kan også pyntes med revet citronskal, hakkede valnødder eller spiselige blomster ovenpå ostecremen for at få den til at se flot og indbydende ud.
Noget af det bedste ved denne squashkage opskrift er, at den kan bages i god tid. Den holder sig frisk og svampet i flere dage og egner sig også godt til at blive frosset. Det er en perfekt kage at bage, hvis man har brug for at bage den dagen før til en fødselsdag eller en hyggelig weekend.
Fordi den bages i bradepande, bliver der også en god portion. Det er praktisk, når der skal være nok til mange, eller hvis man gerne vil have kage til fryseren. Jeg plejer at bage kagen i en almindelig mellemstor bradepande.
Hvis du er på udkig efter en opskrift på squashkage, som er nem at lave og giver et godt resultat hver gang, så er denne et godt bud. Det er den bedste squashkage jeg har bagt, og den er rigtig lækker både med og uden topping – selvom ostecremen efter min mening lige løfter det hele lidt. Du kan også lave en helt amindelig glasur af flormelis, vand og evt. lidt revet citronskal.
Denne kage kræver noget specielt udstyr. Det hele røres bare sammen i en skål, og så er den klar til ovnen. En opskrift på squashkage skal gerne være nem at gå til – og det er den her. Ingredienserne har man som regel allerede i skabet, og squash kan købes året rundt eller måske dyrkes i eget drivhus, når det er sæson.
Alt i alt er det en klassisk, svampet squashkage med ostecreme, der både smager godt og er nem at lave. Den egner sig til både hverdag og gæster, og så er det en god måde at få brugt en squash på, hvis man har en liggende. Jeg håber, du får lyst til at prøve denne squashkage i bradepande – det er i hvert fald en opskrift, jeg selv bruger ofte.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 25 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
15 personer

Udstyr til opskriften:

  • Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Squashkage:

  • 4 æg
  • 250 gram brun farin
  • 2 dl raps- eller solsikkeolie
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1 tsk salt
  • 400 gram squash

Ostecreme:

  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 125 gram flormelis
  • 100 gram flødeost natural
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

Squashkage:

  • Pisk æg og brun farin sammen indtil det får en tyk og luftig konsistens.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen mens der stadig piskes.
  • Sigt de tørre ingredienser i dejen: mel, bagepulver, kanel, nellike og salt.
  • Vend det godt sammen.
  • Riv din squash og vend det i dejen.
  • Bag squashkagen i en bradepande (ca. 30x22 cm) foret med bagepapir ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
  • Lad kagen køle helt af inden ostecremen kommes på toppen.

Ostecreme:

  • Pisk smør hvidt og luftigt.
  • Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt derefter flødeost og pisk det kortvarigt sammen til en cremet og luftig ostecreme.
  • Fordel ostecremen ovenpå den afkølede squashkage.
  • Pynt evt. med rød skovsyre og de gule blomster fra skovsyren.

Spørgsmål & svar

Squashkage i bradepande - svampet squashkage med ostecreme
Hvordan laver jeg en svampet squashkage?
En svampet squashkage opnås bedst ved at rive squashen fint og komme den direkte i dejen uden at dræne den for væde. Squashen tilfører fugt og blødhed, uden at dominere smagen. Brug også olie i dejen fremfor smør – det giver en luftig og saftig konsistens, som holder sig god i flere dage.
Kan jeg lave denne squashkage i forvejen?
Ja, det er faktisk en af fordelene ved denne squashkage i bradepande. Den holder sig svampet og frisk i flere dage og kan også fryses ned – både med og uden ostecreme. Hvis du fryser den med topping, så pak den godt ind og tø den langsomt op i køleskab.
Skal jeg bruge ostecreme som topping?
Ikke nødvendigvis – squashkagen smager også dejligt uden. Men en squashkage med ostecreme får et ekstra lag cremethed og sødme, der passer godt til kagens milde krydderier. Du kan også bruge en almindelig glasur med citronsaft og flormelis, hvis du vil holde det mere simpelt.
Hvilken bradepande passer bedst?
En almindelig mellemstor bradepande, som måler ca. 30x22 cm er ideel til denne opskrift på squashkage. Hvis du bruger en større bradepande, bliver kagen fladere, så hold øje med bagetiden. Kagen er færdig, når der ikke hænger rå dej ved en tandstik eller kniv.
Kan jeg tilføje ekstra smag til denne squashkage?
Ja, denne squashkage opskrift er nem at tilpasse. Prøv f.eks. at tilsætte revet appelsinskal, hakkede nødder eller mørk chokolade i dejen. Du kan også pynte med revet citronskal, valnødder eller spiselige blomster ovenpå med ostecremen.
Er det nødvendigt med specialudstyr til denne opskrift?
Nej, denne opskrift på squashkage kræver ikke særligt udstyr. Det hele piskes blot sammen i én skål. En rivejern og en bradepande er det eneste, du behøver.
Denne squashkage i bradepande er både nem at lave og utrolig velsmagende. Den svampede squashkage holder sig lækker i flere dage og kan nemt pyntes med en cremet ostecreme. Det er en opskrift på squashkage, du vil vende tilbage til igen og igen – måske den bedste squashkage, du har bagt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting Roulade med lemoncurd og mynteRoulade med lemoncurd og mynte Bradepandekage med hindbærskum og frugt - nem sommerkage til mangeBradepandekage med hindbærskum og frugt

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær
Next Post: Marry me chicken pasta – cremet pastaret med kylling og fløde »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required