Squashkage i bradepande - svampet squashkage med ostecreme

Denne squashkage i bradepande er en rigtig god opskrift, når man skal lave kage til mange. Kagen er nem at røre sammen, har en mildt krydret smag og en svampet konsistens, der holder sig god i flere dage. Krydderier som kanel og nellike smager fantastisk i en squashkage. Det er en klassisk bradepandekage, som både fungerer godt som en eftermiddagskage til kaffen og som dessert.Jeg river squashen forholdsvist fint og kommer den direkte i dejen. Det giver kagen sin karakteristiske saftighed, uden at den bliver hverken tung eller klæg. Squashsmagen træder ikke frem som sådan, men bidrager med en blød tekstur og fugt, som gør hele forskellen i en svampet squashkage.Når kagen er bagt og er kølet helt af, kommer jeg ostecremen på. Det er en blanding af flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker – en virkelig dejlig, cremet og mild ostecreme. Jeg smører den ud i et jævnt lag, og pynter med rød skovsyre og de gule blomster fra skovsyren. Ostecremen gør kagen lidt mere dessertagtig, uden at den bliver tung.En squashkage med ostecreme som denne er nem at tilpasse efter sin egen smag. Du kan sagtens f.eks.tilføje hakkede nødder, chokolade eller revet appelsinskal i dejen. Kagen kan også pyntes med revet citronskal, hakkede valnødder eller spiselige blomster ovenpå ostecremen for at få den til at se flot og indbydende ud.Noget af det bedste ved denne squashkage opskrift er, at den kan bages i god tid. Den holder sig frisk og svampet i flere dage og egner sig også godt til at blive frosset. Det er en perfekt kage at bage, hvis man har brug for at bage den dagen før til en fødselsdag eller en hyggelig weekend.Fordi den bages i bradepande, bliver der også en god portion. Det er praktisk, når der skal være nok til mange, eller hvis man gerne vil have kage til fryseren. Jeg plejer at bage kagen i en almindelig mellemstor bradepande.Hvis du er på udkig efter en opskrift på squashkage, som er nem at lave og giver et godt resultat hver gang, så er denne et godt bud. Det er den bedste squashkage jeg har bagt, og den er rigtig lækker både med og uden topping – selvom ostecremen efter min mening lige løfter det hele lidt. Du kan også lave en helt amindelig glasur af flormelis, vand og evt. lidt revet citronskal. Denne kage kræver noget specielt udstyr. Det hele røres bare sammen i en skål, og så er den klar til ovnen. En opskrift på squashkage skal gerne være nem at gå til – og det er den her. Ingredienserne har man som regel allerede i skabet, og squash kan købes året rundt eller måske dyrkes i eget drivhus, når det er sæson.Alt i alt er det en klassisk, svampet squashkage med ostecreme, der både smager godt og er nem at lave. Den egner sig til både hverdag og gæster, og så er det en god måde at få brugt en squash på, hvis man har en liggende. Jeg håber, du får lyst til at prøve denne squashkage i bradepande – det er i hvert fald en opskrift, jeg selv bruger ofte.
Forberedelse:
25 minutter
Tilberedning:
35 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Squashkage:
- 4 æg
- 250 gram brun farin
- 2 dl raps- eller solsikkeolie
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 4 tsk stødt kanel
- 2 tsk stødt nellike
- 1 tsk salt
- 400 gram squash
Ostecreme:
- 50 gram smør (stuetempereret)
- 125 gram flormelis
- 100 gram flødeost natural
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Squashkage:
- Pisk æg og brun farin sammen indtil det får en tyk og luftig konsistens.
- Tilsæt olien lidt ad gangen mens der stadig piskes.
- Sigt de tørre ingredienser i dejen: mel, bagepulver, kanel, nellike og salt.
- Vend det godt sammen.
- Riv din squash og vend det i dejen.
- Bag squashkagen i en bradepande (ca. 30x22 cm) foret med bagepapir ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
- Lad kagen køle helt af inden ostecremen kommes på toppen.
Ostecreme:
- Pisk smør hvidt og luftigt.
- Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
- Tilsæt derefter flødeost og pisk det kortvarigt sammen til en cremet og luftig ostecreme.
- Fordel ostecremen ovenpå den afkølede squashkage.
- Pynt evt. med rød skovsyre og de gule blomster fra skovsyren.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar