• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær

19. juni 2025 Leave a Comment

 

Home » Skærekager » Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær

Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær

Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær
Indeholder reklame for SlikEkspressen.dk
En helt fantastisk opskrift på svampet chokoladekage med chokoladecreme – den smager bare altid godt! Denne svampet chokoladekage er bagt med kærnemælk, som gør kagen ekstra blød og saftig. Kagen passer perfekt til både fødselsdag, weekendhygge eller bare fordi man har lyst til kage.
Jeg bager chokoladekagen i en bradepande, så der er nok til mange – og den holder sig svampet i flere dage, hvis der altså skulle være rester. Chokoladesmagen er god og intens, uden at være for tung, og den milde mælkechokoladecreme ovenpå passer perfekt til. Den er blød og cremet, og så er den nem at lave: fløde, mælkechokolade og lidt husblas smeltes sammen og køler af natten over i køleskabet inden den piskes op til en fast creme og sprøjtes/smøres ud på kagen.
Til pynt bruger jeg friske bær og lidt blandet chokolade fra SlikEkspressen.dk. Det giver et flot og farverigt udtryk og det er en nem og simpel måde at skabe "wauw-effekt" på. Hos SlikEkspressen kan man selv blande slik online, og de har virkelig meget at vælge imellem – mere end 400 slags faktisk. Jeg bruger tit deres bland-selv slik, når jeg skal pynte kager, og det fungerer også godt, hvis man bare gerne vil have lidt forskelligt til slikskålen. De har også fine slikgaver til særlige anledninger som f.eks. mors dag og fars dag, studentergaver, valentinesdag m.m. Med koden "mette" får du 10% rabat på alt hos SlikEkspressen.dk.
Denne chokoladekage opskrift er både nem og hurtig at lave. Man pisker alle ingredienser sammen i en skål og så i ovnen med den. Fordi der er kærnemælk i dejen, bliver kagen ekstra svampet, og den hæver flot uden at blive tør.
Hvis du vil variere den lidt, kan du sagtens skifte bærrene ud med frysetørret frugt, hakkede nødder eller ekstra chokolade. Du kan også bage den i en rund form og lave den som lagkage med cremen imellem bundene – mulighederne er mange.
Chokoladekage med kærnemælk er en af de opskrifter, jeg vender tilbage til igen og igen. Den er nem, den smager godt, og den går rent ind hos både børn og voksne. Den kan også sagtens bages dagen før, og så er det bare at pynte med chokoladecremen, chokolade og friske bær på dagen den skal serveres.
Hvis du er på udkig efter en god opskrift på svampet chokoladekage med chokolade, så prøv denne opskrift. Den kræver ikke særlige ingredienser eller udstyr, og resultatet bliver en svampet chokoladekage i bradepande med en mild og cremet topping.
Ingen vurderinger endnu

Trin-for-trin video til opskriften

Forberedelse: 40 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 15 minutter minutter
(undgå sort skærm)
15 personer

Udstyr til opskriften:

  • Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Kruset tyl 12 mm

Ingredienser
  

Chokoladecreme:

  • 1,5 blade husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 175 gram mælkechokolade (knapper eller hakket)

Chokoladekage:

  • 1,5 dl raps- eller solsikkeolie
  • 2 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 275 gram sukker
  • 300 gram hvedemel
  • 1,5 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 85 gram kakaopulver

Pynt og topping:

  • 200 gram friske jordbær
  • 125 gram friske hindbær
  • Friske blåbær
  • Blandet chokolade fra SlikEkspressen (reklamelink)
  • Stedmoderblomster

Fremgangsmåde
 

Chokoladecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom fløde i en gryde og varm det op til kogepunktet.
  • Rør husblas ud i den varme fløde.
  • Hæld den varme fløde over mælkechokoladen og lad det stå og smelte sammen i et minuts tid.
  • Rør i midten af massen indtil den samler sig til en ensartet chokoladecreme.
  • Kom husholdningsfilm over skålen stil cremen på køl natten over.

Chokoladekage:

  • Pisk olie, æg, kærnemælk og sukker sammen.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og pisk det kortvarigt sammen til en ensartet dej.
  • Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir (ca. 30x22 cm)
  • Bag kagen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 35 minutter.

Pynt og topping:

    Spørgsmål & svar

    Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær
    Kan jeg lave chokoladekagen dagen før den skal serveres?
    Ja, det kan du sagtens. Denne svampet chokoladekage med kærnemælk holder sig lækker og saftig i flere dage.  Vent gerne med at pynte den med mælkechokoladecreme og bær til selve dagen den skal serveres, så cremen er frisk og pyntet flot.
    Kan jeg bruge andet end kærnemælk i opskriften?
    Kærnemælken er med til at give en ekstra svampet chokoladekage med chokolade, men hvis du ikke har kærnemælk, kan du bruge en blanding af yoghurt naturel/creme fraiche og mælk. Det giver en lignende syre, som hjælper med at aktivere natron og giver næsten den samme bløde konsistens.
    Hvilken chokolade skal jeg bruge til mælkechokoladecreme?
    Det bedste resultat får du med en mælkechokolade af god kvalitet. Så får du en mælkechokoladecreme, der bliver blød, glat og med en dejlig smag. 
    Kan kagen bages i en anden form end bradepande?
    Ja, du kan f.eks. bage denne chokoladekage i en rund springform og bruge den som lagkage med mælkechokoladecreme imellem bundene. Du kan også bage den i muffinsforme – vær blot opmærksom på at justere bagetiden.
    Hvordan opbevares chokoladekagen bedst?
    Når chokoladekagen er pyntet med chokoladecreme og friske bær skal den opbevares i køleskabet. Chokoladekagen (uden pynt) skal opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller pose.
    Hvordan får jeg chokoladekagen til at se flot ud?
    En nem måde at gøre din svampet chokoladekage i bradepande ekstra indbydende på, er at pynte den med friske bær, chokolade og stedmoderblomster. Kombinationen af den blanke mælkechokoladecreme og de farverige toppings giver et flot og festligt udtryk, som er både nemt og hurtigt at lave.
     
    Svampet chokoladekage med chokoladecreme og friske bær
    Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
    Print opskriften

    FLERE GODE OPSKRIFTER:

    Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting Verdens bedste svampet chokoladekage opskriftVerdens bedste svampet chokoladekage opskrift

    Filed Under: Skærekager

    Previous Post: « Tarteletter med høns i asparges
    Next Post: Squashkage i bradepande – svampet squashkage med ostecreme »

    Reader Interactions

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Cookie- og privatlivspolitik

    Sociale medier

    Facebook Instagram Pinterest

    Vurdering af opskriften

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required